jako milovník zdravých čínských polévek musím potvrdit tento test kde č. 3, č. 4 a č. 5 je přesně v pořadí mé oblíbenosti.
https://www.expres.cz/…-/viral.aspx?…
Pokud má někdo ještě nějaký tip na chutnou polévku tak sem s odkazem.
jako milovník zdravých čínských polévek musím potvrdit tento test kde č. 3, č. 4 a č. 5 je přesně v pořadí mé oblíbenosti.
https://www.expres.cz/…-/viral.aspx?…
Pokud má někdo ještě nějaký tip na chutnou polévku tak sem s odkazem.
fakt zdravých ? Jseš si úplně jistý ?
tak ověřený to nemám ale tvrdím že když mi to chutná tak to přece musí být alespoň trošku zdravý :-),
dávam tak 3 polévky týdně
Kolega byl kdysi dávno u doktora s ledvinama.
Kolik si tak týdně dáváte čínských polívek? Nevim, tak tři, čtyři. Tak od teď ani jednu, pane.
Tak se tím taky řídím. Glutaman je sračka.
V případě těch ledvin ale vůbec nejde o glutaman, nýbrž o sůl. ;-)
Ono to bude kumulativní… sračka vedle sračky :)
Yura by to uměl pojmenovat, študoval tu vědu.
To sice ano, ale i bez glutamanu je to pro ledviny jed. Bo slano. A ledviny sůl nerady.
Já si kdysi jednou před cykločundrem jednu tudle sračku pořídil, že jako kdyby bylo nejhůř.. No už se mi dva roky válí v kredenci. :-D
Má to tu výhodu, že pokud po dalších pěti letech dostaneš chuť, tak polévka bude stále jedlá :D. Tyhle věci je skvělé nakupovat ve výprodejích zboží s prošlou zárukou, řádově za to chtějí koruny a nic tomu není. Sázka na jistotu to je i pro „vykradače“ kontejnerů s jakože prošlým zbožím.za hypermarkety.
Uf, vynořila se mi vzpomínka na vědeckou debatu o soli v onuceho tématu „čím se nakopnout“ :D
Neber jméno Boží nadarmo! Děkuji!-)
Myslels Amen doufám?
Certo!
On ten glutaman je dost sporný…snažil jsem se před časem dohledat, jak to vlastně je. A těch názorů bylo nějak moc.
A ty krávo, to se tu člověk nedozví ještě :-D Jíst v období míru tyhle sračky je sebevražda.
Člověk by řekl, že OP je studentík na koleji :)
chybí tam moje oblíbená Yum Yum
+1
Vím, že je to sračka… ale chutná mi :-)
Jako jednou do roka, ale jíst tohle pravidelně?! Není nad domácí stravu. Já přestal už dávno chodit v práci na obědy, žena nebo já vaříme ob den.
Tak ja to mam 1–2× za rok ;). Jinak mi pritelka vari „dietu“, v praci na obedy nechodim. Jen jsem zminil, ze ac je to nutricne sracka, tak chutove mnam mnam (pro me…)
Rychlý jídlo, co mám vždy doma. Ale myslím si, že v průměru vícekrát než jednou do měsíce si to nedám.
Viděli jste toto – http://www.extra.cz/…lova-polevka
Ještě jsem někde viděl lepší video, ale nemůžu ho najít…
Už jsem čekal, že tam nezmíní glutamát… ale jo, šup a je tam.
Jelikož nemám moc rád ostrá jídla, tak můj favorit je jedna z Kauflandu, ale nevzpomenu si název. Poznávací znamení jsou oddělené sáčky se surovinami (příchuť, olej, zeleninka a chilli zvlášť) :). Dávám si čínské polévky tak 3–4× týdně na večeři, jsou levné a zasytí.
jasna volba praveho gurmana:)
Humus je levny a zasyti, tve telo ti podekuje :-) cinsky bordel nezeru ani 1× za rok, humus totalni.
Pokud máš nějakou alternativu na chutnou večeři za 10–15 Kč, rád si nechám poradit.
Tak na veceri si treba dam chleba s dzemem nebo celozrne rohliky s necim, nez jakesi glutamatove humusy.
Tady je vidět, kde jsou prachy… kde má prosímtě dělník vzít na džem, když musí za almužnu makat na ty kancelářský… nemyslíš sociálně.
:-) tak ja sem v delnicke profesi a mam na to :-)
jaky prachy ? jahody rostou na zahradě, marhule zrovna tak, tydle kupovany veci ochutnam max na dovolené.
Chutnou a levnou, nebo nechutnou a instantní/z polotovaru? Tyhle dva aspekty jdou spolu, pokud seš línej udělat víc, než to zalít vodou nebo prdnout do mikrovlny, chutný to nikdy nebude a moc levný vzhledem k tomu, co dostaneš taky ne… jinak za 15 na porci jsou toho mraky, už jenom v polívkách (myslím opravdickejch, ne z pytliku), ale když pro Tebe je i obyč. vývar luxus, tak to máš těžký…
Když kolega zmínil humus, tak co hummus? Ostatně nevěřím, že ti může k večeři stačit jedna polívka, tobě, dělníkovi od pásu s váhou docenta.
Kolik váží docent? Nebo je to míněno jako do centu?
Ano, buď je člověk docent nebo přescent.
Když položíš otázku, je slušné poděkovat :)) to tě fuska nenaučil? Děkuji
Omlouvám se, za prvý se děkuje v odpovědi na odpověď a za druhý se děkuje (s vykřičníkem) hlavně ve fuskovejch vláknech… ale pravda je, že mě těší, jak se to rozmáhá i jinam, děkuji!
V pořádku. Děkuji :))
Hummus mi nejede, to už mi kdysi doporučoval kamarád vegan. Polívka mi na večeři stačí úplně v pohodě, protože na oběd chodím do kantýny až po šichtě ve 14 h. Vaří tam vesměs takové české klasiky vývařoven – omáčky, knedle, kus masa v UHO atd., kterých se člověk nají fakt do syta.
A jsme doma:)) Taky máme takovou kantýnu kousek od práce, ale chodím tam tak jednou nebo dvakrát do měsíce, člověk cejtí plný břicho celý odpoledne, takže chápu, že večer se ti už moc nechce jíst.
Je to super. Máme kantýnu s dotovaným stravováním přímo ve fabrice a za dvacku se tam člověk nají jako král. Jen pak je *******, když jednou za čas jde člověk v rámci rodinných oslav do nějaké hogofogo restaurace a po obědě za tři kila mu kručí v břiše a cestou se stavuje pro vlašák a rohlíky :D
Vážně jsi po 10 letech na VŠ a několika letech samostatného života dospěl k tomu, že ideální večeře je čínská polévka, protože je to jediné jídlo do 15 Kč?
No to by se ještě pochopit dalo, pochopit, ne souhlasit, ale že po 10 letech na VŠ skončil u pásu je na pochopení horší… zas ale se pomocí toho dá pochopit to první :)
Tak Mekáč pásová výroba je, o tom žádná. :)
Von Jirka dělá v Mektáči? Já myslel, že hrdinně bojuje za rozvoj montoven na té nejnižší pozici aby se neušpinil od kancelářské práce, kterou dělaj jenom hajzlové a nemakačenkové…
Nevím, jestli dělá v Mekáči. Jen mi to spojení „VŠ“ a „pás“ nějak tem McD evokovalo… :)
Kdo chce kam, sám do ní bagr :)
Případně kolesové rypadlo. :)
to nelze vyřešit na BFku
…ale spousta jídla je do 15kč
Treba 20 deka bucku
Co nelze vyřešit na BFku, to nelze vyřešit vůbec.
Jestli dobře koukám, tak čínská tam není ani jedna…
ruský vejce taky není z ruska hnidopichu :-), jinak bych to tipoval že 3/4 BF jí vyloženě zdravě a nechlastaj
A což teprve taková cikánská pečeně, španělský ptáček, moravský vrabec… :-)
A odkud je dětská šunka a dětský olej čert ví :)
A pražská šunka? A ostravská klobása? A panenský olej? Radši ani nevědět!
Klamání spotřebitele, skutečně pravá cikánská pečeně by okamžitě trhala rekordy v prodeji.
Tak uznávám, že někomu kdo do sebe tohle klopí 4× za týden, jsou nějaký rodíly mezi národními kuchyněmi u ******, ale jsou tam… a BTW ty rejžový nudle myslím nepotřebujou tolik sraček aby fungovaly sušený…
Tak třeba v Lidlu mají za pár korun slušná kolínka z klasické tvrdé pšenice (semolina). Vaří se 4 minuty. Do toho lžíci bazalkového pesta a nic jednoduššího snad neexistuje a porovnat to s instatní polévkou nejde ani ve snu… Případně ještě přidat hrst na hrubo nastrouhaného parmezánu…
Nebuďte čuňata…
Přesně…
Popřípadě rajčatové omáčky ve skle za pár kaček a tak… Ale to by pak setrilci museli pochopit, ze treba ten parmezán je nakonec levnější nez eidam protoze ho tam nenasypes deset deka ale par hoblinek.
Btw v italském týdnu je v LIDLu snad za 349 / kg a dá se v pohodě zamrazit…
Ty „rajčatové“ omáčky ve skle bych se vůbec nebál srovnat s haněnými čínskými polévkami.
:D:D:D:D Jo no, slozeni skoro stejne… :D:D
Nesmis kupovat Panzani a podobny hnuj, kde ti klidne i do bazalkoveho pesta dají brambory aby toho bylo ,,vic".
Co to je zač? Někdy po výplatě kupuju omáčku od Otmy, ale většinou si pak vzpomenu na ty čínské nudle. No a další měsíc tu chybu opakuju :D
Kdybys zapracoval na vyrovnanějším cashflow, nemusel by sis dělat z žaludku mrzáka. Před vejplatou, po vejplatě…bože…
Jsem v klidu, měsíc dělí na období hojnosti po výplatě a na období střádání před výplatou většina mých kolegů, včetně zahraničních (poláků a bulharů) ;)
Jestli tyhle „vlny“ s vyplatou zazivas uz ted… nechci videt, jak na tom budes za 10 let. Zvedavostni, sporis si bokem?
Nespořím, není moc z čeho. Ale neřeším to, spoléhám na výhru ve Sportce :)
Ty ten svůj sociologický výzkum bereš opravdu zodpovědně. Palec nahoru! :-D
A když si před výplatou střádáš, nestrádáš potom?
nevim jak omacky, ale kecup Otma Gurman je dost dobrej
Lidl, Rajčatová s bazalkou, 700g a kdyz je v akci tak snad za dvacku nebo kolik stoji.
Mají tam pak jeste asi čtyři druhy dalších rajcatovych omacek, ty kupuju taky. Jsou menší, ale treba s panchetou a tak ruzne. V tech jsou uz nějaké konzervanty, atd. Ale furt je to zlaté oproti jiným.
Netreba zrat sracky a i hodne levne se da uvařit slusne jídlo.
Jako bys nevěděl, že co je z Lídlu není k jídlu…
Něco pro milovníky tohodle bizáru… Korean Udon, cenu nevím, asi pár korun, kupováno v malešické vietnamské tržnici (menší verze Sapa) na zkoušku, chutná a smrdí to po rybině, chvílemi i po štěrbině :-D Víc jak jeden sáček za kvartál moje trávicí soustava nezvládne a i tak mi to dlouho vyčítá… nechápu jak to někdo může pravidelně žrát:-(
Protože nekupuješ bf approved high end low calorie supreme meal noodles
Na spravení chuti si dej třeba toho Vifona.
Kdo tohle občas musí/chce jíst, tak můžete vyzkoušet YumYum s příchutí Tom Yum Creamy 70g (důležitá je opravdu ta verze „Creamy“ – dělá se i normální verze a ta je vcelku průměrná).
I když to samozřejmě složením není nic, co poskytne tělu ty správné živiny, tak tohle je pro mne občasná „chuťovka“, která hodně vybočuje z klasické produkce „nudlí s umělým vývarem“ (pikantní, nakyslá po limetce)
Včera jsem vyzkoušel tuhle a velmi chutná
Hele bez urážky, jedli jste vůbec pořádnou domácí nudličkovou polévku? Vždyť si jí uvařit je práce na půl hodiny? A máš ji na týden.
Ale předtím celou noc táhneš vývar :D
Za pul hodky mas udelany vyvar?
Bujón to jistí.
Tvl, další Rokšílt… tady je vidět, kde jsou prachy…
Ale houby, tohle mám velice dobře propočítané. Když spočítáš náklady na vývar, včetně délky jeho vaření (spotřeba plynu), tak ta kostka bujónu je daleko levnější a v chuti nepoznám rozdíl.
TVL ty seš dobrej :)
:D No ty vole…
Tak někdo i mrkev vaří 4–6 hodin a třeba hovězí 24 :)
To te proste musi bavit. Sracky vylozene jist nechci, ale pichnu kruti na panev, hodim ryzi do hrnce a za chvili hotovo.
Tohle – priprava, uklid, pracnost me zacina desit :)
Maso je jasný, ale jak chutná taková sous vide mrkev?
Měkká, ale přitom pořád maličko křupne :) Fakt se to u té zeleniny blbě popisuje.
Největší rozdíl a „šok“ pro neznalé pozoruji u drůbeže. To je neskutečný, co dokážeš udělat z „obyč“ kuřecích prsou.
Třeba u hovězího je obrovský rozdíl, že dokážeš vykouzlit luxusní výsledek i z méně kvalitního masa, lze zpracovat třeba na dokonalý roastbeef i nevyzrálé maso.
A jinak není problém udělat třeba 10 kusů prsou najednou a po prudkém zchlazení není problém uchovat až 14 dní v lednici.
Poprvé jsem sous vide ochutnal králičí stehno v nějaký lepší restaurací a jak říkáš, úplnej šok, jak taky může králík chutnat. Koukám, že to zas tak drahý není, ale kam to dát:D Kuchyně extra velká není a to ještě má milá uvažuje, že si koupí robota. To už asi sous vide hrnec neprojde.
Zapomeň na extra hrnec, nepotřebuješ! Používám normální hrnec, co už mám, plus tohle.
https://www.alza.cz/…d4495953.htm?o=1
Má to i LIDL, ale tam ta požadovaná přesnost není úplně stoprocentní.
Pořád docela dost za ponorný vařič s teploměrem. Pohlreich to dělal v tom svým TV kursu vaření prostě v troubě, maximálně si přikoupíš teploměr pokud nevěříš termostatu.
Něco si o tom přečti. Píšeš nesmysly. Potřebuješ stálou teplotu v rozmezí tak max. jednoho stupně po dobu několika hodin. Je tam i čerpadlo a ta voda cirkuluje, aby ta teplota byla opravdu všude stejná.
Na mimibazaru to taky expertky dělají na sporáku s teploměrem na zavařování, ale to se jaksi nedá s tím správným postupem srovnat ani na kilometr…
Máme ponornou Stebu, ale tu větší, velká uzená kolena táhnu 2dny (dělám v hrnci třeba i 5 kusů), ale pak se to jí místo dortu, bez chleba nebo hořčice. Pro takový maso bych snad i zabíjel :)))
Jinak SuisVide je fakt bomba, sice trochu ******, ale výsledek nejde s ničím srovnávat.
Sakra, docela mě to nakazilo to vyzkoušet… fakt je ten Lidlovskej problematický? Přiznám se že na občasné užívání by mi ta cena sedla o mnoho lépe než u Steba… v čem je u něj problém?
U některých nefungovalo to maličké čerpadlo, ale to lze řešit reklamací resp. vrácení v 2 týdenní lhůtě, když to máš přes eshop.
Tady o tom je video.
https://www.youtube.com/watch?…
btw o víkendu jsem dělal kuřecí prsa a pak jsem dal sousedům ochutnat; sousedka prohlásila, že chutnější kuřecí ještě neochutnala; soused „gurmán“ zase prohlásil, že to je nějaký medium a že to jíst nebude :)))
udělá se v tom kuřecí dostatečně tepelně proti campylobakteru?
Samozřejmě, doporučení USDA není jen o teplotě, ale i o době vystavení pokrmu této teplotě.
Takže i 60 stupňů je dostatečné, pokud to je po určitou dobu.
Pasteurization Time for Chicken With 5% Fat Content (7-log10 lethality)
Temperature Time
136°F (58°C) 68.4 minutes
140°F (60°C) 27.5 minutes
145°F (63°C) 9.2 minutes
150°F (66°C) 2.8 minutes
155°F (68°C) 47.7 seconds
160°F (71°C) 14.8 seconds
165°F (74°C) Instant
teď jsem se díval, že s campylobacterem to není až tak problematické. Píšou, že ho ničí teploty nad 48°C. Ale salmonella má doporučení nad 75°C.
tak to kuřecí čínská polévka zalitá vařící vodou je vlastně oproštěna od jakýhkoliv škodlivin, není nad to se stravovat zdravě :-)
Tam nemá salmonela šanci, tam není to maso :)
nevím kde se bere ten všeobecný přežitý názor že v kvalitní čínské polévce není maso
myslím, že tyhle pytlikajdy projdou takovým procesem, že tam žádné „potvory“ nebudou. Bez ohledu na množství masa. Šlo mi výhradně o sous vide a dosahované teploty při zpracování čerstvých potravin.
však jo, já mám tohle téma vyloženě pro pobavení, baví mě číst ty vyhraněný názory zastánců zdravé výživy :-), zdravě žijou, alespoň si to myslí a pak je v padesáti (když budou mít štěstí) klepne pepka ze stresu z práce či manželky nebo umřou že celej život dejchaj v praze ty sračky z vejfuků, nejenom, hlavně že za celej život nepozřeli čínskou polévku
Když člověk řekne, že nikdy nikdy nepozřel tu sračku ze sáčku, tak je společensky hned o další stupínek výše ;)
Pozřeli, samozřejmě že pozřeli, možná celkově stovky. Jako student jsem na to koukal jinak, jako batůžkář jsem na to koukal taky jinak. Možná to, že ve střední Asii se na trzích dalo koupit z lehkých jídel téměř jen toto mě vedlo k tomu, že jsem se na ty pytlíky nedokázal dalších pár let ani podívat aniž by se mi začal zvedat kufr. No a už mi to zůstalo.
Takže to použitelné je, jen je nutné pohlídat, aby fungovalo čerpadlo. Díky hoši za tip, už delší dobu jsem nad tím přemýšlel, ale nechtěl jsem další krám do kuchyně, který by tam příp. překážel. Tady vyhrává cena a skladnost!
jj, vidím to podobně, vím že mi to bude chutnat, otázka je skladnost a četnost překonání lenosti, ale v tomhle případě to rád vyzkouším za celkem rozumnou investici, člověk nesmí bejt línej se dobře najíst :-)
Na vyzkoušení teploměr a trouba. A taky vakuovačka, to netuším na kolik přijde.
Lidl za 800 Kč
Neblbni, víš kolik to stojí na elektrice, to by Jiří nedal :)
Mrkev radši peču, brambory s fenylkem nebo rozmarýnem jseou z toho lepší, maso souhlas, ale drůbež už nežeru.
Až Jiří zjistí, jak málo to žere, tak si to poběží koupit :)))
3 hodiny vaření krkovice za cca. 2 KORUNY :)
To je moc, to nedá, když je mu líto udělat vývar… já jsem volil hrnec, u tý ponorky mě připadlo, že se hromada tepla ztratí, jak používáš normální hrnec tak se to nedá zakrýt s tím klackem a ***** se s útěrkama atd se mi nechtělo, občas mívám v zimě v kuchyni asi tak 6 stupňů, tak jsem tepelné ztráty docela řešil…
Králik nebo jehně se dá klidně udělat pomalým pečením a je to skoro lepší, ale chce to dobrou troubu a litinovej hrnec s poklicí, tohle je nej na kravičky a podobný věci, možná zvěřinu, i když i ta se dá upíct že nůž nepotřebuješ. Sice další dva krámy v kuchyni (s vakuovačkou), ale zábava s tím je, to jo.
Samozřejmě spousta věcí se dá upéct při nízké teplotě atd… Ale tady je kouzlo mimo jiné v tom, že nastavíš a neřešíš… Můžeš jít do práce, spát, na kolo, pohoda… Plus samozřejmě tak přesnou teplotu v troubě nikdy neuděláš a spotřeba energie bude taky úplně někde jinde. Btw proti ztrátám tepla se dají koupit takové „kuličky“ co tam nahážeš a nebo dáš nahoru alobal, práce na 10 vteřin a funguje to perfektně.
Tak kdyz dam jehne do trouby, tak o něm 6 hodin nevim a vyleze dokonale, cas ohlida trouba a teplotu taky, jen musim utesnit pekac… na vetsi kusy jako kejty a tak je to lepsi, ale roastbeef a steaky jsou zas lepší ze S-V, to jo… jsem narychlo porovnal ponorny vs. hrnec a vyhral hrnec, stoji to stejne a mista mam dost.
Tvl celé jehně??? Mi z tebe jebne :))) to bych musel přidělal ponorné SV na kraj vany :)))
Ne, celý ne, dvě kejty, dvě plecka + kus hřbetu nebo tak a v troubě v litině… ale teda když jsem stavěl kuchyň, tak jsem měl vyhlídnutou nějakou německou profi troubu, takovou nízkou a delší, tam by se jehně celý vlezlo, nakonec mám Siemens, formát klasika 60 cm, ale na litry větší a peče moc dobře.
6 stupňů? To musíš vařit v kuchyni a ne ve špajzce:))
Já když už číňanku, tak opravdu jedině kachní od JumJum.
Taky už to par let nejim. Nicméně v čínské polivce je te soli max 2g, to mi přijde jako nejmíň problem, když se v létě cely den potim s batohem tak stejně sůl potřebuju,… Hlavně z hlediska nějakých živin je to úplně o ničem. A z čeho je ten olej nebo z čeho se to těsto skládá netuším, v mediich bylo neco o hliníku v nudlich přes limit, ale jestli to někdo musi jíst tak si k těm nudlim může zamíchat co chce podle sebe, přidat zeleninu a sýr… ale normální člověk si i na těch horách udělá lepší jídlo.
Nejlepsi jsou Korejsky, respektive poradi je Cinsky → Thajsky → Korejsky. V Praze je maj normalne Vietnamci.
K.rva a jak se to pozna.
Toto vlákno začíná mít velký potenciál…
Se z toho jednou akorát poserete…
V cem je teda vic bordelu, v tech nudlich nebo v tom pytliku s korenim a olejem?
:-D to je ta největší záhada
„…je potřeba si ještě připomenout, že jsme tyto polévky nepodrobovali laboratorním ani senzorickým testům…“
Takové „testy“ jsou nejlepší :D
pro ženy…
Pravda, to mnohé vysvětluje.
Prostě čím dražší polívka, tím je lepší.
Co je to za téma jak z mimibazaru? :-D
samozřejmě že se dá čínská polévka i poněkud vylepšit aby měla ještě více živin a vitamínů:
Občas na přilepšenou přidávám na jemno nakrájený česnek či cibuli a na malé kostičky nakrájený sýr 30% Eidam – pozor ten nedávat do horké polévky a chvilku počkat aby se úplně nerozpustil a nespojil se do konstantní tahavé hmoty.
Chce to chvilku cviku ale naučit se to dá. Občas přiostřím kvalitní chilli omáčkou.
.
Aaa, pán bude gurmán :)
S ajdamem je to jako se ženskou, je lepší třicítka než pětačtyřicítka
– Míra Hejduk :)
Výborně, teď můžeš postoupit na další level, nedávat tam ten čínský pytlík.
tak můžeš si ty nudle pak sníst špejlema cx ray, a jsi zase na bajkforu
To si rovnou můžeš udělat krupičku z notubes tmelu :-D
ty jsi hovado :)
Zrovna si dávám předvelikonoční večeři v podobě špičkového Yum Yum v příchuti Tom Yum a napadla mě jedna záludná otázka – drtíte si nudle v sáčku před nasypáním do misky nebo je necháváte v celku dlouhé? Pro navnadění chuťových pohárků přikládám fotku této dobroty. Nelekejte se velkého množství vody, snímek byl pořízen krátce po zalití a nudle ještě nestihly nabobtnat.
jako správnej slušnočech to žereš lžičkou, takže drť…
Přesně tak, lžičkou jím v podstatě vše, takže u mě je drť jasná volba :)
Dávám si to tak 2× za rok, ale vždy je drtím, s dlouhejma se to blbě jí. Žena je nechává v původním stavu a dokonce slévá vodu a jí jen nudle.
No divim se ze sis tu svatecni dobrotu nenechal az na pondeli :). Jsem rad ze uz nebydlim na kolejich :) ikdyz po parcich varenych v rychlovarce se mi obcas zasteskne :)
Správnou délku nudlí (a tuto složitou otázku :) ) řeším cca třemi ranami pěstí do celého balení na tvrdé podložce (stole). Pak je pro mne délka optimální… :)
Fajnšmekři, co to pojídají hůlkami by asi protestovali, že nudle pak nejsou k jídlu hůlkami, ale já tuhle druhou složitou otázku řeším klasickým českým „bagrem“ :)
Nedošlo někdy při té ráně pěstí do pytlíku k jeho natlakování, následnému protržení a „vyhřeznutí“ neposedných nudlí všude kolem?
Tak nemlátím do toho jak bojovník UFC do soupeře na zemi – jen do toho tak „lehce“ třikrát bouchnu a spíš drtím, než mlátím s rozpřahem. Proto se mi zatím podobná eskapáda nepovedla a vždy nudle vydržely v balení. Možná štěstí, ale praktikuju to tak už od té doby, co tohle „jídlo“ znám a občasně používám… :)
Drtim
Snažím se něco zhubnout. Už se něco zadařilo, ale jak má člověk omezený jídelníček, valím čínské polívky na večeři. Po dni „fádních“ chutí, potřebuji něco co má výraznou „chuť“ a přitom nemá nějaké zásadní kalorie :-).
Zkouším kde co řetězce nabízí, jen si pak nepamatuji, odkud jsem měl ty dobré :-D.
Vím, že z Lidlu mi moc nechutnají (ženě ale hodně jde kuřecí). Já mám raději hovězí a kachní. Krevetová příchuť mi taky moc nesedla. Gulášová :-), kari, česneková všechno děs.
„snažit se zhubnout a valím čínské polívky na večeři“ a „něco s nefádní chutí“ … to jsou oxymorony jak Brno…
Mám básnické střevo.
Slovo „valím“ je zavádějící. Vždycky se snažíme vařit, ale někdy se s tím prostě neděláme, není čas nebo chuť a pak si dám číňana bez výčitek.
Oproti mnoha dietním potravinám má čínská polévka alespoň nějakou chuť.
Nebo ti přijde, že rýžové, kukuřičné chlebíky, kuřecí prsa, tvaroh, bílý jogurt, vejce, zelenina mají nějakou extra chuť, která se nepřejí?
Vejce se dají dělat na milion způsobů, tvaroh je třeba kupovat tučnej a ne to zelený plastový neštěstí a kuřecí prsa taky poskytují spoustu variací, např. v poslední době jsem si oblíbil je naplnit mozzarellou a sušenými rajčaty.
btw doporučuji kupovat s kůží, vyjde to i levněji, prodávají je na skeletu
Čínský polívky žádnou chuť nemaj, je tam jenom glutamát, to je ta chuť… Všechno má takovou chuť, jakou si uděláš, i ty „dietní“ a „rádobybio“ věci, dáš si k tomu zeleninu, uděláš z toho nějaký jídlo… ale jestli jsi schopen konzumovat-připravovat jen polotovary a prvočinitele, tak pak chápu, že Ti sračka z pytlíku může připadat super.
1+
Nechci se do toho moc zabrušovat, ale mám takový pocit, že se nesnažíš zhubnout tak jako úplně moc efektivně. A kromě toho dietní strava nemusí být bez chuti. :-D ale jako vtip dobré.
…„nemá nějaké zásadní kalorie“: Ty energetické hodnoty se pokud vím pohybujou někde okolo 1200–2000kJ/100g, což mi nepřipadá málo. Dokonce se mi tak zdá, že to má přibližně 2× vyšší energ.hodnotu než třeba takový chleba nebo rohlík. Výše zmíněná nízká „výživová hodnota“ spočívá pouze v tom, že kromě cukrů (z mouky a škrobu) a nějakého toho tuku ty polévky neobsahují nic, co by člověku prospělo.
To co člověku prospěje jím na všechna ostatní jídla. –13 kilo za dva měsíce mi přijde OK.
Nepovažuji čínské polívky za výkvět gastronomie. Běžně si taky uvaříme jiné polívky. Ale ne vždy je čas a chuť a pak i ten divnej číňan splní to svoje.
No hlavně si v hračkářství nekupuj JO-JO. Máš to předplaceno :)
Po úrazu kolena a následných dvou operacích jsem přibral za rok cca 15 kilo. Když jsem se konečně mohl začít aktivně hýbat, chytl jsem zápal mozkových blan → nucený klidový režim po několik měsíců. Před sezónou jsem si tak v lednu a únoru podržel dietu -> –13 kilo. Ještě pět kilo bych uvítal dolů ale jinak jsem na svým dlouhodobým(15 let) průměru.
Mám vyzkoušené, že mi na hubnutí funguje pohyb a omezení příjmu kalorií (převážně sacharidů/tuků). Bílkoviny se snažím jíst stále. Ale ony ty kuřecí prsa/vajíčka/tvaroh extra chuti nepobraly.
Zeleniny za den sním mraky (jako papírově vhodné večeře) ale necítím se po ní najezený i když sním půl kila zelí a mrkve. Pocitově mě tak polívka a jo, někdy i čínská bez glutamátu, „zasytí“ víc než jiná, vhodnější jídla, po kterých mám ale pocitově stále hlad.
Existence tohohle tématu mě velmi těší už delší dobu. Včera jsem si řekl, že sem něco přidám, tak jsem si pořídil sýrovou z Lidlu. Dneska mám už od rána podrážděný žaludek :)
Ale byla dobrá.
V prvním poštu máš zaručenou kvalitu na který si pochutnáš
Proč experimentovat s nějaký Lidlem (i přesto, že vyhrává v zaplacených „nezávislých testech“), když tu máš doporučených tolik osvědčených výrobků…
Jasně, co je z Lídlu není k jídlu…
Co jsem se dival, jsou v tom stejne sračky :)
Na nektere jidla jsem proste citlivy. Nejsem treba schopny jist v zavodnich jidelnach. Vzdycky me tam z tech jidel pali zaha.
To je mírná intolerance, která se dá řešit :)
Řeším to tak, že si vařím vlastní jídlo. :D
Líp se najím, a obvykle i levněji.
Například nejíst v závodkách. Na služebkách někdy není zbytí, ale často je to k zbl…nekonzumaci. U jednoho zákazníka máme takový skanzen, který by neudělal ostudu ani v půlce osmdesátek. Jeden polobezďák, který se nedopatřením dostal na pozici skrz kterou s ním musím spolupracovat, si nosí ve flašce od okurek tak tři porce polivky na večer. Pozorovat ty líně se převalující nůdle hned vedle monitoru je velká paráda.
Zlatá naše reštaurácia ve vedlejší dědině :) – 15 minut procházka, dobré jídlo, vycvičená obsluha…
Doporuč :-).
Macek na Kopečku :)
Po změně majitele a provozního to šlo kvalitou kuchyně dost slušně nahoru.
Znam. :) Pokazde dobre jidlo, ale naposledy sem tam byl tak dva roky zpatky. Macek uz tam neni?
Staré Macek to předal synovi a už se tam objevuje jen jako servisní osoba.
:) Rodinny klan.