Prosím o radu jaké brzdové destičky pro Shimano SLX M666. Kotouče mám Shimano SLX SM-RT66. Nyní používám Shimano G01A BR-M985 a zadní brzda píská. Mohu použít i sintrované? Díky.
Prosím o radu jaké brzdové destičky pro Shimano SLX M666. Kotouče mám Shimano SLX SM-RT66. Nyní používám Shimano G01A BR-M985 a zadní brzda píská. Mohu použít i sintrované? Díky.
Anketa: Jaké destičky pro Shimano SLX (M666)?
sintry pouzit muzes, ale problem neni v materialu desek, ale v tom ze jsou spinave nebo zaolejovane. obcas mi zacnou piskat i kdyz jen kolo dyl stoji. pokud to neustane, tak vymena za nove, a je jedno jake
Isopropyl alkoholem jsem to odmašťoval a destičky podmazal měděnou pastou. Výrazně se to zlepšilo, ale připravuji variantu B kdyby to nefungovalo. Třeba jim stačí pohrozit ;-)
Na V-brzdach byl Kool-Stop špička tak jestli se vyplatí si připlatit.
Podle mě to není destičkama, takže ani Kool-stopy by tě nezachránily. Už se mi to stalo vícekrát, nejčastěji když stálo kolo přes zimu bez použití. Nevím, zda postupně navzlíná olej z ne úplně těsných třmenů na destičky nebo nějak zdegradují samy od sebe, každopádně to asi 2× skončilo výměnou desek (navzdory čištění izopropylem), protože pískat nepřestaly. Naposledy jsem je hodil na jiné kolo, kde s jiným kotoučem pískají méně, ale pískaji.
Jednou jsem již destičky právě kvůli pískání měnil. Zajímavé je že to dělá jenom zadní brzda a není to pískání, ale spíš řev jako když brzdí vlak :-)
U mě byly Koolstopy špalky na V brake špička v pískání. Nahradil jsem je 3bar. BBB a byl klid.
Chci se zeptat jake koupit desticky na SLX brzdy? Koukam na ty Shimano BR-M985, ale podle nabidk prodejcu nejsou sintrovane. Chtel bych vsak sintrovane. Co bych si mel koupit? Díky.
Tak jsem koupil ty s chladicem, jsem zvedavy. :-)
Jak je to s kompatibilitou jdou tyhle desky i na Deore 615? řekl bych že jo ale nejsem si jistý, už se mi taky blíží doba kdy je budu muset vyměnit, nevím teda jestli zrovna s chladičem, ale sintrované bych asi zkusil
mám několikaletou zkušenost z těmahle a super
Mi zase Goldfren sintry piskaly jako lokomotiva, takze jsem je ani nedojel. (mi objektivne vice vyhovuji organiky, nejezdim zadne divoke sjezdy)
mě pískaj jedině když projedu brodem, po pár metrech oschnou a je ticho. možná je to kombinací kotouče a desek.
Taky je jezdim na obou bikách jak enduru, tak HT a paráda!