Na brzdách m615 mám desky metal s chladičem při sjezdu vrčí, je to norm ? Brzdí parádně a nepřehřívají se.
Na brzdách m615 mám desky metal s chladičem při sjezdu vrčí, je to norm ? Brzdí parádně a nepřehřívají se.
kup místo těch force kotoučů origo sh a vrčet to nebude, na 99% :-)
taky nepíšeš, jestli přední, nebo zadní
jen přední ok jestli to ještě někdo potvrdí pujdu pro sh
minimálně s ice kotoučem to bude mnohem lépe brzdit
zatím jezdím jako trialista taže netřeba lepší učinek drzd.
tak to ser, pokud to vrčí, nic se asi nestane. přece jen kotouč za 150,– a za 990,– musí být rozdíl, i kdyby jen ve zvuku:-)
Co to je, mnohem lepe brzdit?
mam 785 a saint s ice kotoucema a vrci oboji.
:-)
Mno nevim. Taky mi jeden čas 785 vrčela, nebo jak to nazvat. Mam kotouče RT-86 a Shimano organický desky. Mam dvoje různý kola (oboje s RT-86 kotoučema). Třmeny centruju celkem často (skoro při každym přendavání kol), občas přetlačuju pístky (případně odvzdušňuju), aby kotouč byl uplně ve středu a vše chodilo rovnoměrně. Kotouče rovnám, ale je možný, že někde zustal malej průhyb a ten způsoboval ty zvuky. A i přes tohle všechno přední nějakej čas při brždění vrčela/bzučela, ale posledních pár vyjížděk je už uplně tichá (uvidim až nasadim druhý kola/kotouče, jestli jsou taky tichý).
Mě to na Hayes kotoučích slabě vrčí taky, ale žádné vibrace, jenom zvuk. Stejné desky. Možná to dělají ty šikmé ďury v kotoučích, jsou si dost podobné.
jj, vrčí bez vibrací. Ty desky mám nové a brzdy jsem pořádně vyzkoušel až včera proto se ptám až ted.
Mne vrci na predku XT 785 na kotouci XT RT 86. Desky polymer s chladicem. Vycentrovane to mam jen vrci nevibruji a brzdi normalne. Kotouc 180 mm.
Když koukám na to smontování
Uz jsem vyzkousel nekolik brzd a kotoucu (Tektro, Shimano, Formula, ted Magura MTS) a predni vrci na vsech).
Což může být nakřivo třmen…
Dosedaci plochy jsou pouze zbaveny barvy.Třmen je rovnĕ, ale na jedne stranĕ je bliž kotouče. Špatnĕ zařazeno.
Např: http://www.parktool.com/…g-set-dt-5-2?…
Zkusim se na to usazeni mrknout. Mimochodem kdyz jsem si daval kolo do servisu a po nich sundal brzdy byla na styčnych plochach origo barva :-)
Jo a nemam ho šuro ale mikro bokem a zaroven s kotoučem.
Díky všem. Brzdy jsem došteloval napřesno a pístky se dotýkají kotouče současně. Už to budu takhle dělat vždy. Jestli vrčí ještě nepoznám ale napíšu.
Tak vrčí stále :-)
Neriesit,jazdit :-)
Co me ještě napadlo, dat podlozky pod trmen, zkusit jak dosedaji destičky výškově na kotouč.
Už to nereším dĕlá to více lidem. Brzdy brzdi tak jak potřebuju a jsem spokojený.
To budou delat diry v kotouci. Neresit,jezdit.
a to jen vrčí,nebo i štěkají?Prý když štěkají,tak se nekousnou,a o to de
Mám XT 2016 kotouč 86 180mm a přední vrčí a a vibruje co stím? Třmen bude vycentrovan dobře kotouč nikdy neškrtá.
Zkusit srazit hrany na deskach.
Jak srazit
Proste se musis s nekym srazit na kole, nejlepe v protismeru a pri vetsi rychlosti :-) jo a hlavne tim prednim kolem kde to dela problemy.
Pilníkem na železo zabrousit „náběžnou“ hranu destičky o pár stupňů (úhel mezi kotoučem a sraženim)
Díky ;-)
Lepší je srazit to na kotoučové brusce na cca 30° . Otázka pár vteřin, pilnikem to jde samozřejmě taky, ale bruska je bruska :-D Jo a ještě, ty náběžné hrany jsou na desce celkem 2.
vzhledem k tomu že Ti to i vibruje zkontroloval bych vše podle – Tomcat