Ahoj,
po tom, co jsem si vyzkoušel v Novém Měste pod Smrkem jízdu na celopéru, chci na něj přejít. Doteď jezdím na starém trekingovém HT, takže nepotřebuju Ferrari a chtěl jsem něco kolem 40 tisíc, protože i tak to bude kvalitativní skok. Po přečtení názorů jsem zjistil, že celopéro od 50 výše, a navíc co tak různě čtu, tak stejně se člověk musí dívat spíš kolem 60, proto tento cca limit.
Rozpočet: kolem 60 tisíc
Účel: polní cesty, projížky lesem po zpevněných cestách, toulání lesem po nezpevněných. Ale pozdějí i těžší terén v lese, až se s tím naučím a občas nějaký single track. Žádný downhill nebo tak něco.
Najezdím 500 – 1000 km za rok, spíš těžce ke spodní hranici, což může taky být argument.
Očekávání: větší průchodnost než trekingovy kolo, větší pohodlí a že se naučím tak zkoušet těžší terén.
Já: 183 cm, 80 kg
Tím, že budu střídat terén i s vyjíždkami po silnici, tak se mi líbí Brain od Specialized, ale asi je to mimo rozpočet a podle recenzí bych to nevyužil. Proto se ještě zeptám, jde u každého celopéra ručně zadní odpružení „zamknout“ při vjezdu na silnici/do kopce po rovině?
Z příspěvků zde na fóru jsem vytušil, že na můj účel by se hodil Trek Top Fuel nebo Giant Trance. Je to podle mého ježdění ta pravá kategorie? Nejsou to kola moc top/profi na můj malý nájezd? Není lepší jít po méně renomované značce a uštřit peníze?
Díky moc za vaše reakce ;-)