Ahojte. Včera jsem se celé odpoledne pral s nahozením bezdušových plášťů Continental GP5000 TLR na bezdušové silniční ráfky Bontrager race. Nazouvá se to u silničních kol nějak jinak než u horských? Už první varování bylo, že ten plášt jsem na ráfek nemohl vůbec dostat. Jako by byl prostě menší. Dostal jsem ho tam až po hodině pomocí tří montpák. Že jsem měl vždy dvě montpáky na krajích a třetí si vždy po jedné třetině tu trčící pnematiku dotláčel dovnitř. Ve finále se mi to nějak podařilo ikdyž montpáky sem tam vystřelovali po celém obyváku… Ale ta patka pláště je prostě jako menší a furt má tendinci se rvát do prostředku ráfku kde je prohlubeň, a tady je zakopaný pes. Ten plášť v tom prostředku drží jak pes a zároveň tam mám stále okolo ventilku trochu zvlněnou pneumatiky okolo které to fučí. protože se to zřejmně opírá o ventilek, který jde skrz ráfek. Nedokáži ji nějak popravit nebo prstama dotlačit k hraně ráfku. Musel by to být ukrytný tlak, aby tu pneumatiku nadzvedl a dorazil k okraji pláště. Dokonce jsem objel tři benzinky a byl u kamaráda se vzdušníkem a vůbec sem nám to nepomohlo nahodit…
Co jsem dělal:
1.) Patky jsem měl řádně namydlené, ale stejně plášť se nechce skoro hnout jak silně obepíná vnitřek ráfku.
2.) Foukal sem s vytáhnoutým vnitřkem ventylku.
3.) Ze zouflaství jsem do toho nalil i Notube. Jestli to někde neutěsní a nepomůže to naskočit.
Máte ještě nějaké další nápady? Ve finále jsem tam hodil už duši. Ale pokud mne potká defekt tak to nemám šnaci někde na cestě vyměnit…