• Paja

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Jaroslávek  

Zdar …

0 0
    • kankrlicek  

Škoda, že Brno májové nezačíná stejně jako aprílové. Vždy mi to vyloudilo úsměv na tváři. :)

0 0
    • les  

Čtvrek ?

0 0
    • Motyll  

Dotaz na zdejší IT experts.

Noťas Lenovo, E530, x let starý

i5 , 4 GB RAM, 16 GB SSD, 500 GB HDD (cca rok starý)Win 10, MS Office, Minecraft, Farm Simulator (vše koupeno).

Automatické aktualizace.

V poslední době zdlouhavě najíždí, v task manageru ukazuje využití disku 100 %, klidně i několik minut po zapnutí. Použitelný začne být cca 15–20 minut po zapnutí.

Zatím jsem zkusil vypnout Windows Search – nepomohlo.

Má smysl se pouštět do dalších kroků dle rad zde: https://www.drivereasy.com/…ws-10-fixed/ ?

Nejsem odborník a nerad bych to roz*ebal úplně.

0 0
      • Vilém  

To jsou proste desitky a ten kombinovany disk. Kdyz vymenis za SSD tak to bude OK.

0 0
      • Splinter  

Pokud mas misto na tom 16GB disku tak krok 5 a jinak aspon krok 4 z toho navodu.

Nedochazi nahodou na tom C:\ (16GB) misto?

0 0
        • Jaroslávek  

To bylo včera ale překvapení …

0 0
        • Motyll  

Díky moc za nápovědu. Dostal jsem se k tomu až o víkendu. Problém je, že ten SSD cache nikde nevidím. Pouze BIOS. Zkoušel jsem Google, kde se ukrývá (kompletně rozdělávat ntb se mi moc nechce), ale zatím zůstal ukrytý. Čekal jsem ho někde u HDD.

Dal jsem tam April update a kupodivu to najelo…

Asi přikoupím pamět a vyměním HDD za SSD.

0 0
          • bagr84  

Taky muze odchazet disk… Zkus kouknout na stav SMARTu nejakou utilitou, treba Everest to umi.

0 0
    • mastihuba  

před 17h bych mohl vyjíždět ze Šumic… ma to smysl?

0 0
    •  
      0 0
    • novcze  

nazdar, jsou na Zlobici pořád ovce? … naposledy, když jsem jel z Malhostovic do Kuřimi po stezce, tak nahoře ten plot tady tam asi nebyl (nejsem si 100% jistej)

0 0
      •  
        0 0
      • novcze  

tak jsem to byl projet, po ovcích ani stopa, v celém areálu jsem viděl jen dva koně

0 0
    • Hammond  

Pomalinku jedu na Ochoz.

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • obda  

Jinak nějaký frustrát se realizuje na Naučné – v neděli ráno množství natahaných kmínků, některé zákeřně šikmo ve sjezdech/výjezdech, takže se nedají rozumně přejet :( Něco jsem oddělal.

0 0
      • babicak  

Chválihodná práce. Minulé úterý byla krásně průjezdná, stromy přes trajlík tam byly pouze ty od loňska a starší

0 0
      • Karaya  

V sjezdu do Mariánského se taky nějaké kmínky objevily, ale dají se přejet i směrem nahoru. Strůjce evidentně podcenil možnosti dnešních biků :-)

0 0
    • Excel  

Mám pár poznatků. Jestli to teda není profláklý tak ZTZ ze Skaličky směr Zlobice už nejde přes pole do lesa, ale nesmyslně po tom psychozamrdaný­masfaltu na kopec a až pak míří zpátky do lesa. Nicméně původní trasa je stále jetelná. ČTZ Šárka – Tišnov, ten plot u splavu před Tišnovem, to je ***** co za novoty? Gulášová polívka na rozhledně Kozárov je téměř veganská záležitost.

0 0
      •  
        0 0
    • LM  

V lese ze stromů padaj píďalky, takže doporučuju po dojetí zkontrolovat co všechno vezete na sobě a na kole – už jsem dneska z bytu vyhazoval 3 :-)

0 0
      •  
        0 0
    • Hammond  

Tak na Konečnou na Poutníka…

0 0
    • scoty  

Zdarec, dá se nějak rozumně z Bitýšky objet zhruba toto? Zajímá mě hlavně bod 1 – 5. Dík

https://mapy.cz/s/2CFuG

0 0
      •  
        0 0
      • Excel  

BTW, ŽTZ z Předkláštěří na Nelepeč, nebyla to dřív MTZ?

0 0
        • scoty  

Dolů by to mohlo být jetelný..:)

0 0
          • Excel  

Jinak kdysi dávno jsem jel z Bityny ŽTZ na Březinu, ale od tý doby mě nenapadlo to znovu ject, což asi něco vypovídá. Už si to ale moc nepamatuju, nějakej tlačící úsek tam je za Holasicema a před tím je ostřejší odpojení z ČTZ za Bítýškou – kousek ostřeji nahoru. Z Tišnova jsem modrou nikdy nejel (asi je nějaká nová), vždycky zelenou, ale jak se vjede k lesu uhnout z ní kolem plotu a spojit se se zelenou až na asfaltu. Sjíždět pak dolů žlutou od ZTZ moc zážitek není (pro Jedurajdery), to je spíš lepší to zhrkat po sjezdovce. Dál k č.5 už je to volej.

0 0
            •  
              0 0
        • RomanH  

Byla

0 0
    • pepek  

Antonín z Gruntu

0 0
    • Paja  

Streda.

0 0
      • Paja  

Dnes fakt nikdo nebo VK automaticky na Buk?

0 0
        • LM  

Dnes bohužel nic. Po návratu z dovolené musím odbavovat věci co se tu mezitím nahromadili, aneb zastupitelnost = 0 :-/

0 0
    • babicak  

Nová žlutá TZ od modré – Malá Říčka směr Říčky hájovna a konec Malý Rakovec ČTZ v Rakoveckém údolí

0 0
      • pepek  

Ta není nová, Mlho :-)

0 0
        • Paja  

Moc stara ale nebude, mapy.cz ji v offline mapach jeste nemaji.

0 0
        • babicak  

Potkal jsem ji včera směrem na Partyzána, tímto směrem v zimě běžně nejezdím, á propós ten výjezd na Partyzána je tak rozdrbaný od těžařů, že se nedá vyjet, ještě včera večer hajný slíbil opravu cesty.

0 0
          • pepek  

10.2. jsem značku viděl od udolí po silnici. Jestli už tehdy byla značka i přes říčky si nevzpomínám.

0 0
      • Motyll  

Hodně historicky už tam TZ byla. Pak zmizela (asi kvůli ochranářům nebo Šefčíkovi). Musím projet, dlouho jsem tudyma nejel. Přitom ta pěšinka má pro mne romantický podtext. Byl to první terén v životě, kam jsem vzal stávající manželku, když si v roce 2000 koupila první MTB (full HT SUP) abych jí ukázal na co je MTB.

0 0
    • UndeR  

Ahoj borci, našla by se nějaká parta nebo prostě někdo, ke komu bych se mohl občas přidat na nějakou společnou vyjížďku? Jezdím většinou sám a už to začíná být docela nuda :-) Bydlím v Líšni, tak pokud by se našel třeba i někdo poblíž tak by to byla úplně super ;-)

0 0
      •  
        0 0
    • Baba-Ji  

Náhodou, nemáte nějaký tip na něco bajkovatelného v okolí Moravské Třebové?

…vím, že jste znalí brněnského okolí, i toho opravdu širokého ;)

0 0
      • RomanH  

Byl jsem tam asi 6×, poprve pred patnacti lety, naposledy predloni. Od te doby dost cest vyasfaltovali/zvet­sili. Vylozene neco technickeho si nevybavuji, z hrebene byl misty pekny vyhled, trasoval se tam i nejaky maraton.

0 0
      • pepek  

Na tom Hušáku to bylo docela kamenitý, ale jinak myslím jen turistika.

0 0
      • m.k.2  

http://www.bredy.cz/…a2009-80.jpg

Nejzajímavější z toho je ČTZ nad Hřebečským tunelem.

0 0
    • Excel  

Dnes ve sjezdu zajic-Excel 1:0. Pokud teda nekde nechcipa v polu. Singl prezil, kosti zaprastely. Leduju rameno, brecim a zeru vsechno co najdu. :-)

0 0
    • LM  

Tady jsem dneska našel ležet na zádech uprostřed pěšinky 6 cm velkého Roháče Obecného. Někdo ho buď trochu přišlápl nebo přejel, protože mu chyběly poslední články na prostřední a zadní noze na levé straně těla a i krovky měl trochu promáčknutý.

Klacíkem jsem mu pomohl a pak sledoval jak pokračuje v cestě, ale moc mu to nešlo. Měl tendenci se převalovat na záda a pokud okolo nebyla nějaká tráva nebo listí, kde by se mohl zbývajícíma funkčníma nohama zachytit, tak už na zádech zůstal. Takže jsem ho dal trochu stranou do vegetace, kde mu to šlo o něco lépe ale na strom už asi nevyleze :-/

0 0
    • mastihuba  

popravdě mne docela uráží fakt, že když avizuju ponekolikaty návštěvu, tak se dotycnej vubec nevobtezuje zastavit a po roce vratit co si půjčil. timto bych chtel říct ať už si to strčí doprdele a příště si nic nepůjčuje. a to vubec nemyslim zprdele, ale vážně. :-) poněvadž curakum se nic půjčovat nemá.

ano ted sem se vratil z hradu.

ano mam styry v krvi

ano jeden z nejlepších večírků bez zkurvenejch cyklistů.

0 0
      •  
        0 0
      • Motyll  

Asi bylo na mne…

Avíza návštěvy jsem si teda nikde nevšimnul. Jestli myslíš tu noticku a pozvánku ve vlákně o SMK, tak ta byla myšlena jako pozvání fandit děckám v Jedasích. V sobotu se končilo kolem 8 večer. Zatlačení do kopce (s vozíkem) bych uvítal. Ale vzhledem k tomu, že v neděli se startovalo už od rána, u krbu bych určitě nesekundoval.

Biku zdar.

0 0
    •  
      0 0
    • RomanH  

Tento víkend jsem měl ve znamení elektrokol.

V sobotu jsem si zkoušel kamarádův Cannodale Cujo a GT Pantera jeho ženy, v neděli jsem pak jel s rodiči, kteří mají trekkingové Giant Explore.

Pár postřehů :

1. 27.5+ pláště u CD a GT dělají z kola neuvěřitelný tank. Fakt se mi to líbílo, kupodivu to i dobře jelo (s vypnutým e-pohonem)
      2. CD jel pěkně i bez zapnutého e-pohonu, nějak zvlášť mi ta váha navíc nevadila. U GT mi přišlo, že to už tak zlehka nejede, ale možná to bylo subjektivní – byl to Lady model a třeba mi neseděla geometrie
      3. Výdrž baterie je slušná – na závěr výletu s našima (cca 40km, mimo jiné pár velkých kopců v terénu kolem Libochovky) mamce zbývalo 70% baterie, tátovi 50%)
      4. Řeči o tom, že je Ti to zpřístupní jinou formu cyklistiky, moc neberu. Když jsme si na závěr půjčili s Katkou jejich kola a jeli to projet v kopcích okolo baráku, v podstatě stačí velmi zlehka šlapat a motor Tě na kopec úplně v pohodě vytáhne, prakticky nemusíš ani moc řadit. Na rovinkách se to při 25km/h vypne a Ty pak jedeš za svý, ale prostě je to celkově neskutečnej ojeb. Je to fakt super pro starší lidi, nemocné (táta má mimo jiné umělé koleno a čeká na operaci druhého), nebo na pravidelné dojíždění do práce (mimo silnice, člověk se ani nezpotí), ale u mladých to vidím jako podfuck – všechno zadarmo s co nejmenším úsilím. Úsměv to na tváři vykouzlí, jede to neskutečně, ale s cyklistikou to nemá za mě nic společného.
      0 0
      • obda  

Ani mi nemluv. V sobotu jsem si byl projet pár fullů na testovačce, ale prim tam hrály e-biky. Speciálně mlaďoši tam dělali bordel neskutečnej, pro ně je to jako motorka. Co jsem zaslech, tak důvod pořízení je hoblování trailů typu Jedovnice a Marihuánské. Z kopce jim těžší kolo nevadí, a pořádně se svezou :( Staromilsky se obávám, že to moc dobrého nepřinese :(

0 0
        • JSt  

tu posledni vetu myslis na trejly nebo ekola? :-)

0 0
          •  
            0 0
          • obda  

Spíš na e-kola. Ale půjde to jedno s druhým …

0 0
        • RomanH  

Pokrok nezastavíš… Překvapila mě neteř, která jela se svým klukem na cyklodovolenou (přes cestovku), nějaké cyklostezky v Rakousku. Jen oni dva měli klasické kolo, zbytek zájezdu byl prý na e-bikách. Totéž mi říkali i naši – minulej týden byli jezdit v okolí Drážďan, drtivá většina tam jezdí na e-kolech. Toto mi přijde ještě v pohodě. Nicméně zrovna včera jsem na té Libochovce radil dvěma důchodcům na e-bikách, kudy zpět to Tišnova. Normálně by se tam nedostali. Když už se to začíná objevovat i u nás v zapadákově, tak kolem měst bude za chvíli při pěkném počasí v lese těsno už i přes týden.

0 0
          • les  

Taky si toho pokroku pomalu všímám. Minulou neděli, bylo v Olšanech u rybníka víc éček, jak normálních kol. Někteří éčkaři jsou značně soupeřiví :)

0 0
          • obda  

Já minulý týden viděl borce s e-biky i tady: https://mapy.cz/s/2DMjO Docela by mne zajímalo, jak se jim tahaly přes skály ;) (jeli po proudu). Víc lidí v lese, i těch nevyježděnejch, víc konfliktů … Ten požadavek na pohyb vlastní silou to alespoň trochu proselektoval :-/

0 0
            • RomanH  

Kua, já už si tam budu taky muset tu červenou s kolem odškrtnout. Ten úsek jsem šel naposledy snad před 30 lety :-)

0 0
              • obda  

Já to chodím pravidelně, ale kolo se mi tam nosit nechce ;) To raději tu zelenou na druhém břehu.

0 0
                • RomanH  

Bývalý kolega rybář mi říkal, že to není tak strašné, že je to jen krátký úsek. Zelenou znám, je parádní,

0 0
                  • obda  

Jak se to vezme, já bych to nedělal. Kromě skal tam máš ještě další nejetelý úsek kamenná moře nad Lamberkem.

0 0
                    • ufoncz  

A byli jste letos někdo na tý zelený? Už loni v létě tam toho bylo popadanýho na přelejzání celkem dost a od tý doby ještě tři vichřice…

0 0
                      • obda  

Před týdnem. Zas tolik přelízání si nepamatuju.

0 0
          • Jaroslávek  

V Rakousku jsou e-kola velmi rozšířená, to jsem konstatoval vloni v létě podél Innu.

0 0
      • JSt  

ad ctyry… co je vetsi podfuk. dojet za brno autem, tam vytahnout z kuftu normalni kolo a nebo pred barakem sednout na ekolo? :-)

mne prijde, ze s ebajkama maji problem jen jesitove, kteri tezce nesou, ze je nekdo, mozna s horsi fyzickou, predjede diky motoru. :-) na to, ze je predjede auto s motorem jsou uz tak nejak zvykli, protoze auta tu jsou od zacatku jejich zivota. pritom v principu to je uplne stejny. ;-)

0 0
        • RomanH  

Tak já to první nedělám, ale jo, klidně si tam můžu dosadit vlak… Jde o to, že ten e-pohon přiláká více lidí, dostanou se dále, začně být těsno, a při černém scénáři mohou přijít i legislativní restrikce. Sobecky myslím na sebe a v lese chci mít klid :-) Že mě někdo předjede, to je mi úplně šumák. Nesouhlasím ale s tím, jak si tu někteří obhajují, že je to jen jiná forma cyklistiky – není. Je to jen jiný způsob dopravy.

0 0
          •  
            0 0
          • obda  

+1

0 0
          • JSt  

driv byla kola s jednim kvaltem. pak prisly prevody, diky kterym stejny clovek vyjel vetsi kopec a dojel dal. ted prisly elektromotory, ktere maji vpodstate stejne dusledky. ja v tom nevidim problem. nikdo mne ekolo nenuti, jen se pro me zmenilo, ze mam vetsi moznost volby. teda pravda, na cervenou ze zdaru apod. zatim zadna baterka stejne nestaci. ;-)

a tech lidi bych se nebal. ono vpodstate nikoho nepotkam ani na lesnich asfaltkach. ;-)

0 0
            • pepek  

nikoho nepotkam ani na lesnich asfaltkach To myslíš třeba ve 4 ráno, že? Od okamžiku, kdy Jarda vyhrál olympiádu je cyglistů v lese jak nasraných, všude.

0 0
              •  
                0 0
            • RomanH  

Tou cervenou ze Zdaru bych si az tak uplne jistej nebyl. Pokud by to clovek pouzival jen do vyjezdu, dal si v hospode klasickej obed (otec mi rikal, ze za 1.5 hodiny nabije 50%), tak by to mohlo v pohode vyjit. Kajicne se priznam, ze zrovna na tom CD 27.5+ bych si to i ze zajimavosti zkusil. Casem na nich mozna vsichni skoncime, ale dokud nebudu mit zdravotni komplikace, nevidim duvod. Jen to nejde vydavat za cyklistiku, jak se to tu nekteri snazi obhajovat.

A o tech lidech jsem psal vyse, ja se toho naopak bojim. U nas se mame po strance volneho pohybu v prirode sakra dobre, a zacinaji vystrkovat ruzky ruzne spolky a majitelé lesa.

0 0
              • Motyll  

A vzhledem k tomu, že skončil ředitel LČR, který měl k cyklistům po lese celkem liberální přístup, přituhne IMHO i tady.

0 0
            • obda  

Ja teda tech lidi potkávám rozhodně vice, než před deseti lety. O provozu na pěšinkách typu Karásek/Kaštá­nek/Naučná ani nemluvím :( A mezi převody a a pomocným motorem vidím rozdíl dost zásadní.

0 0
            • Paja  

Dusledek to sice stejny ma, ale jenom dusledek.

0 0
        • Paja  

Nepekne se do josefa navazis…:D

0 0
          • Jaroslávek  

Má ale pravdu, předsedo.

0 0
          • RomanH  

:-D

0 0
          • pepek  

Až vy budete jezdit na lyže „po ose“ a vynecháte lanovku, tak já vynechám auto. Aktuálně přemýšlím, že i na Holedná Hill budu volit dopravu pod kopec. Když se totiž podívám na záznam, tak dobře třetina večerní projížďky jsou neproduktivní, volejnaté useky, vedené městskou zástavbou.

0 0
            • RomanH  

Sjezdové lyžování beru jako kolo v bikeparku. A na běhny se jsem dříve jezdil MHD do Žebálu, a odtud pak za svý.

0 0
            • Paja  

To napis jirikovi, on napsal, ze provozujes neco na urovni ebikingu :)

0 0
      • Jaroslávek  

Po neděli se na tom Renča už začíná cítit jako doma:-)

0 0
    • les  

Jedu dnes. Pak má chcat. Prosvištím si úmělárny v Marihuánským a stočím to hore.

0 0
    • Motyll  

Od dnešního dne začíná oprava Bukoly od Hádku po Nové Dvory. Hotovo má být koncem září.

0 0
      • Jaroslávek  

Takže Bukola se bude jezdit i na inlajnech ?

0 0
        • Motyll  

Konečně ti to nebude nahoru tolik drncat na gumách nafouklých na 3,5 :)

Cesta Dvory – les bude ještě chvíli off-road.

0 0
      • Kamilac  

úplně zavřeno? nebo to půjde projet po té zelené a nahoře napojit?

0 0
      • novcze  

v sobotu jsem tam jel a sekali tam porost kolem cesty, asi příprava …

0 0
        • les  

Dnes tam byl zakaz, ale bylo to prujezdne.

0 0
          • Motyll  

Ze Dvorů je jen upozornění, že projíždíte stavbou. Stav dnes, ca 19.30.

0 0
    •  
      0 0
    • Jaroslávek  

Konečně vláha.

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • pepek  

Pojede dnes někdo na kolo?

0 0
    • Excel  

Hotové, vyřízené. Vítej zlatý hatricku.

0 0
      • mastihuba  

kdyz už sem kuli tomu zrusil vecerni hoknu, tak to aspon zalejem, taky se musi zapít ze naprselo a ze je zitra patek.

0 0
      •  
        0 0
      • obda  

Děkuji za skvělou zprávu :) Sice jsem si musel dohledat, s kým jsme hráli a proč, ale jsem rád, že už bude klid :)

0 0
    •  
      0 0
    • LM  

Dneska předpověd deště podle Aladina skoro vyšla. Vypadalo to, že začne chcát někdy kolem třetí, tak jsem naplánoval vyjížku abych byl po druhé hodině doma. No už ve 13:50 začlo celkem zhusta chcát, po pár minutách se mi povedlo tomu trochu ujet ale pak mi na přechodu skočila červená a bylo to v hajzlu :-). Domů jsem dojel ve 14:12…

0 0
      • novcze  

já vyjel ve 12:30 a ve 14:00 v lese za Pršticema jsem kvalitně navlhl, takový menší rybník v tretrách … snad do zítra uschnou

0 0
      • Motyll  

Vzhledem k PDV se mi povedlo vyjet až ve dvě a místy to byl slalom mezi kapkami. Nucená pauza na tyčku jen pod Těchovem, jinak maximálně lehce ovlhlo ;-) Kolem Vyškova sucho.

0 0
    • pepek  

Nechápu, proč stavitelé nasypali na traily ty bílé kuličky, vždyť to bude ustřelovat.

0 0
      • LM  

Koukám že jsem s tím deštíkem dopadnul ještě dobře :-D

0 0
        • pepek  

Ty potvory měly až 15mm a jak padaly přes strom, tak na mně setřepávaly vodu z listů. Stál jsem tam dobře 20 minut. Naštěstí v Ochozu nahoře bylo jen mokro a na druhým koncu sucho.

0 0
      • Karaya  

hmm, koukám, že se ještě pár deštíků a bude to zase přírodní pěšina :-). Já byl dneska nachystán na prašný závod a jelo se celé v dešti. Kroupy taky byly, ale to už jsem byl naštěstí v cíli.

0 0
        • ufoncz  

Ale já ne! :D Jinak ta trať kolem Horky u Benešova je teda hodně pěkný poježdění i bez mlíka. Ta Polička letos taky supr, Valchov, Knínice a Okrouhlá… to všecko tam po PDV zůstane jako pěkný technický cesty na poježdění kdykoli.

0 0
        • Motyll  

Dobře jedeš…

0 0
      •  
        0 0
      • Motyll  

Tajně doufám, že v tom blátě tam moc lidí nejezdí.

0 0
        • pepek  

Kupodivu ty původní stezky mají lepší vodovzdorné vlastnosti, než ty nové traily. Když jsem potom jel nahoru k hřbitovu, tak se nic nelepilo a ani to nedělalo stopu. Tak možná soudruzi měli zvolit jinou technologii: listí a jehličí. A ještě by to bylo raw a eko – dotace mohly být vyšší.

0 0
        • obda  

Jak jsem psal už do jiného vlákna: Na webu visí Všechny stezky jsou bezpečně sjízdné a ve skvělém stavu! Takže tam zítra můžeš čekat davy :-/

0 0
    • Excel  

Ještě štěstí, že na Fatře nejsou pumy, ale jen medvědi ;-)

0 0
    • LM  

Trailové zpravodajství:

• Na začátku Karáska hned za takovým tím žlabem leží na zemi 3 kmeny s rozestupy cca 10 metrů mezi sebou. Nakloněný strom zhruba v půlce už taky šel k zemi – spadnul do svahu přes cestu.
      • Kuleho trail je celý průjezdný, přibylo tam několik malých skočků/dropů – ten na začátku největší teréní vlny je celkem nakokot umístěn, tak bacha.
      0 0
      • ufoncz  

Kuleho trail je ten od paintballu do Zamilca? Jestli jo, tak tam jsou všecky skoky naštěstí vidět včas, horší je ta sjízdnost za dlouhýho sucha (spodek). A třeba ten skokánek, co si tam nějakej infant musel uplácat na začátku Karáska mi přijde zákeřnější (na včasný spatření – když tam někdo jede třeba po odmlce).

Do zpravodajství přidám modrou TZ přes zříceninu Obřanskýho hradu – těsně nad křížením s dálnicí Šumbera lesáci naházeli větve a menší stromky zrovna přes cestu, takže je dobrý mít přibržděno trochu dřív. Taky je lepší nejet shora po modré značce, ale radši to vzít chvílu po té skalnaté hraně – ten krátkej výjezd na modré značce se sice přejet dá, ale je to směs haluzí a prachu.

0 0
        • nomecz  

No vcera sem na te modre odhazovall vetve na tom dojezdu k sumbere naskladali to tak krasne do cesty …

Jinak na kolohnatovi sem vybral a odvezl asi 4 rozbyty lahve hned u konce prvniho sjezdiku jakoby na krizovatce se starym zacatkem od studanky tak bacha kdyby tam neco zbylo at neriznete gumu jak ja … nastesti to pobraly knoty

0 0
          • LM  

Jen upřesnění: ty větve a kusy stromů jsou pár metrů nad dojezdem na lesní cestu Šumbera z modré TZ stále naházený – jsem to pochopil že už tam nic není ale naštěstí jsem jel pomaleji protože i nahoře byl celkem bordel :-)

Je to potřeba objet pár metrů doprava a pak se vrátit nad lavičkou zpět na původní pešinu. Do toho dropíku nad cestou se teď najíždí trochu ze strany.

0 0
        • LM  

Jo, je ten od paintballu. Ona jak teď vyrostla tráva, kopřivy a listí, tak je zákeřnější téměř všechno v zarostlejch zatáčkách kam není pořádně vidět :-)

0 0
          • ufoncz  

Tak přidám další:

• na Naučné někdo jakoby odházel klacky, který tvořily druhou část přejezdu toho velkýho stromu, takže jestli jste taky zvyklí na to vyjet a pak trochu zatlačit dolů, že se tím víc rozjedete dál, tak bacha – najednou tlačíte do vzduchoprázdna. Jestli to tam někdo zase nenaházel zpátky, tak směrem na Soběšice se to tím pádem nedá přejet
            • na Kaštánkovi nějaká dobrá duše (tisíceré díky) odstranila ten velkej vývrat prastarýho stromu (ležel ještě před první „skalkou“), takže už se tam nemusí vyšlapávat
            0 0
            • pepek  

K té naučné ještě toto: pozor, pohybují se tam cyglisti v počtu vyšším, než malém. Dnes večer: 9 kusů, z toho 7 v protisměru. To tam člověk dřív nepotkal za celý měsíc, včetně víkendů :-(Všechno se neustále zhoršuje)

0 0
            • ufoncz  

Další zpravodajství:

• výjezd od koní nad Bílovicemi přes kořenový hřebínek (foto) a pěkný úvoz k Arboretu je zase cajk, jen na začátek si asi koupím už nějakou tu mačetu
              • obchvat Kanic zcela cajk (a předcházející modrá od Arboreta přes ten brdek taky)
              • obchvat Ochoza na (SZ) začátku u jakési té maringotky jakoby naschvál zatarasen kusem obřího buku, jinak fajn
              • trail od západního břehu rybníka na Hádku po Švédův stůl hodně přelejzání i podlejzání – nestojí to teď IMHO za to
              • skoro vrstevnicovej výjezd Adamov hřbitov-Útěchov zarostl zase na pěkný uhlazený singlík
              0 0
    • Jaroslávek  

Zítra ? Ale mohu dojet leckams pouze na silničce.

0 0
    •  
      0 0
    • RomanH  

Taky jste na Mapy.cz prisli temer o cely obsah Batuzku ? V Moje mapy mam jen dve trasy :-( Doufam, ze to kluci po upgradu postupne doplni…

0 0
      • pepek  

Já tam mám snad všechno, ale uplně pomotaný. Není to seřazený podle ničeho. Ale hlavně, když si chci nahrát trasu, vytvořenou v PC do telefénu, tak mi to furt immervere říká, že synchronizace se nezdařila. Hlavně že „vývojáři“ přemístili tlačítka na blbý místa a přejmenovali, co se dalo. To je nějaká nemoc vás ajťáků, že každý upgrade to musí všechno změnit a co bylo jednoduchý, udělat složitější? Sem měl v sobotu vyjet a nemohl jsem si pustit předpřipravenou trasu. Byl jsem uplně bezradný, nevěděl jsem kam jet a nakonec jsem skončil pod stromem a padaly na mně kroupy :-( Některý věci jsou dobrý-třeba to dvojí poklepání a měření vzdálenosti dvěma prsty. Ale za ten bordel to nestálo.

0 0
        • Jaroslávek  

Když jsem v Prostějově trochu kufroval, ptal jsem se 2 cykloseniorek že potřebuji na Brno. Jedna povídá: Po dálnici ? Druhá: Tam nemože.

0 0
          • pepek  

Trochu kufroval? Tož to ja, to ti aji věřím, tam je to divný. To bylo určitě tak 10km navíc. Jinak v Prostějově existuje už pradávný cyklistický teror, ti tam nerespektují vůbec nic.

0 0
        • Paja  

To vis, vsechno se neustale zhorsuje ;)

0 0
          • babicak  

Ještě začne říkat, že za komunistů bylo líp :-)

0 0
            • Excel  

Tehdy jsem mel pevnou vidlu, tu mam i ted. Takze je to stejny. Pepa si pohorsil, za komaru drandil na krosce a ted musi slapat.

0 0
      • mastihuba  

se pokouším o synchronizace cloudu… super mele to 30gb

0 0
      • Paja  

Ne, protoze jsem neaktualizoval :)

0 0
        • pepek  

No mně zlákalo to měření vzdálenosti dvěma prsty, tak jsem ztratil obezřetnost. (A nakonec na ten údaj stejně nevidím :-)

0 0
        • RomanH  

No pockej, to ja taky ne. Ale i kdyz se prihlasim na PC, tak to tam nemam. V mobilu mi porad sviti Bagl, ale ty trasy tam taky nemam.

0 0
      • obda  

Ne, protože mám v batůžku jednu jedinou trasu, když jsem ho jednou zkoušel ;)

0 0
        • mastihuba  

tvl. jednou za rok nam přednáší ten tvuj jmenovec a na netu se divam kdo to je. Se nestačím divit kolik těch titulů máš. :-)

0 0
          • RomanH  

Jako ze Obdovi nestacilo osm let zakladky ? :-)

0 0
            • Excel  

......po základce se chvíli flákal, pak udělal nějaký chaty na Pryglu, v nápravným si dodělal učňák bez maturity obor truhlář, pak dělal chvíli sudy ve Valtickejch sklepech, to ho nebavilo tak odjel do Skotska kde myl nádobí v nějaký tančírně nebo co, tam zbouchl nějakou češku co tam dělala AurPair a aby udělal dojem na rodiče tak myslím dálkově dodělal maturitu na rodinné střední škole… standardní CV ;-)

0 0
              •  
                0 0
              • obda  

:D

0 0
              • obda  

Jinak díky za inspiraci, furt mne teď otravujou, že bych si měl updatovat CV ;)

0 0
            • Jaroslávek  

Jako že Fanda má 8 ZŠ ?

0 0
              • mastihuba  

akademik ma vod unora další titul !!! :-)

0 0
                • Jaroslávek  

Každý kdo něco vystuduje ve věku vyšším než vysokém má můj obdiv:-))

0 0
                  • mastihuba  

muj taky,…po tolikati deckach :-)

0 0
                  • Motyll  

Hele jedna paní z Bkv (± tvého mládí) studuje najednou 2 VŠ. Nikdy není pozdě…

0 0
                    • mastihuba  

to musí bavit, bracha ze Křtin si taky dodelava vejšku. Ja razim heslo že už se bez toho obejdu, jedinej duvod by byl legalizovat fakt, že mi zákazníci říkají pane inženýre i když se jich o to nikdo neprosí.

0 0
                      • RomanH  

Jestli Ti tim nechteji neco naznacit ;-)

0 0
                      • Excel  

No měl bys to oslovení legalizovat, vo tom žádná. Navíc máš výhodu, že jeden předmět (2 semestry) magisterskýho studia, bys dal s prstem v nose. A ten zbytek, by se nějak udělal.

0 0
                      • obda  

Mně tak říkali na gymplu, když mi bylo 16 (ale do telefonu ;) ) Nelegalizoval jsem to dodnes :D

0 0
                    • Jaroslávek  

Nemám už prostor v mozkovně.

0 0
                    • Jaroslávek  

P.S. Vždyť já už občas přemyšlím nad jménem kamarádů, když jim chci volat :-(

0 0
                      • Paja  

To, ze nam nemuzes prijit na jmeno, nemusi s prostorem v mozkovne nutne souviset :)

0 0
      •  
        0 0
    • Motyll  

Nahoře na Novolíšeňské ubrali pruh pro auta a namalovali cyklopruhy… Na kole jsem tam ještě nikoho neviděl a auta (zatím) jezdí pruh nepruh.

0 0
    • obda  

Když už je to tu samý inženýr – kde v Brně seženu klíč s čepy na čelní matice?

0 0
    • Excel  

Šlo by to?

0 0
    • babicak  

Nelákal by někoho v červenci tento víkendový lehký výlet?

0 0
      • Polka  

S kolem jsem se teď o víkendu nachodil až až, takže stačilo.

Nebude ale v červnu třeba nějaká delší silnic?

0 0
        •  
          0 0
        • Motyll  

K Vlkovi se nepojede?

0 0
          • Polka  

To nepočítám, to je klasika. Myslel jsem delší silnic ;-)

0 0
            • Motyll  

A visí ve vzduchu nějakej termit?

0 0
              • Polka  

Je brzo, ale asi opet zacatek cervence 6–8 nebo posledni vikend v cervnu treba. Zalezi co velitel :-)

0 0
              • mastihuba  

proč tebe zajímá termín, když stejně nepojedeš? :-)

0 0
                • Motyll  

No protože se mi to minule termínově nepotkalo. :)

Teď vím, že 29.6–1.7. by šlo, o týden později negativ.

0 0
                  • mastihuba  

jen tak ze zvědavosti… pojedeš s Polkou na dlouhé stráně, nebo se skupinouA časovku :-)

0 0
                    • Motyll  

Za tebou v háku ;-)

0 0
                      • mastihuba  

tak to moc nechapu na co trénuješ :-) apropo tuto volbu fakt nemáš :-P

0 0
                    • Polka  

Mne se libilo minule to CHS a pres Jesenik prijet shora. Ale vidim to na Praded, tam jsem uz dlouho nebyl.

0 0
              • les  

Vovékendu to můžem vymudrovat.

0 0
        • Jaroslávek  

Taky v út konstatoval Depka. V mém případě ale se už neudržím v balíku, mé tempo je bohužel jinde.

0 0
          • mastihuba  

ty by ses mi siknul do skupiny B, plynule táhneš pohodovy tempo, bez zbytečnýho cukání…

0 0
        • Karaya  

Jel bych. 6.-8. nemůžu, zato příští víkend mám volný. Konec června asi taky v pohodě, pokud nebude zrovna PDV.

0 0
      • babicak  

Předposlední, nebo poslední týden v červenci

0 0
      • obda  

Tohle už sem jednou šel ;) Nicméně k věci – o prázdninách jsem zasekanej dovolenýma.

0 0
      • Jaroslávek  

Na Drtičovi se pěkně rozjedeš, ne rozejdeš.-)

0 0
    • LM  

Ten včerejší „deštík“ se úplně vsáknul. Mezi poli se práší a v lese taky sucho…

0 0
    • mastihuba  

dneska nekdo? duo bira? naslusno.. :-)

0 0
      •  
        0 0
    • pepek  

Pojede v tomto vedru někdy někdo někam?

0 0
      • mastihuba  

zitra do Chebu :-)

0 0
      • LM  

V podvečer klidně. Včera jsem vyjel ve tři odpoledne a byla to chyba :-)

0 0
      • les  

Středa Buk ?

0 0
      • obda  

Já byl včera na celý den a bylo to na chcípnutí. Nicméně čtvrteček by šel. Pokud teda nebude pršet.

0 0
        • RomanH  

V nedeli 80 km na biku a z toho vedra jsem prijel uplne na sracky

0 0
          • obda  

Taky tak, i když ne tak hrozný, jak jsem se bál. Navíc mi došla voda, a než jsem doplnil, tak se mi nejelo zrovna nejlíp.

0 0
          • scoty  

V sobotu jsem jel po Svratce, Loučce, Libochovce a Haldě nahoru, potom po Bílém potoce dolů a byla to absolutní nádhera:) Ideální počasí, krásná krajina, vůbec se nedivím, že mě s.Depič posílal na druhou stranu:)

U Bizona Tišnov pitelnej, jen ten řízek tam neumí usmažit no..:) Kolem 18te jsem dojížděl ke Šmelcu už na výpary a na plotě cedula, že mají jen do 17ti:), tak mě zachránil Hálův m:) Měl jsem na to celý den, tak jsem našel spoustu bonbónů zhruba tam kde jsem je podle mapy čekal.

0 0
            • Krutor  

Prosím tě, můžeš nějak naznačit, kudy jsi to vedl kolem té Libochovky ?

0 0
          • Jaroslávek  

Ex tak jezdí běžně :-))

0 0
      • Karaya  

Zítra bych někam vyjel, můžu tak od 16:00. Máš nějaké bonbónky?

0 0
        • pepek  

Máš nové lepidlo?

0 0
          • Karaya  

Na co lepidlo? Já už ani doma nemám žádné duše :-)

0 0
            • LM  

Jedete teda dneska někam? Odpoledne má trochu sprchnout, takže by to šlo :-)

0 0
              • Karaya  

Já bych jel, pokud teda zrovna nebude slejvak. Kde bys dal sraz a kam? Já pojedu z Vinohrad.

0 0
                •  
                  0 0
      • Jaroslávek  

Pá-So Seč s bílým baletem. Připadá v úvahu je čt na škopík, ale nevím jestli to mám riskovat.

0 0
    • Karaya  

Měl bych to prosbu na všechny znalé směru SZ. Tento pátek odpoledne se potřebuji na biku přemístit do Pusté Rybné. Naklikal jsem toto: https://mapy.cz/s/2GLo6

Jakékoliv zlepšováky vítány, díky.

V neděli si to pak vyzkouším v opačném gardu :-)

0 0
    •  
      0 0
    • Excel  

Lama dotaz. Kliky Shimano SLX 3×10 jdou použít s kazetou 3×9?, resp. daj se na ně ****** placky z 3×9, tedy 44/32/22?

0 0
      •  
        0 0
      • obda  

Proč by to nešlo? Akorát smyk bych dal desítkovej. Ohledně cpaní placek z 3×9 – pokud sedí BCD a tak…

0 0
    • nomecz  

Borci nejake doporuceni na dobreho masera/fyziote­rapeuta ? Uz se zacinam rozpadat …

0 0
    • kankrlicek  

Brno červnové? To je nedisciplinovanost! Třikrát hledám a nic…!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.