Zdravím,
V červnu jsem kupoval nový Giant Trance 27.5 3. Byl to můj první full a v podstatě první jezditelné MTB. Tak sem moc nevěděl co od kola chtít.
Měl jsem ho sice kousek projetýho ale to mi moc neřeklo.
Co mi nesedlo je geo, mám vel. M (mám 181cm) , sedlovku vytaženou téměř po rysku a zdá se mi že sem hodně nataženej.
Bolívá mě z toho i za krkem jak mám jakoby hlavu zakloněnou dozadu, to pak je spustit sedlo dolu opravdu úleva.
Začal sem tedy zkoumat geometrie a došel sem k závěru že bych potřeboval něco s vyšší ST a HT a o malinko kratší TT než má Trance.
Další věc o které jsem se přesvědčil je, že raději jedu rychleji dolu:) a nahoru klidně pomaleji, takže bych chtěl vyměnit rovnou za 160/160mm.
Navíc mám nutkání na tom Trancu komplet všechno vyměnit snad kromě šaltru. Sem náročnej na kvalitu:)
Nákup plánuji až tak cca na duben, zatím bych chtěl vybírat a potom něco z toho projet na TESTFESTU třeba. Problém je že nevím z čeho tak vybírat.
Určitě bych si nechtěl pohoršit ve funkci odpružení oproti maestru, to si myslím že funguje výborně, jinak v tomhle směru se moc neorientuju.
Narazil jsem tu někde na značku Radon tak sem mrkl a tenhle model ( http://www.radon-bikes.de/…woop-175–70/ )
myslím že zrovna v 18" idealní geo pro mě. Kratši zadní stavba vyšší HT a ST, kratší TT, položenější hlava a krapet delší rozvor což by mi nevadilo.
co myslíte? Mířím správným směrem? Jinak zrovna Radon vůbec neznám, nevím jak funguje a nechtěl bych to asi ani na foxu.
Můžete mi dát nějaké doporučení na co mrknout? Případně pokud by bylo lepší koupit rám a poskládat tak bych se tomu taky nebránil.
Strop mám 70 000, s tím že pokud by jste mi doporučily skládat tak mám doma reverba a brzdy což mi tak deset tisíc ušetří.