Ahoj, chci se zeptat, jestli má cenu kupovat 203mm kotouč na kolo (viz foto), někde jsem slyšel, že to rupe i vidle, když se zabere. Vidlu mám Sr Suntour XCM klasickou pružinovku (viz foto). Teď je tam Tektro HDC-300 kotouč 180mm, děkuji! :O
Ahoj, chci se zeptat, jestli má cenu kupovat 203mm kotouč na kolo (viz foto), někde jsem slyšel, že to rupe i vidle, když se zabere. Vidlu mám Sr Suntour XCM klasickou pružinovku (viz foto). Teď je tam Tektro HDC-300 kotouč 180mm, děkuji! :O
Vážíš 120kg? Jinak proč proboha?
Řeknu ti to takhle, taky v tom nevidím extra důvod a výhody, ale ty velký kotouče se mi líbí, a radši upálím líťo za 2 kotouče, kterým si „zhezčím“ kolo, než abych si za to koupil plato Monstrů, RockStárů, jak mám ve zvyku, takže asi tak… Nehledejte v tom nějakej důvod.
To jo, bude to fakt krutopřísný, 200mm kotouče na XC Meridě, která ti je navíc velká… Možná bych spíš investoval do těch Monsterů a integrály, na to kundy na náměstí určitě poletí víc, 200mm kotoučů si ani nevšimnou.
No, tak za 1. kundu mám, no za 2., né díky, nevím jestli si tak zoufalý, a balíš kundy kotoučama, nebo nevím. Za 3. mi to kolo není velký… Děkuji za pochopení
neslušnej nebudu
No kolo chápe, že mi není malý, tomu to vysvětlovat nemusím ale ty to očividně nechápeš.
Kolo si myslí, že je sjezďák? :D
203mm je málo na DH … tohle bude max enduro
Na to kundy neletí… Kdyby to bylo aspoň frírajd, tak jako možná, no…
Nesnažím se z toho udělat nic podobnýho, na kole za 12, by to nešlo ani kdybych sebevíc chtěl. Možná by to šlo, ale musel to hodit z vokna a začít od znova.
No hele, možná to nebude úplně marný :).
Na dostatečně dobrý DH, bych musel chvíli šetřit, ale teď mám bohužel úplně jiný plány s penězma a časem, než to všechno investovat do DH. Navíc, no jak to říct, v Brně si moc toho pravýho DH asi neužiju, že ano..
Takže si radši budeš na svým XC kole odepisovat vidli, abys měl aspoň kotouč jak na sjezďáku?
Jen technická, víš, že na to tvoje „stuntování“ na dirtech se nevozí přední brzda vůbec? Jenom zadní…
Tobě asi z naší konverzace ještě nedošlo, že neskáču v nějakým Dirt bike parku…
Proto se tě každý ptá, co jezdíš a kde to jezdíš.
Ne jo? Takže rovnou DHčko, jo? :D
Ne, nedošlo
Tak já už nevím, kde jinde ty stunty můžeš dělat… Slopestyle?
Ad 3. pokud ti není velký, tak máš špatně nastavenou vejšku sedla. A nebo poslední varianta – pokud ti takhle výška sedla vyhovuje, tak sis vybral špatný kolo a měls koupit spíš nějakýho dirta.
Jo, to sedlo teď mám hozený možná fakt hodně dole. Jako zkoušel jsem už několikrát jet s vyšším, šlo to, ale nepřišel jsem si tak ohebnej s tím kolem, jako když to mám níž.
Si kup misto kotoucu teleskopickou sedlovku. Pak bude ohebnost i pohodli pri slapani :-)
Není to špatná úvaha, ale to už je taky potřeba investovat trošku víc, stejně jako do vidle, si myslím…
http://www.ebay.com/sch/i.html… tohle staci, 1600 Kc neni tolik …
Nekaž to, to se musí pomalu… tohle vlákno má velikej potenciál :-D
Nemá, resp nenapadá mě využití tak velkýho kotouče, který by přežil ten zbytek.
Ten posed jak pro šimpanze je takhle nastavenej na tebe? Jestli jo, tak bych spíš zvážil prodání celýho kola a koupi něčeho v tvý velikosti.
No nevím, jestli je správný výraz jak pro šimpanze, ale je to 18" kolo, já mám 175, myslím, že i víc, ale já se fakt moc neměřím, a kamoš to má ještě níž, mě už to nejde, ale vyhovuje mi to tak. Já nejezdím žádný túry jak nějakej zahořklej dědek, co nezvedne přední kolo ani o 20 cm a neudělá ani bunnyhop. Já s tím kolem skáču, stuntuju, atd. Kdybych měl posed jak **** nahoře metr nad řídítkama, jako někteří tady, tak vypadám jako *****, a navíc bych urval kus rámu, což se samozřejmě taky některým stalo, že ano, a navíc bych se na tom přizabil. Pro mě je nepředstavitelný mít to sedátko úplně nahoře. Řeknu ti to takhle, taky v tom nevidím extra důvod a výhody, ale ty velký kotouče se mi líbí, a radši upálím líťo za 2 kotouče, kterým si „zhezčím“ kolo, než abych si za to koupil plato Monstrů, RockStárů, jak mám ve zvyku, takže asi tak… Nehledejte v tom nějakej důvod.
Můžeš sem hodit nějaký video, co jakože „skáčeš a stuntuješ“? :D Protože mám celkem důvodný podezření, že při čemkoliv zajímavějším by se ta Merida rozpadla…
Tak to je dost divný, že není na 4 kusy, podle tvých uritě letitých zkušeností. Video… To myslíš vážně, nebo si už nemohl vymyslet debilnější odpověď? Jaj.
No, ono to má celkem jednoduchý vysvětlení… Asi na tom skáčeš celkem hovno :D.
No tak, nenech se přemlouvat, hoď sem svoje „odrovnám Hnojovy kola“ video:)
No chtěl bych vidět tebe, to bych se taky asi zasmál.
A mě bys vidět nechtěl? Prosím, prosím. :D
A proč bys mě chtěl vidět? Jezdím na xc kole se sedlem přiměřeně vysoko a na skoky si příliš netroufám.
Emm, promiň, jsem se překlik, to mělo bejt odkazovaný panu „JakeF“ chytrému.
Presne na to ceka, neboj, za chvilku te jiste zasobi odkazem na sve jezdecke umeni.
Tak až pošleš to svoje, já se ptal první :).
Takže se dnes ani nezasměju? To je ale škoda! :(
Hledej, šmudlo.
Až pošleš to svoje, tak se zasmát můžeš :).
Je tu jeden menší problémek, svoje video ani natáčet nebudu.
Já myslím, že fotkama taky nepohrdneme :).
Simtě, to bylo úplný nic, když jsem to dal se 160mm kotoučem :D.
Clovece nevim, ale spis mi pripada, ze budes jako ***** vypadat na XC kole, z kteryho delas nejaky dirtak.
Já se ze svýho kola nesnažím udělat dirták, to fakt ne…To bych asi zvolil jinou značku, jiný typ kola, nemyslíš?..
Tak jinak. Ukaž (fotky/video), co na tom kole obvykle jezdíš. Zatím to totiž vypadá, že ses minul výběrem.
Nehodlám tu předvádět fotky, hodím se tak možná fotku kola, když přijedu dom, toť vše.
No jaksi mi teda unika, proc jsi na to tebou popisovovane jezdeni kupoval kolo, ktere k nemu neni naprosto vhodne. At uz konstrukci, velikosti, osazenim…
Dobře, hoď sem nějaké kolo pro „mnou popisované ježdění“, které je k tomu vhodné.
Psal jsem ti nekde nize. Odkazy ti zadne hledat a hazet nebudu, nevim proc bych tim mel ztracet cas, kdyz ty ani nejsi schopen popsat co s tim delas, nebo chces delat.
Stunty a skákání, to napsal jasně, ne? :D
Když nechceš strácet čas mnou, proč sem přidáváš dementní příspěvky, které ti stejně odvrátím?
Neboj, tu XCM spolehlive oddelas i 180kou.
Tím chceš říct, že kdybych tam šupnul 203jiku, tak se to zlomí při prvním kopci, nebo už je to stejně jedno, když tam mám tu 180ku?
Chci tim jenom rict, ze s 200mm odejde o nejaky cas driv.
Jestli dostanes 200mm i dozadu, tim bych si nebyl jisty.
S investici do adapteru pocitas?
Ano, adaptéry už mám taky vyhlídlé. Přemýšlel jsem i o titanových šroubcích, ale to asi už vůbec nemá cenu…
Titanový šroubky na kolo s XCM vidlou? Kristova noho.
Šroubky dražší, než vidle, co se ti nezdá? :D
No tak nevím jestli seženeš tuhle vidlu, novou za 300kč.
Tak ale to budou nějaký lowend titanový šroubky, s tím se vůbec nezahazuj… Možná bych tam dal rovnou nějaký šroubky od Schmolke, ať to pořádně vypadá!
néasi! :)
Titanovy srouby? Chces znasobit cenu kola?
Radsi to prodej a kup si nejaky kolo k tomu urceny, osazeny aspon trochu funkcni vidlici.
No nejsem cikán, abych chtěl znásobit cenu kola železem. Hodíš sem nějaký odkaz, co tím myslíš? Jo, vím, vidla je ale totálně na píču, ale zase nejsem takovej fest jezdec, abych využil kolo za pade a vidlu za deset. To kolo mám na pár kopců a stuntů, né na výdrž a 200km tůry.
Stuntů :D. Pořád to slovo opakuješ, ale nepřijde mi, že víš, co znamená…
Ja ale nemyslel kolo za 50 litru. Myslel jsem normalni kolo urceny k hrubsimu zachazeni a to bys i za podobny penize, co stalo to tvoje, sehnal.
Hodíš sem nějaký odkazík? Pořád jaksi nevím, co tím myslíš.
No ono z tvych odpovedi neni ani dost jasne co na tom delas. Dost dobre si nedovedu predstavit, co bys mohl na takovemto kole, s takovouto „vidlici“ delat.
Takze z toho stroheho popisu bych to spis videl na nejakyho pevnaka s masivnejsich ramem, sirsima rafkama, na nejake 100–120mm vidlici. proste neco na cem se da presit, aniz by mel clovek strach, ze se to rozpadne na tisic kousku.
Kdysi v dobach, kdy nejaky mensi ramy na hrubsi zachazeni proste nebyly dostupny, jsem zkusil obycejnou duralovou Meridu se 14,5" ramem, osazenou robusnima kolama a vidlici. Ram to mel do pul roku za sebou, prasknul na ctyrech mistech.
Oukej, ale dost si nedovedu představit, že bych za 12 tisíc sehnal 120 vidlu, robustnější rám a kola.
Ale přemýšlel jsem, že v zadu to nemá moc smysl, že bych jen koupil adaptér na 180 a hodil tam kotouč ze předu.
Tvl a nebude to jako málo na to stuntování? :)
Ještě nějaká jakože „chytrá připomínka“?
Místo většího kotouče pořiď integrálu a páteřák, až ti ta Merida rupne, tak by ses moh jinak zabít a byla by tu nuda :).
O integrále jsem přemýšlel…
Já si myslim… Na tomhle kole to bez ní vůbec nemá smysl.
Já věděl, že tomu uvěříš…
teď je nad slunce jasné, že si tu z nás děláš srandu :)
Proc? Skoro kazdej den potkavam v Brne na lesne nejakyho zaka zdejsi ZS, jak to drti s integralou na nejakym supermarketovym stroji.
A sakra :) asi jsme ještě nedocenili wow efekt integrály :)
Jak kdo… Já mu to radím od začátku, k tomu plechovku Monstera a krutou kérku :D.
Nepodíval se si náhodou do zrdcadla?
Nejsem zakem ZS, integralu ani supermarketovy celopero nevlastnim.
No, tak to jsme dva.
;)
je to stejně jedno, když máš meridu :)
ná a čau.
Avid HS1 neé? Tady :)
Dopředu 203 a dozadu kolik?
dozadu bych dal kotouče dva, ⇒ 8× větší efekt na stuntování, to je dokázáno :)
Ach jak já miluju nechápající idioty.
Jojo, co si člověk neudělá sám, to nemá :D
Tak to máš pravdu ;)
Já vím, ale tys tu narážku možná úplně nedocenil :).
Bez toho usnu ;)
180mm
Ale tam píšou jen 200mm, není to trochu málo? Chtěl jsi 203, žejo…
Dal bych rovnou 230 mm, at ma rezervu
Ona se ta 220 od Formule pořád prodává.
Fakt tu z tebe ležím, jak nepřemýšlíš ;D
A nad cim? Zatim jedine co z tebe vypadlo je, ze to chces kvuli vetsimu cool efektu a tam by 230mm, nebo 250mm udelalo vetsi sluzbu.
barvy jedou ;)