Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s výměnou tlumiče na aktuálním Trancu, resp. s prodloužením chodu na Maestru?
Standardní rozměr je 185×55mm, Trance má chod (stroke) redukovaný pomocí nějaké vložky na 52,5mm. Chci kupovat jiný tlumič, ale řešit tu vložku, resp. shánět redukovaný tlumič je trochu pakárna, takže – abych měl větší výběr – bych rád zařadil do výběru i tlumiče s 55mm chodem. Možná, že ta vložka půjde přehodit, ještě jsem to neměl rozdělané, ale nejsem si jistý, jestli by to bylo reálné i mezi značkami, resp. modely (teď tam je klasický Float DPS, preferoval bych ne-fox).
Na zdvihu by to mělo být cca. 6,5mm, místo na vahadle se zdá být OK (aby se nepotkalo se sedlovou trubkou), ale nemám ponětí, co to udělá s chodem zadní stavby, jak se bude chovat ten poslední půlcentimentr. Přeci jen bych nerad, aby se mi třeba těsně před dorazem tlumič propadl.
Budu rád za zkušenosti nebo třeba link někam, kde bych to mohl nastudovat. Na zahraničních fórech jsem našel jen upozornění, ale jinak nic moc.
Díky ;)