Bajkerské Vánoční menu, gurmáni, mlsné jazýčky sem !

315 nepřečtených
  • Zlatka

    ..jj už zase se to blíží..

    Prozraďte na čem si o Vánocích nejvíce pochutnáte ?

    Vařené, pečené, smažené, inspirujte se navzájem předem.. :)

    A ten kdo čeká na Zlaté prasátko je 100% blázen !

    Správný poměr masa se salátem je přece 2:1 !

    Klid a pohodu..

    0 0
    • Kamikaze 591  

      Česnečka, kuřecí řízek a bramborový salát a samozřejmě vanilkové rohlíčky.

      0 0
    • pepek  

      Jako kdyby to nestačilo v TV, všude v obchodech, na ulici psychóza, silnice zacpaný. Eště ty blbý vánoce nacpi i sem :-(

      0 0
      • Martin  

        +1 :)

        0 0
      • Zlatka  

        Je to psycho, co naděláš…, ovšem na BF si pochutnáš.

        0 0
      • Mikikuba  

        souhlas

        0 0
    • Kubiczech  

      BicMac, hranolky a jahodový shake. Klasika.

      0 0
    • maajkee  

      Rybí polévka, kapr, bramborový salát, pro mě vždycky nejlepší klasika na kterou se fakt těším! :)

      0 0
      • lataldan  

        Přesně tak. Také se na to těším, protože je to jídlo, který mám jen jednou za rok.

        0 0
    • Leňule  

      kapr, bramborový salát a spousta cukroví:-))

      0 0
    • biker007  

      Pstruh na masle a k tomu salat (poctiva tatarka a majoneza). Nesmi chybet par lahvicek vina, uz se tesim na polosladke rosecko z Rulandskeho modreho,2009,vi­narstvi Dufek.

      0 0
      • karliner  

        Tatarka do salátu?!?! Jestli nám příští rok vyjde Ötztaler, tak ti otevřu oči :-)

        0 0
        • maajkee  

          Tatarka do salátu je fakt nesmysl :)

          0 0
          • Zlatka  

            Kvalitní jogurt to jistí.

            0 0
            • maajkee  

              S manželkou taky dáváme jen trochu majolky a pak jogurt. Nicméně stejně pak nejradši chodím ujídat u našich tátův poctivej salát s majolkou, tak jak ho znám z dětství :)

              0 0
              • Zlatka  

                Když jej obdržím na návštěvě a napucnu-se, vzápětí po-se-ru-se. :))

                0 0
              • karliner  

                Potíž jogurtu je hlavně v tom, že salátu dodává nežádoucí aromata.

                0 0
                • maajkee  

                  To je o zvyku, naopak má zase takový víc fresh aroma :)

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Záleží kolik pak do něj dáš hořčice a pepře. :))

                    0 0
              • scret  

                tak tebe bych na jogurt do salatu teda netipoval..:)

                Jinak, fuj jogurt, do salatu zasadne jen poctiva majolka…

                0 0
                • Zlatka  

                  Již třetí den do sebe cpu svůj pouze s jogurtem, lahůdka. Dnes je obzvláště chutný, mňam.

                  0 0
          • jIrI___  

            Tatarka do salátu fakt není nesmysl, spousta lidí to tak dělá.

            0 0
            • hony007  

              Když nemám limetku, tak tam dám citron.

              Když nemám majonézu, dám tam tatarku.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
            • maajkee  

              To že to spousta lidí neznamená, že to není nesmysl :)

              Klidně ať si to dělaj, ale postrádá to logiku.

              0 0
              • jIrI___  

                Logiku bramborového salátu bych si teda rád poslechl :-D

                0 0
                • maajkee  

                  A víš co se dává do bramborovýho salátu? :)

                  Proč tam dávat tatarku, když se do salátu dávají majonéza, okurky, cibule, trocha octa a koření?

                  Tak proč tam dávat ještě jednou to samý v podobě tatarky? :)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nevím, já bramborový salát v životě nedělal. Mamka tam jednou dává majonézu, jednou tatarku a ten s tatarkou mi chutná o level víc, resp. ten s majonézou vůbec nejím :)

                    0 0
                  • AleZ80  

                    Kdybych dělal salát, tak bych jí tam taky nedával, ale nesmysl to není. Právě proto, že neobsahuje žádné ingredience, které se do toho salátu nedávají.

                    0 0
            • Kubiczech  

              Je to nesmysl, ale ten jogurt je nesmysl větší. Teda na Vánoce.

              0 0
              • maajkee  

                No jasan, s tím jogurtem to není pravej vánoční salát, ale jak říkám, ten si dám u našich, tenhle s jogurtem pak dlabu třeba ještě další den, dva a je to přeci jen trošku lehčí :)

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
    • HELLBOY22  

      Grilovaný losos zo zemiakmi, kapustnica, čokoládová Marlenka, domáce medovníky a xy ďalších dobrôt :)

      0 0
      • Marty9  

        Řízek kuřecí/vepřový bramborový salát a čočková polévka

        0 0
      • Marty9  

        Řízek kuřecí/vepřový bramborový salát a čočková polévka

        0 0
        • AleZ80  

          Hmm, čočková polévka a bramborový salát. Silná kombinace. Kolik se Vás doma dělí o záchod ?

          0 0
    • jIrI___  

      Pár rad od odborníka, které se mohou hodit http://www.youtube.com/watch… .

      0 0
    • Bjerndi  

      Klasicky to je u nás kuřecí řízek a bramborovej salát.

      Na polívku nehrajem a cukroví taky moc ne. Loni jsme radši koupili nějaký zákusky a jinak tradičně hodně ovoce.

      Jelikož v poslední době pčicházím na chuť mořským potvorám tak možná zkusím dvojí menu a k řízkům udělám i filety z lososa nebo mořské štiky.

      0 0
      • Meluzina  

        loni jsme zakoupili k salátu půlku lososa, s kvalitní brutální bohemkou super… jen na máslo do trouby, osolit mořskou solí zcela postačí…

        0 0
        • maajkee  

          Losos do trouby to je škoda, lepší jen lehce ogrilovat na pánvi :)

          0 0
          • Bjerndi  

            díky za tipy, pravděpodobně to letos vyzkouším

            0 0
          • Zlatka  

            Již neslušně slintám. :)

            0 0
            • Bjerndi  

              ale fuj, mám to přes celou paži :D:D

              0 0
            • Meluzina  

              před pár týdny jsem byla pracovně ve pstruhařství v Českém Jiřetíně, nafasovala jsem čerstvě piclé a vykuchané pstruhy, pan majitel mi věnoval i své koření s tajnou recepturou, mňam!

              a v pátek pstruhy udí, mám ze včera ještě jednoho v lednici pro kámošku,to je lahoda!:-)

              0 0
              • maajkee  

                Jo jo, není nad čerstvý pstroužky na másle a na kmíně! Kam se hrabe losos! :)

                0 0
                • Frostty  

                  Ani candoš není k zahození.

                  0 0
                  • maajkee  

                    Candát to je snad ještě vyšší liga, mňam! :)

                    0 0
                    • Frostty  

                      Pro mě nejchutnější sladkovodní ryba. Když se zadaří a nemám „pouštěcí“ náladu, tak si ho občas od vody přinesu :)

                      0 0
                      • Zlatka  

                        A co úhoře pánové ??

                        0 0
                        • maajkee  

                          Jo jo, to je lahoda, táta byl velkej rybář, takže o ryby jsem neměl nikdy nouzi. Úhoř je vynikající uzenej.

                          0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
                        • Frostty  

                          Uzené uhoř je libovka.

                          0 0
                      • AleZ80  

                        Nejlepší je okoun, ale dostatečně velký už se moc nechytaj.

                        0 0
                        • Frostty  

                          Kusy kolem 35 cm už nějaké chycené mám, ale pokaždé skončily zpět ve vodě.

                          0 0
                          • AleZ80  

                            To už je dostatečná velikost, škoda jich. Když ho hodíš zpátky, tak ho stejně sežere štika nebo sumec, aby se zbavili konkurence.

                            0 0
                            • Frostty  

                              Tak já si naopak myslím že pokud okoun doroste do této velikosti tak je daná lokalita prostá predátora, který by ho mohl ohrozit. Zatím mám zkušenost z čistě okouních lokalit, tam kde je víc štik ču sumejšů, najdu okouny kolem 10–15 čísel.

                              0 0
                      • JSt  

                        spis bych rekl, kdyz se zadari. kandata nema moc smysl vracet :-/.

                        0 0
                        • Frostty  

                          Mno, pokud chytáš na mrtvou tak už jen z principu to nemůže dopadnout dobře, máš recht. Pokud chytáš na umělé nástrahy, tak to má ryba seklé zpravidla v okraji tlamky. A v případě kandáta (u háčku v koutku)(pokud ho nevytáhneš rychle z hloubky – Vranov, Plumlov aj.), tak to rozdéchá uplně stejně jako každá jiná ryba.

                          0 0
                          • Zlatka  

                            Tady jsou i rybáři. :) To by mne asi vůbec nebavilo čumět do vody a čekat a čekat.., jít domů s prázdnou.

                            0 0
                            • DominikGT  

                              Taky nechápu že to někoho baví tam sedět celý den.

                              0 0
                              • Meluzina  

                                nezkoušela jsem to, ale musí to být super relax, ale každý den by mne to určitě nebavilo…

                                0 0
                                • Zlatka  

                                  Nevim nevim já si představuji relax trochu jinak. :)

                                  Třeba fajn je válení se v sauně, soutěžím jak dlouho v ní vydržím. :)

                                  0 0
                                  • Meluzina  

                                    já pak kolabuju, myslela jsem, že jde nahoru tepovka, ale ta je v pohodě, ale stejně jak vylezu ze sauny, ochladím se, lehnu na lehátko a jsem na odvoz rychlou:-(

                                    trpím na migrény, loni jsem ji měla chvíli po návratu ze sauny, tak jsem si vzala Cinii a skončila jsem lehmo v koupelně a odvoz rychlou, nedokázala jsem ani stát, šílená bolest, po injekci 1000mg Ibalginu bez reakce, hrůza, už nikdy více…

                                    0 0
                                    •  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                      0 0
                                    •  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                      0 0
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                              • jIrI___  

                                +1. Známý je taky rybář a jeho manželka je vždycky jen nasraná, že je celý víkend pryč a stejně nic nepřinese.

                                0 0
                                • AleZ80  

                                  Ale odpočine si od ní ;)

                                  0 0
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                • Frostty  

                                  Není nad to než si zabalit cajky a vypadnout někam mimo lidi.

                                  0 0
                                  • Zlatka  

                                    No máš můj obdiv, hlavně pozor na Lochnesky.

                                    0 0
                            • Frostty  

                              Já zatím celý život čekám a u vody je to navíc v přírodě :).

                              0 0
          • Meluzina  

            byla ho půlka! tak velkou pánev fakt nemám:-) kromě toho pečení je zdravější:-)

            0 0
            • maajkee  

              Když máš grilovací pánev, takovou tu s vroubkama, stačí jen kapka olivovýho oleje nebo kousíček másla, když ho pečeš tak tam musíš taky něco dát :)

              0 0
              • Meluzina  

                olivový olej, jojo…ale stejně mám raději kuřecí řízek, kupujeme čertvá kuřátka přímo z drůbežárny:_)

                0 0
            • Zlatka  

              No vidím to tak, že letos bude losos na víně.. :)

              http://goo.gl/OCBXe

              0 0
              • Zlatka  

                Tak bohužel není losos. :(( Jsou krůtí prsa a stehna.

                0 0
                • maajkee  

                  nudááá :)

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Rozhodně, ale na druhou stranu jsem sehnala u šikmovoček Chardonnay of Spain 2002. Není zkyslé, je čisté a opravdu úžasné, no nekup ho za 40kč za sedmičku. Nyní ho „ochutnávám“. :))

                    0 0
                    • maajkee  

                      Tak na zdraví :)

                      0 0
                      • Zlatka  

                        Díky, i Tobě, i Tobě panáčku.

                        0 0
                        • maajkee  

                          Akorát já jsem v práci a ucucávám leda tak vodu se šťávou :D

                          0 0
                          • Zlatka  

                            Tak to přeji dobré chutnání, práce šlechtí.

                            0 0
    • Flegmatik  

      Občas nad tvými vlákny (příspěvky) přemýšlím, co má znamenat to formátování textu? První řádek kurzíva, druhý tučný, třetí obyčejný, další kurzíva, pak obyčejný a zakončuje to nezbytný odkaz na něco. Klasika :-) Ještě že tu nejsou barvičky a hýbací smajlíci :-D

      Peace.

      0 0
      • Zlatka  

        :))

        0 0
      • vladaza  

        graficky je to pestřejší…

        Smaženého kapra jsme zrušili, často býval cítit bahnem, na břichu moc tučný, loni jsem osmahnul lososa /chlazeného/ a spokojenost, bramborový salát s kořenovou zeleninou omaštěný doma vyškvařeným sádlem nebo špekem, zásadně bez majonézy nebo jogurtu, polévka z kapřích hlav, vánočka /jasně,že domácí/, vanilkové rohlíčky, fíkové kulky, k obědu rybí pomazánka.

        0 0
    • vladaza  

      Správný labužník je gurmet.

      0 0
    • jIrI___  

      Klasika – hrachová polévka, smažený amur a bramborový salát (s tatarkou!)

      0 0
      • maajkee  

        Jak klasika? :)

        0 0
      • Kubiczech  

        A tabák pod strom jakej?

        0 0
        • jIrI___  

          Starbuzz Christmas Mix jasná volba. Už by mělo být na cestě 500 g balení :)

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • AleZ80  

      No, uvidíme jak to bude u rodičů poskládané. Určitě smažený kapr, řízky ( snad telecí ), bramborový salát a brambory ( kdyby se máma rozšoupla a udělala místo brambor kaši, bylo by to lepší ). Každopádně se nebudu cpát těmi sojovými kostkami, které jsi sem dala jako odstrašující příklad.

      0 0
    • ZuzicK  

      U nás jedině kapřík a salát s domácí majolkou :-)

      Ale teď jsem dodělala kořenící směs na perníčky, tohle vonění miluju! :-) Zítra se bude voňavé hnětení a příští víkend pečení :-)

      0 0
      • maajkee  

        +1

        0 0
      • hony007  

        Prdopeč do perníku je jednodušší a voní to taky krásně :-)

        0 0
        • ZuzicK  

          tak tos nechutnal ty moje s kořením čerstvým, nedá se srovnávat ;-)

          0 0
          • Zlatka  

            Jak děláš ty tu domácí majolku, jaký olej, v jakém poměru s vejci, atd ?

            0 0
            • ZuzicK  

              Já ji dělala jen jednou :-) Poměry nevím, to se dá najít na internetu nebo v kuchařce. Olej olivový do maajolky z které se dělá tatarka k masu a slunečnicový nebo jiný nevýrazný pokud majolka putuje do bramborového salátu.. olivový olej mám ráda, ale v majolce ho cítit nemusím :-) Může to být dobré i z jiných olejů, ale my jsme doma nějak jiné nepoužíváme.

              Hned co mi vyplivlo první: http://www.cuketka.cz/… Takže se dá udělat i jinak než klasicky zašlehávat olej po troškách do žloutku a nakonec ochutit ;-)

              0 0
          • hony007  

            Neochutnal, nenabídlas :-P

            0 0
    • toram  

      Jo já mam v plánu letošní vánoce propít..decentně až na silvestra si pčihnu více…a musim důkladně propláchnout mozek na maturitu:D takže si budu držet nějakou tu hladinku alkoholu:D..

      jídlo..skoro-klasika..salát, ale kapr ne.. nějaká jiná ryba nebo kuře…

      0 0
    • zipoman  

      U nás teda klasika, kapr, salát a hromada cukroví. Jen kdyby ten kapr neměl tolik kostí, to mě tak strašně neba, malá anketka: Jaká ryba na světě má nejvíc kostí?

      0 0
      • maajkee  

        Kapr nemá moc kostí.

        0 0
        • zipoman  

          Myslíš, víš nebo hádáš?

          0 0
          • Frostty  

            V porovnání s „bílou rybou“ (cejn, plotica aj.) je to pohoda.

            0 0
          • maajkee  

            Vzhledem k tomu že jím kapra nejen o vánocích už do malička, tak vím ;)

            0 0
            • zipoman  

              Nechce se mi hledat guinessovka, ale něco vzadu mi řiká, že je tam uvedenej kapr.

              0 0
              • pepino  

                z němčiny, překládat se mi nechce :)

                Kolik kostí má náš rodný ryby?

                Popularita rybolovu jsou ryby které ne vždy odpovídají na popularitě jako jídlo ryba. Toto často je vzhledem k povaze a množství masa kostí. Ale kolik jich tam přesně?

                Ryby s vysokým počtem kostí:

                Asp: 143

                Cejn: 129

                Aland: 124

                Jelec: 118

                Guster: 115

                Ryby se střední kosti Počet:

                Hecht: 109

                Roach: 106

                Rudd: 100

                Kapr: 99

                Stodola: 97

                Rybolov s menším počtem kostí:

                Karasa: 79

                Pstruh duhový: 67

                Zander: 33

                Okoun: 25

                0 0
                • zipoman  

                  Ty čísla jsou jako počet kostí? 99 je strašně málo na kapra, na vánoce sníme tak 5 porcí a talíř na kosti je plnej + otec jí i kosti, ale nechce se přiznat.

                  0 0
                  • ZuzicK  

                    to jsou asi jen kosti v mase ne? Teda se nepočítá páteř, lebka a další velké kosti.

                    0 0
              • karliner  

                Pravdu má maajkee.

                Vždycky.

                0 0
                • Zlatka  

                  Dovolím si nesouhlasit, v jednom vlákně mne nazval

                  starou (..asi dosluhující..), a já se cítím tak na 25 ! :)

                  Datum narození nic neznačí !

                  0 0
                  • Frostty  

                    No právě 25, to už je skoro konec…:o))

                    0 0
                    • Zlatka  

                      Tak nejsem sama koukám. :) Kde si kopeš hrobeček ty ?

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Sestupná tendence začíná už po dvacítce, sám na sobě to cítím :)

                      0 0
                      • Frostty  

                        Třeba si v 50ti řeknu jaká to byla pohodička, ale teď mě to moc nebaví..

                        0 0
                • maajkee  

                  V tomto případě jak se ukázalo to tak opravdu je :)

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
        • DominikGT  

          Vždycky houbovou polévku s nudlema a další bramborový salát s pečeným lososem. Cukroví perníky a to ostatní cukroví se různě mění každý rok jiné. :)

          0 0
      • Frostty  

        V sladkovodních rybách vede jednoznačně cejn :).

        0 0
        • Frostty  

          Jo a ještě Bolen je docela kostěný porno..

          0 0
        • pepino  

          parma

          0 0
          • Frostty  

            Parmy automaticky vracím vodě, takže netuším, ale je to možný. Pokud je na úrovni cejna, tak potěš koště.

            0 0
            • pepino  

              „Dotaz: Která ryba je nejkostnatější? Má více kostí kapr nebo cejn?

              Odpověď: Mezi nejkostnatější rybu našich vod patří parma obecná.

              Jestliže mluvíme o počtu mezisvalových kůstek u kapra a cejna, tak více jich má cejn velký. Pro srovnání: cejn velký celkem 132, kapr obecný 99.

              Odpovídal: Ing. Pavel Vrána“

              ale kolik jich má nevim, já nejim ani kapra kvuli kostim:)

              0 0
              • Frostty  

                Takhle to stačí. Každopádně parma je majestátní ryba, která patří do vody a ne na talíř (aspoň já to tak mám), takže mě to vlastně nemrzí.

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
      • DominikGT  

        když se řeže podélně tak to moc kostí nemá.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak to mi teda vysvětli, jak způsob porcování ovlivní počet kostí v kaprovi :-D

          0 0
          • maajkee  

            Ty bys chtěl taky pořád něco vysvětlovat :)

            0 0
            • jIrI___  

              Když mě to fakt zajímá. Podle mě to z biologického hlediska není možné a považuju to za konspirační teorii :)

              0 0
              • Frostty  

                Malé kosti tam budou vždycky, jde o to že se dá maso zabvit takovéch těch velkéch :).

                0 0
                • hony007  

                  To je ale docela zbytečný, ty se vyndají „samy“.

                  0 0
          • DominikGT  

            Protože tak ty kosti jdou pěkně vyříznout ven i s tou páteří. :)

            0 0
            • jIrI___  

              Jo takhle. To máš napsat hned, že počet kostí se nemění, jen se líp vytahují :)

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Zlatka  

      Sakra v anketě chybí vaječný koňak, ten musím na Vánoce zase já. :)

      0 0
    • l-e-t-o  

      u nás jsou vždy 3 varianty bramborového salátu (jeden mám já, druhý taťka a třetí mamka se ségrou), pak klasika je kapr, který ale ségra nejí, tak má normální kuřecí řízky a jako polívka je většinou hovězí vývar. s hrachovkou se nechce mamce patlat. K tomu dobré suché vínko a hromada cukroví ;)

      0 0
      • DominikGT  

        I něco tvrdšiho příjde vhod. :)

        0 0
        • l-e-t-o  

          no jako aperitiv je u nás jasná slivovica ;)

          0 0
          • Peslezedirou  

            Si myslim, že tam u vás tou slivovicí i zakončujete :-)

            0 0
          • Frostty  

            Co jiného :o)).

            0 0
          • DominikGT  

            Tak slivovici zas tak nemusím raděj whiskey a dobrý rum .:)

            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • RomanH  

      Vanoce jsou svatky hojnosti, tak proc do sebe cpat dietni rybu.

      Na veceri stavnatej veprovej rizek z bramborovym salatem, a mezi svatky si pecu koleno, bucek, zebra a podobne.

      0 0
      • Frostty  

        Tak to tě lituju že se dobře najíst můžeš jen o Vánocách :D:

        0 0
        • RomanH  

          Ale houby, akorat o Vanocich mame tak nejak vice casu a tak si to peceme doma :-)

          0 0
    • Maynard  

      kapr je blee, takže už asi 8 let dáváme pstruha na mandlích. Ale už to je trochu klišé, takže letos to vidím na candáta. vítám Vaše tipy jak ho nejlépe upravit:)

      0 0
    • Ottak  

      Letos určitě pstruh se salátem :-).

      0 0
    • pepino  

      Proč čekat na zlatý prasátko, stačí sníst to menu v nabídce a je ze mě prasátko hned:)

      0 0
      • Zlatka  

        To bys 100% nezvládnul.., pokud nejsi nějaký Shrek.. :)

        0 0
    • Elwing  

      Letos nebudu mít kuchyni, tudíž si maximálně tak otevřu flašku. Ale kdybych mohla, tak bych asi udělala nějakou dobrou mořskou rybičku, třeba vlka, nebo jen slávky podle mého oblíbeného receptu

      0 0
      • Peslezedirou  

        To budou veselý vánoce :-)

        0 0
        • Elwing  

          jojo a když se poštěstí, tak 25. pryč za trošku vlídnějším počasím na jih.

          0 0
          • DominikGT  

            Já bych raděj za vlídnějším počasím na sever švédska. :)

            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Maynard  

        dík za inspiraci na silvestrovskou párty:)!

        0 0
    • Zlatka  

      Soutěž o nejlepší bramborový salát vyhrál recept od babičky Eli.

      Výsledky soutěže o nejlepší bramborový salát:

      1. místo: Bramborový salát babičky

      Eli

      1. místo: Bramborový salát s hrubozrnnou

      hořčicí

      1. místo: Farářské salát
      2. místo: Vánoční odlehčený bramborový

      salát

      1. místo: Italský bramborový salát
      2. místo: Vánoční bramborový salát

      s tofunézou

      1. místo: Bramborový salát pro celou

      rodinu

      1. místo: Bramborový salát podle

      Zuzany

      1. místo: Bramborový salát snadno a rychle

      s kapary

      1. místo: Bramborový salát se

      zavináči

      Co jim říkáte ? :)

      0 0
      • AleZ80  

        Moc nechápu smysl toho salátu s tofunézou, když tam pak dají šunku a slaninu.

        0 0
        • DominikGT  

          To nějak nevyřešili. :D

          0 0
          • Zlatka  

            Tofu je h-in, šunka a slanina out-irrelevant. :)

            0 0
      • Chiron  

        Hm tak z toho bych si vybral asi tak jedině tu 7. No možná bych dal ještě šanci tak dvěma dalším, ale ostatní imho nesplňují moji definici bramborového salátu :D Já osobně v salátu nesnáším celer, tím vypadla skoro půlka receptů. A už vůbec nechápu proč do nich někdo cpe slaninu apod.

        0 0
        • Zlatka  

          Bez celeru si salát představit neumím, celer mňam, ale nesmí ho tam být moc aby nepřevzal aroma celého salátu.

          0 0
      • jIrI___  

        Bylo to podplacené. V salátu podle místních odborníku přeci nemá tatarka co dělat přitom je i v salátu, který skončil na prvním místě.

        0 0
        • maajkee  

          To že nějakej hybridní salát s tatarkou skončil v nějaký pochybný soutěži na prvním místě znamená, že se do klasickýho bramborovýho salátu má přidávat tatarka? Nechtěl bych mít tvoje myšlenkový pochody :)

          0 0
          • karliner  

            Myšlenkovej pochod je jedinej – po ránu zaprudit :-)

            0 0
            • maajkee  

              Jo, to ty dobře znáš :)

              0 0
              • karliner  

                Vsadil jsem se s jedním userem, že obratem napíšeš něco podobného :-)

                Díky, máš u mne jedno pivko, abych nebyl škrt :-)))

                EDIT: obratem bylo definováno cca 3 minutami ;-)

                0 0
                • maajkee  

                  Vsadil jsem se s jedním userem, že obratem napíšeš něco podobného :-)

                  Hehe, není ti trapný, že tuhle hlášku už jsi mě psal asi 3×? :)

                  Joo, skleróza je sviňa :)

                  0 0
                  • karliner  

                    Vždycky se najde nějaká nová kavka :-)

                    0 0
          • DominikGT  

            Je to divné salát s tatarkou. :D

            0 0
      • karliner  

        Můj favorit je No.2, ochutnal bych 5 a 9.

        0 0
        • Zlatka  

          Ten Italský zajímavý, ale asi bych si ho k Vánocům nedala.

          0 0
    • Zlatka  
      • KRŮTA & KROCAN, HUSA na kila. (..a ještě lépe bažant) (0)

      To jako opravdu nikdo nebaští o Vánocích krůtu, husičku ?

      0 0
      • DominikGT  

        To by mě nenapadlo jíst krocana, krůtu a podobně na vánoce žiju v ČR ne v USA. :D

        0 0
        • jIrI___  

          Globalizace přece!

          0 0
          • Zlatka  

            Jo, ale třeba žáby, kobylky, šváby a červy jíst nikdy nebudu.. :)

            0 0
            • Frostty  

              Píšeš teď.

              0 0
              • Zlatka  

                Kdyby to někdo rozemlel do paštiky a nikdy neřekl z čeho to je, tak pak možná, ale chroupat mezi zuby krovky a nožičky.. :)

                0 0
      • hony007  

        Teď už ne, ale u bévalé byla morka každé tédeň, vč. Vánoc.

        0 0
    • Joseph de Sax  

      dám si se psem konzervu napůl a bez chleba…

      0 0
      • Zlatka  

        To jsi přece ani nemusel psát.. :)

        0 0
    • Zlatka  

      Docela by mne zajímalo, co dáváte do svého domácího Vánočního salátu za specialitky, čím si ho „vylepšujete“..

      Pls pls jsem zvědavá.

      Já tam třeba ob-rok dávám uzený sýr na malé kostičky a také trochu čerstvé papriky, nejlépe od každé barvy trochu. :)

      0 0
    • Zlatka  

      Když jste na ty kapry, tak vás jistě bude zajímat tato specialitka:

      Vánoční kapr jinak: po židovsku nasladko, utopený v rumu.

      0 0
    • Necris  

      Salám z alberta, rohlík z alberta. 1 svátek vánoční to samé z Tesca. A pak zase z alberta. Možná proložím ochuceným mlékem. :D Vánoce neslavím …

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • vlasto  

      Letos byla karibska specialitka. na plech na kousky pokrajene banany, na to orestovane kruti maso na cervenem kari, cele zasypane strouhanym syrem a na vrsku opet kousky bananu a ananasu. To cele zapekla v troube. Po tomhle zazitku jsem nechal radeji rybu zit.

      0 0
      • jIrI___  

        Maso zkombinované se sladkým ovocem asi nikdy nepřekousnu.

        btw. ryba za pár desítek hodin chcípne i když jsi ji s dobrým úmyslem nechal žít, takže příště ji raději sněz na druhý den :)

        0 0
        • Frostty  

          Maso zkombinované se sladkým ovocem asi nikdy nepřekousnu. Nemáš náhodou nějaký spešl recept na tousty :D?

          0 0
          • jIrI___  

            Nevím o tom, že bych do nich spolu s banánem, nutellou a cukrem dával maso ;-)

            0 0
      • Zlatka  

        To muselo být velmi dobré, úplně se mi sbíhají sliny. :)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce