Cannondale Lefty Supermax 130 PBR 29" 2014/2015

14 nepřečtených
  • bery1

Čaute lidi, mám problém se svou Leftynou. Koupil jsem bike z výprodeje před dvěma léty a vypadá to na výměnu gufera. Už minulý rok po servisu mi bylo sděleno, že je to guferko už „načlé“. Jenže nemůžu nikde dohledat jakou sadu mám koupit. Ani nevím jestli je to to jejich označení vidlice 1.0 nebo 2.0… Vypadá to tak, že bude makačka to sehnat, ale udělám proto vše, nechci tu vidlu zahodit a koupit něco"dvounohého. Problém je taky se samotným označením vidlice, ty informace jsou tak těžko dohledatelné! Takže pokud by se našel někdo, kdo má přehled, budu jen rád. Jediné info, které jsem sehnal v Koloshopu, bylo označení komplet sady s těsněním, ale bez gufera samozřejmě.

Co tedy potřebuji zjistit: Kit s guferem(existuje náhrada?), množství a viskozitu oleje, typ castle slider(nevím, jestli je to KH123 správně) na vytažení patrony.

Cannondalu se zdárně daří, tajit informace :-)

0 0
    • romachain  

Bacha na provozování vidle s načlým guferem, hrozně rychle se pak poškodí ta spodní noha a je to na výměnu, což není levný. Když jsem tento typ v roce 2015 koupil, stalo se to po pár měsících, tak to vyřešili v rámci záruky: nový gufero a nová spodní noha. Od tý doby si to hlídám a jakmile bych zaznamenal že se to přes gufero mastí, kolo odstavuju a vidli dávám na servis a výměnu gufera. Plusminus od tý doby dodržuju servisní intervaly, takže jsem to gufero nechával preventivně už snad třikrát měnit. Jinak teda podle mě to není ani 1.0 ani 2.0, ale prostě Supermax, mám doma 2.0 a tuhle Supermax a MYSLÍM SI, že ten Supermax má tlustší tu spodní nohu. Ačkoliv si jinak na kolech dělám skoro všechno a asi by se mi to bylo bývalo už dávno vyplatilo, tak na Leftyny nemám ani vercajk ani zkušenosti a dávám to do servisu…

1 0
    • kubad  

Manuál

Dr Cannondale

88

nějaké info v odkazech, + ND

osobně bych se servisem Lefty nezatěžoval a našel si servis co to umí, ty už tu máš, (potřebuješ na to drahé přípravky)

2 0
      • bery1  

Díky za tipy.

Co mně žere jen ten fakt, že po roce ježdění a nájezdu max 1500km, byl olej totálně černý! A překvapivě hustý! A to pravidelně tu nohu ošetřuju silikonovým olejem a jemně otírám hadříkem. Takový shit, jsem nečekal, tak si říkám, že nebudu dělat každý rok servis za trojku… To bych raději koupil nějakou jinou(né Lefty).

Foto: kolo jsem měl jen na chvilku otočené, ztráta max 5ml oleje, dolil jsem wt 15. Zvýšila se malinko citlivost, jak to nateklo do toho gufera, ale jezdit s tím nehodlám. Až po servisu.

0 0
        • novas752  

Olej maže jehličkova ložiska, musí být „docela hustý“. Menší viskozitou si tu vidlici akorát dojebeš.

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.