• quip

    Ahoj,

    zajímalo by mě, jestli někdo z vás cyklistníků praktikuje bezlepkovou dietu, případně jak v českých podmínkách na to.

    Kamarád/bývalý prezident mého bývalého klubu pravidelně závodí a v devíti z deseti případů jí úplně bez lepku. Já to na chvíli taky zkusil a osobně mi to kromě výkonu na kole a při běhání pomohlo i s ranní únavou (která se vždycky během týdne s průměrnou dobou spánku 5 – 6 hodin dostaví).

    Pokud máte s bezlepkovou stravou někdo vlastní zkušenosti, dejte vědět = )

    0 0
    • PjSky  

      tak zrovna ted sem sezral jednu:

      http://www.9-bar.co.uk/…cy-video.asp

      prichut FLAX.. moc dobra, budu si brat do kapsicky na cesty. Myslim ze stala 25 korun, ma 50g.

      No a Clancy na to jezdi taky :)

      doporucuji 4z5ti zrzku!

      0 0
      • quip  

        = ) Vypadá fajn. Já si poslední dobou zvykl na „Cliff“: http://www.clifbar.com/ a hlavně na toast s burákovým máslem a džemem z hroznového vína (PB & jelly) – pomůže fakt dobře . )

        Měl jsem ale spíš na mysli celé jídelníček – tedy na kole i mimo. Má s tímhle někdo zkušenost? Porovnání výkonnosti s/bez gluteinem a navíc třeba lactose free (mně třeba vysazení mléka a nahrazení jakýmkoli bez laktózy pomohlo docela razantně).

        0 0
    • ememem  

      a ked sa to skombinuje s EPO alebo PowerBalance pripadne BionicBand tak poletis jak raketa. pripadne este sifon jak to radieva JdS.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      jo, nejlepší je bůčková dieta…stačí pak 0,5kg pečeného bůčku na 100km, samozřejmě bez chleba, ať nepřibereš…

      0 0
      • PjSky  

        ja radsi pivni, 0.5 l / 10km. I tak je to pod 5l / 100 km ;)

        A to se vyplati!

        0 0
    • Ondry  

      Jediný forum kde je zmínka a burákovým másle.

      tak píšu sem.

      Žil jsem v tom jak si ty americký děcka ráno vstanou a vyžerou sklinku burákovýho másla je tak s chlebem. Tak si říkám to bude něco jak karamel nebo něco. Tak jdu do obchodu složelí 92% burákovýho čehosi a sůl ??? vole to má být sladký né? tak si to koupím radostně jak malej Amík si to máznu na chleba a K*rvááá to je kentus.

      To fakt amící žerou tohle a strašně ji to šmakuje? nebo je to nějaká mejlka a žerou něco úpklně jinýho. Celkem by mě to zajímalo páč jsem viděl o burákovým másle pěknej dokument jak je to super zdraví a super výživný.

      Díky za super zdraví a super výživný informace :)

      0 0
      • Mig_all  

        Jsou opravdu takove prasata :-P

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Když jsem byl v Anglii, tak jsem si to taky ze zvědavosti koupil. Nadšením jsem si to máznul hned jak jsem dorazil zpátky, bohužel nadšení se nekonalo. Chleba jsem ani nedojedl a máslo jsem nechal místním. Fakt se to nedalo žrát. :-D

        Byl jsem poučen, že si to ještě cukrují (nebo solí?), pak je to mnohem lepší, ale na to už jsem neměl odvahu… :-)

        0 0
      • ZuzicK  

        Jo, je to hnus.

        0 0
      • Ondry  

        Tak si čtu komentář toho týpka na nademnou no snad se ho ty vaše-naše komenty nedotknou. Měl jsem kámoše co to taky provozoval, ale ten si na toustík namazal vrstvičku máslíčka a saláteček a rajčátečka, větši lidí natož kluků ve dvaceti snad nejsou takový le-gurmání né?! Slyšel jsem o ,,profíkách" co si na závody míchaj gely a takový šílenosti, nebo tyčka za 25,–

        Já jezdím na šupácký fit-tyčky protože když jich koupíte randál přímo ve fabrice tak je to levnější než zrní pro slepice možná je to to samý, za trenink sežerete 1tyčku za hodinu a trenujete 4–6 hodin 5×týdně tak sežrat tyčky za 50korun za trénink??? já mám svátek když mám banán nebo koláč.

        Kámoš doma nic neměl tak ukecal manželku ať mu upeče bábovku a tlačil do sebe bábovku. Já furt říkám otcovi: ,, Ty měl ses líp učit nebo podvádět a já mohl být zaměstnáním synáček" a projíst kilo,– za trenink.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Nevím, jestli už jsem ospalý, ale co vlastně chceš? :-D

          0 0
          • ZuzicK  

            Taky jsem si při čtení říkala, jestli už nemám přibržděný mozek z učení :-)

            0 0
          • ZuzicK  

            Taky jsem si při čtení říkala, jestli už nemám přibržděný mozek z učení :-)

            0 0
            • Ondry  

              já se nechci učit tak píšu :) hlavně mě zajímalo jestli je to máslo fakt tak hnusný a teď co žerou normální lidi na treninku

              0 0
          • jIrI___  

            Mně připadá, že požil. Taky to nechápu :D

            0 0
        • lubor123  

          vymachat v javorovym sirupu a posolit. pak uz jen poblit. ale tak bez lepku to snad asi bude, ne?

          0 0
      •  

        Mně teda chutná, dokážu ho sežrat skleničku jenom tak, lžičkou :)

        0 0
      • Pedro404  

        Arašídový máslo je supr, samo jen tak tak, ale s džemem je boží.

        0 0
        • Ondry  

          fákt? jako slaný na sladký? ono je to dost výrazně slaný asi stejně zůstanu u domací marmelády

          0 0
          •  

            arašídový máslo je chuťově vlastně to co máš v puse když totálně rozžvýkáš hrst solených arašídů :D (pro všechny co by je to zajímalo)

            0 0
            • Ondry  

              někdy si něco nažvýkám do zásoby a pak po důkladným uležení porovnám.

              arašidy můžu, pivo a arašídy supr, ale arašidový máslo mi fakt nejede

              0 0
      • vlasto  

        Proc by mely byt buraky sladky? Ja tedy nevim, sice celou sklenku vyzrat nedokazu, ale nekolik poradnych lzic naprosto v pohode a nepotrebuju k tomu chleba. Mne to chutna daleko vic nez treba Nutella, ktera je moc sladka na muj vkus.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Jsem si ho taky jednou koupil a doma nabral pořádnou hroudu polévkovou lžící, když jsem to strčil do huby, tak jsem myslel, že půjdu, fakt hnus a to jsem si před tím říkal, že to bude něco jako nutela.

        0 0
      • vladaza  

        já nemám moc rád sladký, takže mně burákové máslo vyloženě chutná, kdysi se vozilo i orig. USA /tuším zn. JIP/ a to bylo super, to, co se dá běžně sehnat teď ,mi už tak skvělé nepřpipadne, jo a jedině varianta s kousky buráku /crunchy/

        0 0
    • Specík  

      Není nad to se po vyjížďce pořádně přecpat a dát si dvacet :)

      0 0
      • Ondry  

        Přijet po treninku nadlábnout se u Gira a spol. a pak to zalomit jak důchodce, to je fajn.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • martin_bakov  

      chces tedy neprimo rict ze bezlepkova dieta zlepsuje vykon nebo regeneraci ?

      Ja myslel ze to je dieta pro lidi co maji nejak spatne traveni ze nezpracovavaji ten lepek.

      0 0
      • ZuzicK  

        A jedí tak modelky, že je po tom prý lepší pleť a víc vitality.. Vlastní průzkum nemám, jednou jsem to zkoušela a vydrželo mi to asi 1 den :-)

        0 0
        • martin_bakov  

          Pomleté arašidy spolu s rastlinným olejom, soľou a cukrom vytvára homogénnu, ťahajúcu sa hmotu. Chutí ako slaná arašidová kaša. Má vysoký podiel tuku – 2.500 kJ (597 kcal) na 100 g – a je aj bohaté na vitamíny E a H.

          vysoky podil tuku, mnoho kalorii – moc nechapu jak to muze byt prospesny…

          0 0
          • ZuzicK  

            A kde se v úvodním příspěvku hovoří o burákovém másle? Já to pořád nevidím :-)

            Řešila se bezlepková dieta, ni?

            0 0
            • Ondry  

              To původní téma je už nějakej pátek starý kdo ví jak dlouho je už autor mrtvej

              0 0
            • martin_bakov  

              reakce na Pedro404 nahore jak pise, radsi uz koncim

              0 0
          • Ondry  

            nejsou tuky jako tuky, existuje nějaký dělení např. zlý hippisácký tuky a hodný pracující a odvádějící daně tuky

            0 0
            • lubor123  

              a ted jen ktery jsou ktery.

              0 0
              • Ondry  

                právě v burákovým másle mají být ty odvádějící daně aspoň to říkali na discovery, ale škoda že je to fakt kenthnus

                0 0
        • lubor123  

          no zkousel jsem bezlepkovy salam… v podstate nesel ani ukrojit a dal by se pouzit jako topurko k lecjakymu naradi. mozna by na hrebiky s vetsi hlavickou sel pouzit i jako kladivo bez dalsich uprav. a teda bezlepkovy salam temer 100% masna uzenina je naprosto bezkonkurencni zazitek proti tomu co je bezne v regalech v obchodech.

          0 0
          • RadimMaroš  

            Tak to si měl asi smůlu na výrobek, moje dcera má bezlepkovou dietu a ty salámy a šunky bez lepku(tzn.bez mouky a moučných škrobů) jsou daleko kvalitnější a hlavně chutnější, což se nedá říci o všem bezlepkovém.Takové bezlepkové pečivo je převážně chuťový horor, ale dcera si již zvykla.

            0 0
            • lubor123  

              mlho vzdyt ja ale ten bezlepkovy suseny salam chvalim :-D

              ne pockat kdo nas rozsoudi? mam se naucit psat nebo mlha cist?

              0 0
              • RadimMaroš  

                Jj, já jen zpočátku reagoval na tu tvrdost salámu, že mohlo jít o prošlý kousek …nebo dokonale trvanlivý :)

                0 0
      • li-borg  

        Zeptej se Djokoviče

        0 0
    • Richi  

      Zkušenost nemám, ale známý má (není na to sám) v Praze restauraci s bezlepkou a říkal, že to není až taková legrace, jak by se mohlo zdát.

      Že prý nástroje a zařízení kuchyně nesmí nikdy přijít s obyčejnými potravinami do styku, jinak se lepek dostane i do „bezlepkového“ pokrmu.

      Ale nejsem kuchař ani hygienik, jak jsem nakoupil tak prodávám.

      0 0
    • Žulda  

      Žena držela 7 let bezlepkovou a bezlaktózovou dietu ze zdravotních důvodů. Teď už jen tu bezlaktózovou. Byla furt hrozně bez energie a vyčerpaná, dieta pomohla částečně. Taky tvrdila, že se jí zlepšila pleť. Ale stálo to hrozný ranec (400g špaget 100 Kč, balený krájený chleba 90 Kč, sýr 100g kolem 70, jogurt 35 apod.)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.