Ahoj, z ničeho nic přestala fungovat levá páka řazení Di2 9150. Není „vidět“ po připojení k E -tube. Smyk řadí v režimu synchro normálně. Nějaký tip? Lze vyměnit jen elektroniku, dá se sehnat…? Díky za každý tip ✌️
Ahoj, z ničeho nic přestala fungovat levá páka řazení Di2 9150. Není „vidět“ po připojení k E -tube. Smyk řadí v režimu synchro normálně. Nějaký tip? Lze vyměnit jen elektroniku, dá se sehnat…? Díky za každý tip ✌️
Vzhledem k tomu, že se nedají vyměnit u té páky mnohem banálnější závady mechanického typu, silně pochybuji…
Navíc jsem ještě nikde a to mám opravdu přehled na trhu, neviděl jakoukoliv takovou součástku na opravu Di2…
Servis, napojení na diagnostiku a dle výstupu by se mělo vědět více…
Na druhou stranu, pokud je to jen v tomto a vše řadí správně, asi bych to nechal být, upgrade FW stejně už dlouho žádný nebyl, natož který by přidal něco zásadního, vše při starém…
Problém je že ona neřadí. Jako kdyby byla odpojena… Na diagnostice nejde připojit, najít.
Jo tak, on ti řadí přesmykač automaticky jen v režimu, že používáš pravou páku, aha…
Ani diagnostika ji nedetekuje?
Tak to je asi konečná…
Přesně tak. Ale na stojanu to makalo, připojil jsem E-tube, chtělo to nové verze na smyk a šaltr. A chtěl jsem to trošku dostelovat. No a najednou tohle.
Zřejme chyba v Matrixu :-( To nasere! :-(
Zkontroloval jsi pripojeni? Stava se, ze ten kablik, co jde do paky, se lehce vysune a pak paka nereaguje.
Ano, dokonce jsem v místě kde se připojuje kabel do páky připojil jinou a fungovala.
Obráceně taky (mrtvou páku někam jinam)? Pokud jo, tak pak asi opravdu konečná.
Ještě bych zkusil servis s diagnostikou SM-PCE (zda náhodou se nechytí tam a nepůjde s ní něco udělat), ale obávám se, že ne.
O tom servisu a diagnostice jsem mluvil, teď je otázka, na co tazatel odpovídal…
Sorry za duplikaci (přehlédl jsem). Máš za to ode mne velký a významný palec hore :D)
Když ta komukace a odpovědi jsou občas trochu nepřehledné :)
Přesně, to tu nepadlo a je to asi nejběžnější příčina – tedy zda proběhla „mechanická“ kontrola konektoru a kabelu do páky – respektive – pokud by se mi páka úplně odpojila a byla neviditelná v e-tube, tak bych první kontrolu řešil v rámci konektoru a kablíku do ní.
Nemá někdo náhodou třeba zlomenou ale s funkční elektronikou? ????
Elektroniku mužeš vytahnou z 10s ultegry stojí 1500 kč ve výprodeji, krom toho že v etube uvidíš ultegru st6770 bude vše fungovat narmalně
Funguje to jak má jenom páky 67×x nemají horní tlačítko, pouzdro mikrospínačů je jiné a nepasuje na řadící tlačitka tak se musí použit původní. Jinak moduly z ultegry pasujou a to i z ráfkové verze.
Díky za tip! Hele a to nevadí že je to 10 a 11 rychlostní? ????
Nevavadí je to tomu jedno a naštěstí nedostali ten nápad to blokovat. Jinak bude fungovat I pravá a v etube to nastavíš
Ještě jednou dík. Zkusím a dám vědět ✌️✌️
Nic, jsem tatar ???? Smyk fakt není 11s
Smyk není 11s, ale je to k 10s sadě tak to blokovat můžou.
Tady jsem našel za 100 euro 8050 tam je ten modul identický i s tlačítkem.
Ahoj, přišla mi ta Ultegra 10s s mám ještě dotaz než to zničím… Musím nějakým způsobem vyndat ten čep/nýt co drží páku a tělo pohromadě? Nebo je na to nějaký fígl abych dostal tu elektroniku ven v celku?
Je tam segerovka co drží ten čep. Dva tenké šroubováky a vytlačit ven.
Jinak zkus si to nejdřív rozmontovat ty hydraulické verze jsou docela oříšek.
Mám ráfkový brzdy ????
Tak nějak jsem předpokládal, že všichni už mají dneska kotouče :). Tak pak je to jednoduché za 10 minut je to opraveno. Vzal bych 8050 z bikein. Páku gumu a tělo prodáš a máš to za pár korun.