Dobrý den,
chci se prosím poradit ohledně výběru kola. Mám poměrně atypickou postavu: 199cm a 95kg, délka nohou od země k tříslům je 92.
Už delší dobu se porozhlížím po novém kole a vybírám teď mezi Cannondale F-Si carbon 5 2019 a Merida Big Nine 6000 2019.
Vzhledem k výšce a váze mi jde o rám, osazení můžu vyměnit vždy, ale rám je dražší už.
Cannondale má „doživotní“ záruku, Merida pouze 2 roky, za jak dlouho se pozná případná výrobní chyba apod., která by mohla být předmětem reklamace? A kdo má dle vás kvalitnější rám? (jde mi o to, aby třeba po oněch dvou letech Merida nepraskla a záruka nic, kdežto Cannondale by pořád šel)
Přejdu-li ke kolu samotnému:
Cannondale – velikost XL: standover 86,3 cm, rozvor 115,9 cm, délka horní rámové trubky 65,3 cm a délka sedlové trubky 53 cm (+ sedlovka 400mm 27,2)
Merida zde zřejmě XXL: standover 84,2 cm, rozvor 116,3 cm, délka horní rámové trubky 66,5 cm a délka sedlové trubky 58,4 cm (sedlovka 400mm 30,9)
Jaký rám je vhodnější ? Ten standover je u Meridy velmi zvlaštní, je relativně malý, naopak Cannondale by mi skrz tento parametr vycházel dobře. Liší se dost délkou sedlové trubky, ale zde může hrát roli stavba rámu, u Meridy pokračuje i nad horní ramovou trubku u Cannondale ne. Jinak jsou si kola podobná.
Díky moc za názory…
Zvažoval jsem i Trek Pro Caliber 9.7 2019, ale ta kabeláž venkem mi u kola s touto cenovkou příjde hrozná.