Ahoj,
po delší době hodlám obnovit vozový park.
Nechci do kola investovat příliš velkou částku, tak kolem 40 000.
Chci nějaké kolo, které bude povahou all-mountain – lehce enduro, na kterém si užiju všemožný traily, skoky a drsnější terén. Nepočítám, že drsnější terén poletím nějak závodně, ale techničtější terén a menší skoky mám rád a na svých dosavadních kolech se cítím limitován (26", zdvih, brzdy, bez teleskopky). Chci, aby se na něm daly jezdit i nějaký vejlety (tak do 50km) a abych na tom vyjel i do kopce, žejo :-)
Takže lovím něco bazarového se zdvihy 140–150mm. A asi 27,5", ať je to trošku mrštnější a lehčí (a vleze se mi to do auta). Mám 180cm a 65kg.
Hlavní otázka – má ještě dnes cenu jít do kola typu Canyon Spectral AL 6.0 z roku 2014 (nebo 2015)?
https://www.cyklobazar.cz/…l-27-5-vel-l
nebo nějakého Gianta Trance z roku 2015/2016?
Ta starší kola mají často třeba užší ráfky (ten Spectral tuším 19mm), na dnešní poměry trochu užší vidlice (32mm), neboostované náboje (to nevím, jak moc hraje roli) a často dva převodníky (ale to si celkem snadno předělám na jeden).
Takže jestli radši nejít do něčeho trochu novějšího typu Lapierre Zesty AM (ta se mi teda dost líbí a vypadá verzatilně :-) nebo něčeho jinýho z roku aspoň 2018…
Díky za jakékoliv rady!