Bzdy Shimano RX815 - keramický pístek

20 nepřečtených
  • Freeky

Zdravím. Na novém kole mi přibržďovala zadní brzda, tak jsem to raději hodil do servisu a dnes mi volali, že vypadá že je vadný keramický pístek. Že kolem něho teče brzdný olej. Těsnění to asi nebude, když na kole mám 800 km. Snažil jsem se před servisem pístky zatlačit platovými pákami na sundávání plášťů. Mohl jsme tím zničit ten keramický pístek? Popřípadě nemá někdo třeba keramický pístek na prodej anebo nevíte dá se někde koupit jen samostatně ten pístek? Děkuji za odpověď.

0 0
    • Florenc  

Když máš nové kolo, tak je na něj 2 roky záruky

0 0
    • Vilém  

Ano mohl jsi ho znicit. Ale taky nemusel.

3 0
    • novas752  

Ano, mohl, pístky jsou docela křehké, nesnesou vzpříčení v díře, když je na ně zatlačeno mimo jejich osu. Samotný pístek se koupit nedá – prodávají se jen celé třmeny. Leda někde sehnat poškozený třmen, ve kterym je jeden pístek dobrý.

3 0
      • Freeky  

Stejný nápad jsem měl, proto jsem sem napsal. Kdyby někdo měl, určitě budu rád, pokud by šlo odkoupit,

0 0
    • Polka  

Zjisti si rozměr pístku a pohledej na Aliexpresu, třeba najdeš rozměrově stejný. Onehdy jsem tam bral samostatné pístky na XT brzdy.

0 0
    • kubad  

pravděpodobně s ho poškodil – sám nepraskne,

odkaz na novéz Ali

https://www.aliexpress.com/…6325305.html?…

otázka jestli není lepší koupit třemen i s deskama a máš jistotu že to bude fungovat, cena už nebude moc jiná,

Pokud ti tekl olej tak jsou původní desky KO

2 0
      • Freeky  

Pravděpodobně asi ano, ale netlačil jsem ho dovnitř nějak agresivně, ale chápu že keramika je křehká. Děkuji za odkaz, myslíš že je to kompatibilní s GRX 815?

0 0
        • kubad  

myslím že je to všecho stejné

jinak se dívám že ten třmen Shimano GRX BR-RX820 je cca 1500kč s deskam, tam asi oprava stojí za to

0 0
          • Markony  

Na par brzdách jsem tyto písky z aliku použil a žádný problém, i na na tento BR-R8070.

0 0
        • jecnak  

Mám kdyžtak jeden keramický pístek z BR-RS785. Kdybys ho chtěl, tak napiš SZ. Jestli je kompatibilní – stejný průměr – netuším. Vím, že někdo používal obyč kovové MTB pístky a také fungovaly.

0 0
        • ladys  

Mám pístky z Ali, pokud bude zájem napiš.

0 0
    • Freeky  

Už jsem objednal ty co mi poslal KubaD. Byl jsem se na to podívat v servisu a při mačkaní brzdy jeden píst se nehýbal a tekla v horní časti kapalina. Že by těsnění? Po 800km? Na oko vypadal keramický píst že není poškozen, ale nebyl ještě venku z brzdy. Mechanik ji pak zkoušel vyndat, ale to jsem už neviděl.

0 0
      • ladys  

Záleží jak chvátáš. Můžu poslat a následně mi můžeš poslat co ti dorazí;)

0 0
        • Freeky  

Děkuju za ochotu, píšou do 14 dnů. Já naštěstí mám dvě kola a ještě příští týden jedu pryč, takže počkám. Ale moc díky ;)

0 0
      • Polka  

Ne, křupl a proto teče, stačí málo.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.