• jonti

Chystate se nekdo na tento zavod? Pro me to bude prvni zavod na bezkach.

Pojedu nejspis autem z Prahy, tak kdyby nekdo chtel jet taky, nebo mel sam misto, ozvete se.

Pocasi se ma pokazit, tak jsem zvedavej jak to nakonec dopadne.

Piste taky jak budete mazat, ma se oteplit a to se mi vubec nelibi :(

0 0
    • kuba.kuba1984  

nahoď link…

0 0
    • Dubys  

Skoda, ze to je takhle z kraje sezony (aspon moji). Dneska sem byl poprvi na bezkach. Dal sem si to z Bedrichova na Smedavu a od Knajpy na zpatecni ceste uz sem slapal vodu. Nedokazu si prestavit jet to jako zavod. Jinak s parkovanim je to tam sileny, priste to chce z Prahy vyjet aspon v 8.

0 0
      • kuba.kuba1984  

Heeeeh, zkraje sezony :D? Ja uz mam cca 300 najeto :D… a zkus to pichnout na Novou Louku, paradoxně tam byva docela volno

0 0
        • Dubys  

Na Novou Louku se bojim. Tam bych taky moch zkjesnout do jara. Jinak trate byly dneska luxusni…

0 0
      • jonti  

To parkovani me docela desi, to je tam to parkovani stejne jako kdyz se bezne jde do Bedrichova nahore na parkovisti?

0 0
        • Bulda  

nahoru te pry ani nepusti, parkuje se dole a nahoru to vozej busy (rikal kamos, asi bys to mel najit nekde v propozicich)

0 0
          • jonti  

Prave ze to plati jenom pro sobotu, v patek neni doprava omezena a toho se pri tech 480 startujicich desim. Nakonec asi stejne pojedu zlytym autobusem, se aspon vyspim.

0 0
            • přišlapávač  

jen bych upresnil, ze dopravni omezeni- vjezd pouze na kartu popripade autobus- je pouze v nedeli 9.1. pátek 7.1 i sobota 8.1 je bez omezení.

0 0
    • mr.antik  

Jak mazat ti asi 5 dnů předem nikdo neřekne :-)

Ale trať určitě bude upravená prvotřídně…

0 0
    • Twisp  

nechci ti kazit iluzi, sice jsem 30tku nejel, ale vubec si nedokazu predstavit, ze se na takhle uzkejch tratich jede skejt zavod s nekolika set zavodnikama.

0 0
      • jonti  

Prave ze ja taky ne, bude to masakr, navic s moji kondici a technikou nekde uprostred pole.

Urcite si chci brat hlinikove hulky, o karbon bych mel strach.

0 0
    • Nikovlas  

Supr akce!

Byl to můj první závod a účasti ani za mák nelituju.

Taď zážitky:

Kolem dvanáctý jsem si jel s kamarádem projet část tratě – víckrát už to neudělám – nemám natrénováno a těch cca 23 km navíc už před startem je znát. No alespoň jsem si připomněl, jak vypadaj ty stoupání a zjistil, že ten sníh je strašně tupej a vůbec to nejede.

Na startu jsem se zařadil spíš dozadu, protože jsem neoplýval přílišnou sebedůvěrou. To už taky víckrát neudělám, protože hned po výjezdu ze stadionu to bylo ucpaný a prakticky jsme čekali frontu na každej metr – předjíždět soupaží v krajní klasické stopě do kopce mě celkem vyčerpávalo. Ale už od Nový Louky to bylo celkem fajn a od Kristiánova úplně. Celý první kolo se mi jelo dobře a pořád jsem někoho předjížděl, v poslední třetině už jsme se sjeli tak nějak stejně rychle jedoucí závodníci. Obrátka na stadionu a…

A vystřízlivění ze závodní eufórie – jak jsem najel do stoupání ze stadionu, tak se ty lyže skoro zastavily – už to bylo trochu rozdupaný, takže měkčí, ale hrozně přemrzlý – no prostě to děsně vrzalo a drhlo, že jsem skoro padal na hubu. No celá první část toho kola byla utrpení – v kopcích jsem musel zastavovat, protože už jsem fakt nemohl. A ten sníh – strašně demoralizující. No ale jak jsem se vyškrábal na ten poslední kopec, tak už se to zase rozjelo a ve větší rychlosti ty lyže už tolik nevrzaly ani nebrzdily. Tak z těch tolika lidí, co mě předjížděli, zatímco jsem postával v průběhu kopců, jsem jich zase několik předjel v druhé půlce druhého kola. Vždycky jak jsem před sebou v dálce viděl pohupující se světlo a věděl, že už bude brzo cíl, tak jsem se vyhecoval, abych ještě chvíli vydržel dřít a dostat se před něj. No a byl to skvělej pocit předjíždět soupeře na posledních kilometrech a z posledního kopečku dosvištět do cíle.

Mazal jsem Toko LF Molybden.

Těžko posoudit, když to byl můj první závod, ale líbila se mi taková lidová atmosféra, žádnej stres před startem – lidi klábosili…

No a co se týče trati – zvlášť pro závod upravená nebyla, ale bylo to celkem pevný a uježděný, takže to zase tolik nevadilo. Ten sníh samotnej byl ale hroznej. A k šířce rati – jak říkám – ze stadionu na Novou Louku to bylo hrozný a ten první kopec jsem prakticky jen šel, ale potom už to celkem šlo – 2 vedle sebe se nevejdou úplně pohodlně, ale když si člověk řekl, druhej se trošku uskrovnil a předjetí bylo bezproblémový. Závod není tak masový, aby se lidi vzájemně pletli pod nohy od startu až do cíle.

Až pojedu příště, určitě se budu snažit startovat někde víc vepředu a určitě si nevezmu tričko navíc jen proto, že je 15 stupňů pod nulou – když se člověk potí jak prase a zmrzne mu zbytek pití… no konkrétně tenhle pocit nepatří do mejch top 10 :-)

Ale znova se musím opakovat, že závod byl SUPR!

0 0
      • Nikovlas  

A teď jsem si teprv uvědomil, že vlákno je o Bedřichovské 30, zatímco já píšu o Jizerském Night Light Maratonu :-D

0 0
        • Advid  

No já právě koukám, že se mi to nějak nezdálo. :-) Ale ten Night light maraton už mám v oblíbených. :)

0 0
      • Sharka1  

Jela jsem JNLM ted taky, fakt super, tlacenka na startu se holt musela prezit, a pak uz to docela slo, z Kristianova na Bile buky se dalo i predjizdet celkem pohodlne.

K tomu snehu – ja namazala modry Toko HF, s trochou cervenyho, jelo to slusne, nedrhlo nic, i kdyz mit jeste fluor prasek jako finish, bylo by to asi do sjezdu lepsi :-) Kazdopadne Toko Molybden byla v tehle podminkach blbost – ten je na hodne starej spinavej snih, navic max do –12 stupnu.

0 0
        • Nikovlas  

Já nemám sadu vosků – mám ten molybden, protože je asi neuniverzálnější v našich podmínkách. Největší rozdíl bych očekával od vhodnější struktury – nicméně to samé jako s vosky – strukturu mám jednu.

0 0
          • Sharka1  

Hmmm, struktura hraje sice roli, ale mensi, nez vosky – mam Fishery RCS plus, prebrouseny na UNI strukturu, a pohoda. Samozrejme by bylo lepsi mit aspon dvoje lyze, ale i s timhle se da pracovat, jen to chce mit aspon zakladni vosky – ja pouzivam Toko, takze mam zlutej, cervenej, modrej a molybden, HF na zavody, na bezny jezdeni staci system 3. Mazat jen molybden je jako mazat na klasiku porad modrej extra… Zkratka nekdy to pojede dobre, ale nekdy taky zatracene spatne, jako tobe na tom nocnim zavodu.

0 0
            • Nikovlas  

No abych pravdu řekl, tak kromě tohohle přemrzlýho tupýho sněhu jsem se nesetkal podmínkami, kdy by mi to jelo blbě. Mokrej sníh, ledová krusta, slabá vrstva prašanu – sšechno fajn (ten prašan mám tedy nejraději už jen díky těm měkkým špičkám těch RCS, který tím krásně projížděj). Ale jasně – možná by to mohlo jet i líp.

0 0
            • kolda  

to jsem presne ja – furt matlam modrej :)

0 0
              • McBlacky  

já taky, protože na klasiku vyrážím jen když to je na modrej + červený toko na skluz :)

jinak skate

0 0
                • Bulda  

a nebavi se oni nahodou o skate?

na to mam ja kru parafinu z dilny po dedovi, ta je na vsechno :)) na klasiku supiny …taky na vsechno :)

0 0
        • mr.antik  

vyplatí se ty HF vosky? To se asi musí někde fasovat ne? Já teda neznám nikoho kdo to kupuje ale chtěl bych to zkusit někdy…

0 0
          • Sharka1  

kdyz mas znamy, daj se koupit za slusnou cenu… na bezny jezdeni to nema smysl, na zavod to chce

0 0
          • Nikovlas  

Když už ten vosk koupíš, tak tě pak jedna máza vyjde na cca 30kč, což je celkem snesitelný si myslím. A prej je to znát hlavně při vysoká vlhkosti. Já to nezkoušel – moje běžkování má zatím většinou zásadnější nedostatky, které jsou odstranit lépe a levněji. Na závod by to asi bylo fajn, ale kolik jich za rok pojedu? 1? 2? Pro mě ne.

0 0
            • mr.antik  

Ok, myslel jsem ne na závod ale pro radost z jízdy. Ale ta při vysokých vlhkostech stejně nic moc, takže to nemá smysl :-)

0 0
            • McBlacky  

spíš 100kč, vezmeme-li v úvahu, že cihlička HFka stojí kolem 1200kč, tak víc jak 12× z toho pořádně nenamažeš.

0 0
              • Nikovlas  

no 60g HF od TOKA stojí u NYČe (což nepovažuji za nejlevnější obchod) 800kč a podle mě z toho namažeš víc jak 12× – pokud uvážím třeba 16 namazání, tak jedna máza vychází na 50kč. No a pokud se k těm voskům člověk dokáže dostat nějak levněji , což evidentně není až takový problém (seznam – zboží – od nejlevnějšího …), případně je sehnat z nějakýho velkoobchodu…

0 0
                • McBlacky  

já myslel dvojnásobné balení. Cihličky v igelitu ne v plastový krabičce je to 100gr tuším.

já z téhle malé namažu 8×. Zrovna teď o svátcích jsem to tak měl se system3 red. Ale je pravda, že dávám radši víc a kapu to přes žehličku, kdybych to ohříval dotekem, nanášel a pak žehlil, tak namažu víckrát.

0 0
                  • Nikovlas  

Já to dělám tím druhým způsobem, tak asi proto.

0 0
                  • Advid  

Bavíte se pořád o skateových lyžích? Takže skluzný vosk = parafín? Jestli ne, tak nic a dohledám si někde, jak to vlastně je.

0 0
                • jonti  

Treba v LBS stoji Toko LF 60g 690Kc. Ale Swix HF 40g stoji 950Kc.

0 0
                • Dubys  

Ja tu 60g krabicku mam na 3 namazani. Nevim, jestli se HF vosky chovaj jinak (pouzivam to nejobycejnejsi, tj. CH), ale pokud chci na lyzi vytvorit a zazehlit souvislou vrstvu, tak si neumim predstavit, ze by mi to z jedne krabicky stacilo na 12 paru lyzi. Schvalne se zeptam v sevisu az tam pudu…

0 0
                  • mr.antik  

Obyč žehličkou z jedné kostičky namažuju 2 páry lyží a zbude. Teď už je na cestě Toko žehlička, s tou by to mohlo dát i víc.

0 0
                  • Pebe  

obyč žehličkou jedna kostička SWIX CH vosku(20g) mi vydrží tak na 10–12párů lyží, resp.jsem mazal zatím asi 6párů a lehce pod půlku pořád zbývá

0 0
                    • mr.antik  

to asi nekapeš bobky ale jen počmáráš a pak přežehlíš, ne?

0 0
                      • Nikovlas  

Já to dělám klasicky:

Krátce nahřeju vosk na žehličce a nahřátou vrstvičku otřu o skluznici, takhle pokračuju, až je celá skluznice pokryta. Sem tam mi odkápne i kapka ze žehličky, tak ji držím nad lyží, aby mi to nekapalo mimo. Pak zažehlím a celá skluznice je souvisle pokryta. Smysl dalšího vosku by byl pouze v tom, že bych toho pak měl víc na stahování. Tímhle mi 60g vystačí cca na 10–20 vrstev.

0 0
                        • Pebe  

přesně tak

0 0
                          • McBlacky  

dá se, ale riskuješ poškození skluznice, když dáváš takhle málo vosku. Na běžný ježdění mažeme S3 nebo servisky, takže radši víc a na závod LF/HF 1–2 vrstvy.

0 0
                          • McBlacky  

dá se, ale riskuješ poškození skluznice, když dáváš takhle málo vosku. Na běžný ježdění mažeme S3 nebo servisky, takže radši víc a na závod LF/HF 1–2 vrstvy.

0 0
                            • Nikovlas  

Vycházím li z toho, že aby se vosk zažehlil, musí se nahřát na určitou teplotu, je jedno, jak silná je vrstva parafínu, protože se stejně musí prohřát celá až na skluznici…

0 0
                              • mr.antik  

tojo, ale pokud tam někde v nějakém místečku neni parafín žádný nebo dokonce je tam šedivák, tak si spálíš skluznici. Takže opatrně, na nějaký zelený vosky bych radši vypatlal víc vosku.

0 0
                        • Greyhound  

Videl jsem ruzne zpusoby, ale u lidi co hodne jezdi jsem videl nejcasteji tento postup a proto mazu taky takhle. Podle me neni potreba nanest tlustou vrstvu vosku, ale staci tenka, zato rovnomerne, zbytek se stejne seskrabe. Pokud se zehlickou jede bez zastaveni a nesmrdla se tam a zpatky jak kdyz se zehli kosile tak o skluznici strach nemam – kdyz se zazehlujou prasky tak se zazehluje vysokou teplotou jen trocha prachu a skluznice to vydrzi.

0 0
                      • Pebe  

dělám to zhruba jako pánové v Bedřichově na stadionu, smejt stoupaci vosky, skluznici měděným kartáčem, hard, vosk nahřeju na žehličce a nanesu na skluznici. Žehličku mám natočenou špičkou ke skluznici a sem tam mi tam i ukápne kapka. Potom to zažehlim, stáhnu škrabkama(průh­lednou skluznici+koulatou žlábek) a přejedu nylonovým kartáčem. Otřu hadrem a hotovo, stoupací vosky podle potřeby, buď hned nebo před jízdou.

Takhle nám to funguje v pohodě…

dělat nějaké větší vrstvy na skluznici mi přijde zbytečné když to potom stejně sundáš tou průhlednou škrabkou ne

0 0
                        • Dubys  

zkusim. jasny, ze me stve, ze vsechen vosk pak zase seskrabu… jeste je otazka, jestli nemuzes poskodit tou horkou zehlickou skluznici, kdyz tam mas tak malo vosku…

0 0
                          • Sharka1  

Spis nez o prevenci poskozeni jde o to, ze aby skluznice dobre „nasala“, je treba zehlit dele silnejsi vrstvu vosku, a postup treba i opakovat.

Na bezny smrdlani ale staci urcite zminovana tenka vrstvicka, akorat pak musis zehlit pred kazdym vyjetim a nekdy ke konci lyzovani je skluznice uz uplne seda, ale komu to nevadi, at setri :-)

0 0
                            • Nikovlas  

No i tím způsobem, který tu popisujem my „šetřivý“ zůstane na skluznici vrstva vosku, který už skluznice nenasála – pokud byhc dal víc vosku, byla by tato vrstva silnější, ale do skluznice už víc prostě nedostanu. Připustím fakt, že s menší vrstvou hrozí, že žehlička může přijít krátce do kontaktu se skluznicí, ale nedokážu si představit, proč by měla větší vrstva nezužitkoaného vosku na skluznici napomoci jejímu lepšímu napuštění voskem. Ani přesně nechápu smysl opakovaného parafínování stejným voskem, ale veřím tomu, že to napomůže lepšímu nasátí vosku, ale čistě jen silnější vrstva – tomu nevěřím.

0 0
                              • Sharka1  

Skluznice nikdy nenasaje vsechno, co na ni nazehlis, nicmene zehleni silnejsi vrstvy pomuze vstrebani parafinu, tot vse. Timhle zpusobem je lyze lepe osetrena a parafin na ni dele vydrzi – skluznice neni po lyzovani seda, muzes si to nekdy otestovat.

Kazdopadne handrkovani, kolik vosku se ma dat, je bez ukazky na nic – jednoty „silnejsi“ a „slabsi“ vrstva muzou mit pro jine lidi zcela jine rozmery :-)

0 0
                                • Nikovlas  

To jasně, ale prostě je tam vrstva parafínu a dokud je tam ta vrstva a dokud je dost rozehřátá a dokud jsou ještě póry, do kterých může zatéct, tak zatéká, ne? Jasný, že když vosku není dost a už nezbývá co by zatékalo, pak samozřejmě má větší vrstva smysl, ale dokud je celá plocha skluznice pokryta vrstvou vosku, tak snad nezáleží na tom, jestli je ta vrstva silnější nebo slabší, ne? Pak ještě třeba dokážu pochopit, že některé póry se nezaplní kvůli povrchovému napětí, takže to stáhnu vykartáčuju, čímž roztrhám ty případný bublinky, a postup znova opakuju. Ale ta silnější vrstva mi prostě nejde do hlavy. Příští týden budu celý na horách, takže doma zkusím pořádnou vrstvu a uvidím, jak dlouho to pak vydrží.

0 0
                                  • Dubys  

Jestli to fakt neni rozdilnosti vosku, ktery pouzivame. Ja proste tech 20 g potrebuju na to, abych vytvoril na lyzi souvislou vrstvu a pokud tam dam min, cast lyze budu mit suchou. Jinak sem ted na nich najel cca 50 km a lyze jsou porad po cely plose pekne „mokry“.

0 0
                                    • Nikovlas  

No pokud bych tam chtěl nakapat souvislou vrstvu, tak toho taky spotřebuju kvanta – taky ty kapky bejvaj vysoký klidně celý milimetr. Jak to otírám, tak je tam jen slabá vrstvička, navíc taková potrhaná – žehlička po ní klouže, rozteče se do souvisla, případně některá místa ještě přejedu nebo to tam tou žehličkou trochu nahrnu, když je toho jinde víc. Pak to ještě jednou přejedu plynule celý a nechám vychladnout – skluznice je pokryta souvislou vrstvou. Stáhnout, vykartáčovat a případně celé opakovat.

0 0
                                • přišlapávač  

a proto je nejlepsi jezdit na suchacich- zadna prace a trosku to pojede vzdycky :-)))))

0 0
                    • Dubys  

V tomhle sem cistokrevnej samouk, ale podle asi dvou instruktazni videii, podle kterejch to delam, si troufam tvrdit, ze pri takovyhle spotrebe to musite delat blbe …

0 0
    • o5majkl  

Můj první závod na běžkách… Je to fakt mazec. Hned po startu se to strašně zašpuntuje a předjíždění, pokud nemáš dobrou techniku, je fakt těžký. Radim nepřepálit začátek. Jinak před dvěma lety měly bejt na trase dvě občerstvovačky, jenže na Hřebínku bylo velký kulový, což mi na konci způsobilo solidní hlaďák a totální vyčerpání…

Jinak mazání bych vyřešil v den závodu-bude tam určitě servis, ale tam se bude stát dlouhá fronta…

Každopádně good luck, já sem se zařek, že na běžkách už závodit nebudu! :D

0 0
      • McBlacky  

s tím závoděním to mám podobně. Vůbec nechápu jak se tam ti závodníci pomlátí, navíc zlomené hůlky, lyže…

kdyby to bylo po celou dobu na dvě široký rolby, klidně bych jel.

0 0
        • Beeda  

kazdopane je to asi prijemna akce, slovo „uhni“ asi jen tak neuslysis:-)) to by me mozna bavilo:-))

0 0
          • o5majkl  

čoveče neuslyšíš :) ono pokud nejsi schopnej vybruslit a předjet na šířce jednoho metru, tak máš stejně smůlu a soupaží, pokud nejsi kulturista, taky všechny nepředjedeš :) já sem většinou skončil při předjíždění tak, že se mi lyže řízla do hlubokýho sněhu na kraji, nebo o nějakej stromeček a pak sem akorát měl co dělat, abych to ustál :)

0 0
      • Sharka1  

Spolehat na kratkych zavodech na lyzich na obcerstvovacky je nesmysl. Na Bedrichovskou 30 se mi nejvic osvedcil support na Rozmezi, od kteryho si vezmes kelimek caje a napijes se, popr. gel, kterej dolu na Cihadla pohodlne das, a pak az do cile uz jen kudla, ani neni treba vezt vlastni piti nebo tak. Obcerstvovacky jsou tam sice dve – na Cihadlech a na Hrebinku, jejich umisteni chapu kvuli dostupnosti, nicmene z taktickyho hlediska jsou na dost nestastnych mistech, a tak i kdyz jsem jela B30 asi dvakrat, ani nevim, co na nich meli :-)

0 0
        • o5majkl  

30 kilaku je podle tebe kratkej zavod jo? :D se na Tebe asi pojedu kouknout, když je to tak snadný jak řikáš :)

0 0
          • Sharka1  

no ja to jela nejrychlejc v roce 2006 1:27, a to je podle me kratky :-) Jsem zvedava, jak to pujde letos…

0 0
            • o5majkl  

ty jo, stydim se… 2008 za 1:34 :( chabá technika je znát-jediný kde sem byl schopnej jet bylo do kopce, ale tam sem zase nemohl předjíždět, takže já sem dojel jen o kousek víc vepředu než co sem startoval…

0 0
              • Sharka1  

ja jela 2008 1:37 – byl horsi snih… ;-)

0 0
              • McBlacky  

klasický cyklista, do kopce to dáš na fyzičku a na rovinkách čumíš :) jezdím úplně stejně :)

bez pořádnýho 1:1 nemá smysl pomýšlet na nějaký umístění.

0 0
                • o5majkl  

je to tak, na rovinkách a z mírnejch sjezdíčků sem to moc nedával… když jedeš na pohodu trénink, tak se to neprojeví, ale při tom závodě byl znát hodně velkej rozdíl… navíc 1:1 moc neumim, takže nejezdim :D

0 0
                  • McBlacky  

1:1 je dost těžký, zvlášť v rychlostech, který už jsou použitelný závodně je to alespoň pro mě náročný na stabilitu :)

0 0
                    • o5majkl  

jn, to pak vypadá, že sem vožralej jak tam sebou mlátim ze strany na stranu :) sem si právě eště před tim závodem myslel, že nemam úplně špatnou techniku, ale pak sem pochopil, že je to naopak :)

0 0
                      • McBlacky  

krásně se na to kouká, když to někdo umí. Začínat pořádně po 30tce je k hovnu, to už si ty správný návyky nezažijeme.

na JNLM jsem točil malý dětičky na video ve finiši do cíle. První tři jedenáctiletý holky jely 1:1, že bych za to vraždil. Pochopitelně ne závratně rychle, ale krásně technicky.

0 0
                        • o5majkl  

NEZAŽIJEŠ! Mě je 23 hochu, já to eště zvládnu! :D akorát už druhou sezonu ztrácim díky kolenu… Já bych na běžky vyrazil hned, ale nejdřív prej na přelomu února a března, což už nebude mít smysl…

0 0
                          • jonti  

Nevim co mas presne s kolenem, ale me se po plastice vazu osvedcilo jit mirne pres bolest, podruhy a dal to bylo vzdy lepsi.

0 0
                            • o5majkl  

sem tři měsíce po plastice vazu, nevim teda jak rychle po operaci jsi začal jezdit na běžkách, ale mě to zatim ortoped nedoporučuje… mě to nebolí, já jezdim na kole, chodim běhat, lozim na stěně, ale z běžek bych měl asi respekt, radši to nehrotim-v nemocnici mě to moc nerajcovalo, tak bych se tam nerad vracel dřív než to bude nutný :)

0 0
                              • jonti  

jasny, jsem myslel, ze o mas uz dyl. Ja jsem to nesmel delat nic rizikove pul roku, ze by to i slo, ale jakykoliv pad nebo jinou blbou situaci ten vaz nemusi vydrzet.

0 0
                              • McBlacky  

lehce šoupat klasiku po rovině bys mohl, ale koho to baví :)

0 0
                                • o5majkl  

nemám klasičky :( ale taky už sem nad tim přemejšlel-pořád lepší, než se nešoupat vůbec :) jenže já sem lama a nemam moc velkuo jistotu ve sjezdech, ikdyž v jizerkách nic strašnýho neni, ale stejně, kdybych sebou někde seknul, tak by to nemuselo dopadnout dobře…

0 0
                              • Sharka1  

Jestli uz behas, tak bezky budou v pohode – ja po operaci nemohla vic nez dva roky poradne behat, koleno od narazu bolelo, ale bezky byly v pohode uz po pul roce.

0 0
                                • o5majkl  

Půl roku je přesně ta doba, za kterou už se běžky daj. Po třech měsících se chytne ten štěp a začne prorůstat a za ty další dva už má nějakou pevnost, která to vydrží. Hele radši si dva měsíce počkam, než abych to uspěchal a měl v háji další sezonu… :)

0 0
                                  • Sharka1  

tak to urcite… me spis zarazilo, ze uz behas – ja mohla jezdit jen na kole, chuze blbe, beh vubec

0 0
                                    • o5majkl  

lehkej běh po rovince podle doporučení můžu, taky sem se docela divil, hodinka běhu a pohoda-koleno nebolelo…

0 0
                                      • Sharka1  

Tak ono to je dost individualni, ja behat nemohla, resp. asi mohla, ale koleno bolelo hrozne. Nicmene po trech letech od zakroku (2005) uz to docela slo, a ted je to uz uplne v pohode.

0 0
                                        • o5majkl  

Každej to snese jinak a asi i jak se to doktorům povede… Já třeba po tý první operaci, kdy mi kotvili meniskus, tak to bylo strašný-měsíc a půl než sem začal jezdit na trenažéru. Ale po tý plastice to šlo rychle. Taky je pravda, že sem po plastice hodně poctivě papal wobenzym, možná i to pomohlo…

0 0
                                          • Sharka1  

JJ, Wobenzym jsem taky jedla po hrstech asi mesic a ac si o tom dost lidi mysli, ze to je jen drahy placebo, mam pocit, ze mi to hodne pomohlo – po dvou tydnech jen jedna berle, po trech tydnech na trenazeru, po sesti tydnech na biku na dovce v Rakousku, pres 100km denne… Jen ten beh nejak nesel no :-)

Tak hlavne at se to Tobe hoji dobre a at se (nam vsem ;-) vydari letosni sezona!

0 0
                                            • padlos  

a neni lepci spis tohle www.phlogenzym.cz

0 0
                                              • o5majkl  

každej doktor Ti doporučí něco jinýho-záleží jaká farmaceutická firma mu zaplatila luxusní zahraniční dovolenou :)

0 0
                                              • Pebe  

taky bych řekl, tohle měla babička po kolení náhradě a řekl bych to hodně pomohlo…

0 0
                        • Greyhound  

Souhlas, ale na druhou stranu se muze clovek narozdil od kola jeste dlouho zlepsovat v technice a mit radost z lepsicich se vysledku na zavodech :-) To vidim na sobe – na kole me rekneme z kategorie M50 porazi par lidi a par top zenskejch, zato na bezkach, tam tam to radsi ani nepocitam, tam si me povodi jak slepyho kone kdejaka juniorka a skoroduchodce :-))

0 0
                          • jonti  

To bylo povzbuzujici. Si mam ted ted dat cil, ze zadna pani pres 60 me nesmi dat? :) A cas S+10 budu brat jako megavykon.

0 0
                            • Greyhound  

Tak jedna starsi pani >50 vedle me stala loni na startu Sumavskeho skimaratonu volne, jsem si rikal co se cpe tak dopredu, a pak jsem ji videl uz jen chvili zezadu :-)

0 0
                              • jonti  

Me predbehli dve damy pres 40, to je jeste docela dobre :)

0 0
        • ELx  

jj, máš pravdu. Já taky objel Vasák (90km) na 0,5 l bidon a 2 carbošneky.V zimě není třeba tolik občerstvovat.

0 0
          • o5majkl  

čoveče možná Ty nemusíš, ale naopak v zimě může velice snadno dojít k dehydrataci, jelikož máš přesně ten pocit, že pít nemusíš, ale je to naopak… Mě by tohle Tvoje množství v zimě stačilo tak na 15 km, na 25 už bych měl hlaďáka a za dalších deset bych byl kantáre :)

0 0
            • ELx  

Tak na tom vasáku je to trošku specifický,ob­čerstvovačky asi jen 3,spousta adrenalinu, není čas ztrácet čas občerstvováním :-)Zastavíš na bufetu a jseš hned o 20 míst zpět. A taky je potřeba natrénovat organismus na menší spotřebu …

0 0
              • Greyhound  

To bych teda chtel videt jak se da natrenovat mensi spotreba tekutin – muzu sportovat jak chci a potim se furt stejne, jako prase :-) A zrovna na Vasaku bylo obcerstvovacek dost a zadny problem, rozhodne vic nez tri. Ac jsem mel vyjetou vlnu z Jiz50 tak jsem predjel asi dalsich 2000 lidi takze jestli jich predjedu o 20 vic nebo min jsem neresil :-)

0 0
                • ELx  

potíš se furt stejně ale tělo se dokáže adaptovat na menší potřebu tekutin. No a pro mě bylo docela zásadní jestli budu 150. nebo 170. A navíc ty necelé 4,5 hodiny byl takovej fofr,že jsem na to občerstvení fakt neměl ani pomyšlení

0 0
                  • McBlacky  

adaptovat organismus na menší spotřebu imho nelze. Pouze dokážeš lépe snášet následky lehčí dehydratace.

jinak pěkný umístění

0 0
        • padlos  

Taky myslim, ze mas pravdu, ted jsem n JNLM vezl bidon ale ani jednou jsem se nenapil, nejak jsem mel pocit, ze bych tim i dost ztratil navic bych musel odepnout hulku a proste opruz. Na bedrichovskou uz nic nevezu.

0 0
          • McBlacky  

ty jsi hroznej drak budeš v cíli dřív než dostaneš žízeň.

7. na JNLM je podle mě na nelyžaře super výsledek – ikdyž ty tvoje nařachaný ruce :)

0 0
          • Nikovlas  

Njn – jiná liga – já se v prvním kole napil jednou, v druhym už jsem chlemtal, dokud mi ve flašce nezbyl jenom led (0,5l) – prostě jsem měl trošku krizičku :-)

0 0
    • McBlacky  

budu dělat na Rozmezí support Sharce, kdybys něco chtěl podat, tak se domluvíme. Budu vyrážet ze stadionu nejpozději 20–40min před startem, abych nepotkal někde čelo – podle toho jestli pojedu přes Kristiánov nebo přes Hřebínek.

0 0
      • jonti  

Se ti jeste ozvu. Nevis, jestli se da nekde v Praze ted jezdit skate? Ja po praci vyrazim k vltave do branika, tam jsem vcera videl nejaky kratky okruh.

0 0
    • padlos  

Tak zitra to vypada na novej mokrej snih, tak to bude peknej vopruz.

0 0
      • jonti  

To teda bude, jsem namazal cervenej swix LF a uz to nebudu menit. Treba nahore az tak teplo nebude.

Ale stejne se tesim :)))))

0 0
        • Pebe  

dneska psali na Facebooku „Počasí v Bedřichově: zataženo, mlha, mírné srážky a náledí, teplota +0,1 C“

0 0
          •  

jj,je tady pěknej hnus http://www.jizerskaops.cz/

0 0
          • duk  

Ráno jsme byli na chvilku a na bruslení ideál, se žlutým LFkem to jelo pekelně a ani moc nepršelo. Téměř všechno pěkně upravený.

0 0
            • jonti  

Souhlas, nevypadalo to z okna prijemne, ale na lyze to bylo super. Podrobnejsi report za chvili.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.