Ahoj,
zacal sem tuto sezonu jako uplny amater jezdit vic (od brezna najeto 1500km) na (vypujcenem) kole – trek merida, cca. za 15tis kc, stary 2 roky. A rad bych si koupil vlastni crossove/trekove kolo.
Dulezite je jak kolo chci pouzivat :
→ zadne mestske kolo
→ rad si vyrazim na jak na silnicni vylet tak i na lesni cesty, co tyden to cca. 50 km. Zacal sem s prvnimi ‚zavody‘, tenhle rok napr. 50 ceskym rajem, jizerska 50, Kral sumavy, Jicinska 50, 50 bezdez apod…
Musim rict ze sem vahal jestli si kvuli ‚hobby zavodeni‘ neporidim horske kolo ale i s tim trekovym kolem sem na krali sumavy v brutalnim bahne ‚v pohode‘ dojel a reknu uprimne ze o extremnejsi terenni zavod zatim nestojim :) nestalo se mi ze by me kolo nebralo a ostatni borci me ve skupinach predjizdeli, kdyz se tlacilo do kopce tak rovnou vsichni…)
Vim ze bych rad kvalitni tlumice vepredu a aby sly zamykat nebo nejak regulovat, brzdy vecka mi budou bohate stacit, jinak mam 178cm / 80 kg. Kola se urcite vahove dimenzuji, radeji zvolim pevnejsi ram abych to nahodou v nejakem vice terennejsim okamziku nerozbil.
Komponenty u kol mi nic nerikaji, chci kvalitni tlumice :) ,prehazovacku s rozsahlym razenim :) , silnejsi draty v kole a moznost navleknout na kolo plaste silnicni nebo vic do terenu podle toho na co se chystam (napr. silnicne ladeny nova author cup vs. brutalni kral sumavy)…
Ja vim snazim se o kompromis – a tak chci odolneho treka, bouzel penize na 2 kola nemam a pomer jizd lesni cesta / silnice mam fakt vyrovnany…
Diky za tipy