Ahoj všem,
minulý rok jsem si koupil Canyon Lux CF, osazení komplet SLX. S kolem jsem spokojený, splnilo má očekávání na výbornou. Nicméně ze zadní brzdy jsem od začátku nebyl nadšený. Nebylo to nic agresivního a brzdný účinek i po dotažení se dostaví až u i gripu. Sváděl jsem to na to, že je to “jen” 160ka, protože na předchozím kole jsem měl SLX brzdu 180 velmi agresivní, fungovala okamžitě už pár mm po použití brzdové páčky.
Před dny jsem měl kolo v servisu, kde se měnily lanka, odvzdušnilo se, kotouč a destičky jsou ok. Brzdný účinek je po roce ještě horší. V servise mi řekli, že to je tím, že na zadní brzdě je použit slabší silniční/gravel třmen, který to prý nezvládá v kombinaci s horskou brzdovou páčkou. Třmen z horské brzdy by se tam údajně nevešel skrz omezené místo zadní stavby. Na první pohled je zadní třmen v porovnáni s předním třmen maličký a zda se, že by se tam větší opravdu nevešel. Na stránkách mají uvedeno, že zadní brzda je 7100 a přední 7110. Tomuto jsem při koupi nevěnoval pozornost.
Máte s tímto zkušenost někdo? Je možné nějaký ? V současné době brzdě moc nevěřím a mám obavy to pouštět protože brzdný účinek je slabý.
Děkuju za případné rady. Michal