Ahoj cyklolidi.
Vyskytl se mi na kole takový nešvar. Vím, že tu těchto detektivních témat už bylo, že by se je dalo přehazovat vidlema, ale žádný (z těch co jsem našla) mi úplně nepomohlo.
Něco je špatně na vidlici nebo hlávku mého CAADX (https://www.cannondalebikes.cz/…dx/caadx-105), jen už sama nedokážu určit co. Měla jsem to rozebrané (viz fotky), hlávko vypadá v pořádku, ložiska taky. Hlávko jsem vyčistila, promazala Motorexem. Dotáhla hlávko i představec. Trochu se to zlepšilo, nicméně po nějaké době se to zase povolilo a zase vůle. Je to pak cítit i když nebrzdím na nerovnostech. Ten trik se zapřením zabržděného předního kola a tahat dopředu/dozadu jsem taky dělala a ano, na spojení objímek hlávka a okraje hlavovky je cítit, že se to hýbe, takže na destičky/brzy bych to nesváděla. Víčko hlávka se mi o sloupek vidle neopírá. Takže jsem přesunula pozornost na korunku vidlice, protože tam je takový podezřele vystouplý kousek (je na něm i oloupaný lak), na kterém by to teoreticky mohlo vaklat (a nejspíš i vaklá), když by to kvůli tomu nemohlo úplně dosednout do misek hlavovky.
Rám je hliník, vidlice je karbon. Hlávko je to tohle (https://www.bike24.com/p2129756.html). Brzdy silniční Shimano 105 hydrauliky, resin destičky.
Symptomy takové to typické, nepříjemné vibrování vidle, když jedu po něčem ne úplně rovném a hladkém (polňačka, nějaký nepěkný kostky, hodně rozbitej asfalt) a začnu brzdit, tak vidle prostě začne fest vibrovat.
Současně to řeším tak, že když tuším, že se chystá nějaká taková nepříjemnost, tak se přesunu z hoodů do dropů, ale ne vždycky se to dá tušit, a taky si dovolím tvrdit, že by takový kolo nikdo nikdy nepustil z továrny, kdyby se to takhle mělo chovat normálně… Máme doma ještě druhý CAADX 2019 a tomu se vidle ani nehne, a to ani na největších hnusech, na kterých já už tou dobou mám vyklepaný ruce.
Víc hlav víc ví, proto se s prosbou obracím na vás, protože já už jsem v koncích s nápady a zárukou taky – je do 9/2021. Kolo jsem kupovala z druhé ruky, proto proč to řeším až tak „pozdě“ z hlediska záruky. Snažila jsem se všechno relevantní nafotit, snad to pomůže.
Moc děkuji za pomoc.