Zdravím, můžete mě prosím doporučit nejlepší dámské krosové kolo z tohoto e-shopu? Jde hlavně o to,aby vydrželo tu váhu 110Kg,jinak design není zas tak důležitý. Díky moc
Zdravím, můžete mě prosím doporučit nejlepší dámské krosové kolo z tohoto e-shopu? Jde hlavně o to,aby vydrželo tu váhu 110Kg,jinak design není zas tak důležitý. Díky moc
Myslim, ze za tebe nikdo hledat nebude… najdi si tipy a nasledne sem dej odkazy… pak se mozna nekdo vyjadri ke konkretnim kolum… ale „spinavou praci“ za tebe nikdo delat asi nechce..:)
http://www.cykloworld.eu/…v-lady-2010/
Vydrželo by to toto kolo? Díky :)
strucne nie
vyrobca ma vacsinou na svojich strankach navod na stiahnutie
toto je z navodu od Meridy:
1. Maximální nosnost kola
Každé z kol Merida je navrženo na maximální celkovou nosnost (součet hmotnosti kola, jezdce a nákladu)
120 kg pro fitnes kola, silniční kola a horská kola (MTB), s výjimkou hořčíkových rámů.
90 kg pro horská, silniční kola a fitness kola s hořčíkovými rámy.
Krosová a trekingová kola: pánské modely 120 kg, dámské modely 100 kg.
100 kg pro městská kola.
podla toho co pisu v podstate nic z ich produkcie nie je stavane na 110kg cloveka, kedze spolu s hmotnostou bicykla to asi bude cez 120kg
Ne. Zastaralá konstrukce komponentů, ani geometrie rámu se mi nezdá dobrá – jednak úhel sedlový trubky by měl být strmější, a pak se mi nelíbí to zastaralý napojení horní rámový trubky do poloviny sedlový, což podstatně snižuje nosnost rámu. Zkus dámský modely (Women Design) od značky Trek nebo Pells.
Zopar kilov zhodit a zacat jazdit, kupit horaka, vydrzi viac…
taky bych se mrknul po Treku, nemají váhový limit, na komponenty bontrager je 5 let záruka, což je taky vhod
třeba tenhle, na živo je moc pěkný http://www.kola-visek.cz/index.php… s tím že se dělá i klasika pánský rám od vel. 15.5"
Koukej po horákovi s plášti s hladkým dezénem – větší odolnost, menší nebezpečí cvaknutí duše.
No pokud je dotyčná slečnapaní tak velká, lepší by bylo asi horský. Pokud zajede to terénu zátěž bude vyšší než těch 110kg. Problém u Crosse byly i úzký pláště.
Pokud je myšleno tou hmotností slečnapaní + bágly. Byly by to asi ještě větší problém. Cross je odlehčený trekový kolo a je možný, že tam nebudou úchyty na rám který bude držet brašny nebudou.
Pokud pamatuju katalogy ta nad 100kg výrobce nic negarantoval v kategorii MTB a cross. Větší zátěž byla jen u ATB ( cestovních – expedičních kol)
Celkově myslím, že odolnost stavět jen na tom číselném údaji nejde.
Asi tak… nemluvě o nepříjemném kroucení rámu při takovém přetížení. Ještě jsem si vzpomněl, že ráfky taky budou plakat, zvlášť při ceně do 12. Hrozí prasknutí vlivem vysokého tlaku u cross pláštů (jinak větší valivý odpor než u horských plášťů) v kombinaci s probržděním stěn v případě Véček.