Dobrý den. Nedávno jsem tu dával tema na výběr 24", ale vše je jinak. Rozhodli jsme se počkat na jaro a do té doby ( do jeho narozenin ) nechat synovi staré kolo 24" ( a nekupovat nové jak bylo v plánu ). Naopak bysme rádi pořídili na jaře ( před jarem ) nové kolo 26", neboť syn zcela jistě do té doby vyroste a přeci jenom ta 26" vydrží o " něco" déle než 24".
Dnešním měřením jsme zjistili, že syn má 138cm a předpokladem je, že do jara ještě vyroste, tudíž bude mít cca 139–140cm. Momentální váha syna je 28kg, věk 7,5 roku. Jezdí nyní na kole s převodem 3×8, jedná se o staré kolo.
Připadá mi, že vybrat 24" kolo je mnohem jednodušší ( s ohledem na výšku dítěte ) než kolo 26" – tam se jako amatér na internetu poněkud ztrácím. Rozhodující bude asi velikost rámu, ale… Jsme z vesnice a v nejbližším městě mají jen velmi omezenou nabídku kol, natož dětských, takže jezdit zkoušet vždy to či tamto kolo xx km daleko není moc reálné ( pokud bysme chtěli vyzkoušet třeba 10 typů ( značek ) kol a najezdit kvůli tomu stovky km autem nebo vlakem ).
Potřeboval bych se tedy dostat na nějaké tři kandidáty a tato kola pak případně dohledat co nejblíže k bydlišti a zajet se synem vyzkoušet.
Co by syn rád: kotoučové hydraulické brzdy, odpruženou vidlici, líbivou klučičí barvu, líbivý moderní design ( to jsem přepsal já, samozřejmě on slovo " design" neřekl )
Co bysme chtěli pro syna my: cenu do .12.000,– Kč, co možná nejnižší váhu a splnit mu aspoň tu odpruženou vidlici, neboť s těmi hydraulickými brzdami bude asi trochu problém ( ať již cenový tak především váhový ). Synovi je samozřejmě jedno kolik bude kolo vážit -:)
Dejte mi prosím nějaké odkazy na konkrétní kola, o kterých si myslíte ( nebo víte ) že budou především velikostí rámu vhodná bez problémů na výšku od cca 139–140cm a tak nějak splňují výše popsané. Moc díky předem za rady ( odkazy ).