Rozhlížím se po nových kolech na 29 HT. Do dlouhých kopců, nejradši tedy okolo kila a půl.
Referenční jsou DT Swiss XR 1501, ty má bike-discount.de v mojí verzi za 679 eur. Zajímá mě, jestli si můžu netovárním zápletem pomoct k něčemu lepšímu – tedy třeba tužšímu nebo odolnějšímu při zachování hmotnosti, nebo dejme tomu znatelně lehčímu při zachování odolnosti atp.
Požadavky: 15/12×142, náboje DT 240s (na těch po zkušenostech se vším možným v zásadě trvám), XD ořech. 70 kilo, z kopce dolů bohužel spíš dost neagresivně. Odolný kola na běžnej provoz mám (OEM DT Swiss).
Renomovaní zaplétači dostupní v „okolí“ nabídnou v této váze folklórní kombinaci 240s/CX-Ray/Crest, chtějí tak 800 eur. Vůbec nejrenomovanější a všude chválený Asterion pak nabízí prý ekvivaent na vlastních nábách Aivee a ráfcích, o kterých nikdo nic neví (ale jsou lehčí a podle Asterionu tužší). Váha při CX-Ray plus mínus autobus stejná.
Takže dotaz: bude netovární záplet za o něco vyšší cenu lepší, nebo mám skočit po DT?
A nebráním se samozřejmě návrhům místních pletačů, kdyby to někoho zajímalo a chtěl mi k tomu říct něco víc. Podmínkou možnost zaslání mimo ČR.