Ahoj, doporučili by jste mi nějaké horské kolo do 35 000 Kč?
Ahoj, doporučili by jste mi nějaké horské kolo do 35 000 Kč?
RB a máš klid .
Co je to RB? Omlouvám se, nevyznám se v tom
https://www.rb-bike.cz/…og/xc-trail/
A nebo, jestli bys zvládnul složit kolo sám nebo našel někoho, kdo to zvládne…
Ten Canyon vypadá dobře, díky. Že já mám právě kolo za 10 000Kč z Hervis Sport, značka to je myslím Kilimanjaro s to je hrůza
ten Canyon… zase MT400 brzdy, to na kole za bezmála 35k prostě nemá co dělat.
To je pravda, ale v této cenové kategorii je to běžné. Ale někdo mi tu napsal, že upgrade na deore brzdy z mého exceeda (mt500) stojí asi 1500. Bude to podobné? Nevím, jestli jsou páčky a hadičky kompatibilní, ale snad jo.
Běžné? opravdu ? https://qayron.com/…g/2019/ram-1 komplet SLX včetně brzd.
A uz jde objednat? Mam pocit, ze furt ne. Takze leda cekat a mozna na podzim bude na nem snad jezdit :-)
Potvrzen termín příští týden, ale tak víš jak :) Ale asi furt lepší, než RB RX :D
Vždycky najdeš pěkné výjimky, ale opravdu to není běžné. Koukni třeba na Scott v podobné ceně.
To jsem ti psal ja. U tebe to ma smysl, protoze mas paky se servowave. U MT400 jedine vymenit cele brzdy a puvodni prodat. Kdyz to udela hned, tak je jeste slusne proda a upgrade na Deore bude stat minimum.
Minimum nevím, musíš započítat práci za zkrácení/odvzdušnění.
To jsem si delal sam a to jsem to delal poprve. Navic mit veci na odvzdusneni se hodi i do budoucna. Strikacka, hadicka, kalisek, olej. Par korun.
Jinak zkratit jde i bez odvzdusneni, jen potrebujes trn a olivu. Kdyz si sikovnej :-D
Mám to uložené v dropboxu, ale ještě nejsem vnitřně přesvědčený to udělat. Ale děkuji ti za to.
A ty brzdy MT400 jsou špatné?
Je to nižší řada, Alivio. Pokud jsi metráček a jezdíš dlouhé sjezdy, pak to nemusí být pro tebe vhodné. Na druhou stranu, třeba na mých 65 kilo a klasické XCM ježdění stačí i M-365, které mám na kole teď.
Chci to spíše na rekreační ježdění a nějaké kraviny okolo, sjezdy fakt málokdy
Nemám na mysli sjezdy ve stylu downhillu, ale stačí pár delších sjezdíků z kopců po lehčím trailu, a můžeš brzdy uvařit.
Tak vážím zhruba 85Kg. Ale plánuji něco málo právě shodit. Tak nevím, jinak se mi to kolo fakt dost líbí, jen nevím čeho se tam bát a hlavně jestli ucítím rozdíl když přejdu z kola z Intersportu které stálo 10 000 Kč. Aby tam byl cítit rozdíl.
A vyplatí se za tyhle peníze spíše celoodpružené, nebo pevňáka?
Za tyhle peníze rozhodně HT, celoodpružené jedině výprodej nebo bazar, jinak aby stálo za úvahu celo, tak o deset víc.
Nebo spis o 35 vic.
U toho bazarového bych se bál aby se tam po čase něco nezničilo
Kde s tím chceš jezdit?
Nějak tak všude, od polních cest po nějaké těžší úseky
Rockrider z Dekace
+1
Já bych šel do toho canyonu viz výše, občas se dá sehnat i doprava včetně krabice zdarma. Složení je bezproblémové. Nebo trochu připlatit za karbonoveho exceeda taky od canyonu.
Ale pokud se ti líbí kolo z dekace, tak je to možná o chlup lepší koupě s jednodušší případnou reklamací.