Jaké jsou rozdíly těchto helem. Nic jsem nenašel jen tady ale moc mu nerozumím :D mohl by to někdo slovy zahrnout? Díky https://youtu.be/F2qLRU5B7rY
Jaké jsou rozdíly těchto helem. Nic jsem nenašel jen tady ale moc mu nerozumím :D mohl by to někdo slovy zahrnout? Díky https://youtu.be/F2qLRU5B7rY
Anketa: Kterou byste brali vy? Po technické stránce která je vyspělejší více promakanější.
Striker by měla být lehčí (nemám ověřeno) a má víc větrání. Striker má dle videa lepší ocharnu zadní části krku (zátylku), Flux je zaměření víc XC, Striker je zaměřením víc AM a na blbnutí. Ber striker. Kromtoho ta zadní mřížka vypadá excelentně.
Taky si myslím že Striker by na tom měla být lépe jak z váhou tak větráním více se mi zamlouvá a ten zadek je hustý ;-) uvidíme co další momenty.
No tak každopádně bych vzal tu, která ti sedí lépe… Jinak mi na živo přijdou dosti podobné. Víc se mi líbí asi Flux a nevím či menší váha je u téhle kategorie přileb zrovna extra výhoda…
přesně tak, bez vyzkoušení nebrat! Třeba zjištíš, že ti nepasuje ani jedna :) A pak taky záleží co máš s tou helmou za úmysly, jako jezdit po silnici s AM helmou je asi blbost.
Je to tak 50/50 asfalt a lesní cesty ale víc mě baví terén.
Tak v tom případě bez klidně tu lehčí… :-)
Flux mám možnost vyzkoušet už jsem ji viděl na živo ale jen tak na rychlo ale černou variantu u ní mě štve ty modré fleky :(
Byl jsi v tom Jumpsportu? Měli by tam mít i tu Strive, tak můžeš porovnat. Barvu ti pak třeba doobjednají dle tvého přáni ;-)
Jukám na stránky a Fox tam nemají.
Cau, sry, ze reaguju po roce.. divam se, ze jsi z Trince, kde je moznost vyzkouset v okoli Trince prilbu Fox Flux? Mam ji totiz vyhlidnutou a nechci ji kupovat nekde z netu bez vyzkouseni..
Jump Sport Frýdek-Místek, Team Sport Havířov.
Objednám Striker a uvidíme ;-)
Pořád nechápu proč si to nezajedeš vyzkoušet, ale tvůj boj…
Striker nikde není
Jako velikost ± potřebuješ? Obvolal jsi to?
L/XL mám obvod cca 58,5–59cm
Díky za odkazy ten teamsport vypadá dobře škoda že nemají otevřeno zítra teď budu mít týden odpolední takže nic
Tak odpolední je přece ideální na tyhle věci…
Pro mě moc ne dal bych to nerozebíral objednal jsem Striker ;-) ušetřeny 400 kila. Když nebude sedět příští týden tam zajedu a výběru něco jiného ;-)
Hm, všechny rady a celý vlákno k ho… takže nakonec sis vybral „protože se mi líbí“
Striker bude lepší jak jsi psal, uvidíme objednám a při nejhorším vrátím ;-)
striker možná lepší je, ale každýmu na palici nesedne
Váha helmy Specialized Vice je 360g, váha helmy Fox Striker 320g. Helmy jsou materiálově velmi podobné, takže by bylo dobré vyzkoušet osobně, která Vám sedne lépe. Za sebe mohu doporučit helmu Fox Striker. Sedí na hlavě lépe a líbí se mi i designově, ale to je jen můj subjektivní názor.
Hodonín
Radotín
Striker L/XL 410g to už je tak na hraně ne?
Takže helma je doma, nevím no nějak se vní necítím ale to asi v žádné nebudu trošku mě je mi po bocích těsná zlepší se to? A připadá mi moc mělká skoro vní nemám hlavu :D no já nevím jinak dizajn fajn jen je trošku poničená :( mám nahodit foto?
Nová poničená helma, která ti vůbec nesedne? :D Tak to za to rozhodně stojí, vrátit a obejít kameňáky a zkoušet. Já na silničku vybral jednu z 50, na bike to samý.
No leda, že by sis nechal zdeformovat hlavu.
Njn… Když ti tady X lidí psalo, ať si jí zajdeš vyzkoušet, tak to byl problém…
+1 zkus si ještě takhle od oka objednat sedlo…holt jsou věci, který si musíš vyzkoušet
blbost, pak by byl bazar o ničem…
:-)
Doporucuju si precist tuto povidku Simka a Grossmanna, tam jiste najdes inspiraci.
Tak co říkáte nakonec to zas není nejhorší ne jen mě trošku tlačí na levým spánku když polknu tak je to nejvíc cítit jinak helma se mi líbí a pochybují že j jiné budu vypadat líp
Já myslim, že je úplně skvělej nápad koupit novou poničenou helmu, která mě tlačí za 2 litry. Já si taky jezdim v nových tretrách, sice mi jsou o 3 čísla menší, ale když ony mi tak slušej.
Helmu budu vracet a napsal bych do Radotína jestli ji mají v cajku ať pošlou jedná se o to tlačení může to časem přestat ? Když se helma vytvaruje? Je to velikost 59–64 a mám problém na mě helma nebude.
Helma není bota v lyžáku nijak se netvaruje. Je naopak dělaná, ať drží tvar. Pokud ti nesedí, tak vrátit a zajet do obchodu vyzkoušet jiné (aneb to, co jsme ti říkali už na začátku).
Tady první chyba
Asi je pod mé rozlišovací schopnosti, kde tam je chyba.
normalni stav, mam ji od čiňana a ma to taky ikdyž mnohem míň, holt to líta z jednoho pasu všechno :D
stala 900,– :)
Vrátím ji a budu hledat jinou helmu matnou a celou oplastovanou ten polystyren mě sere :D
Co http://www.mojekolo.cz/…-glossy-2015#h1 ale max velikost 62 ale mám možnost si ji zkusit.
Pokud bys měl někde možnost, tak vyzkoušej IXS TRAIL RS http://bartonicek.cz/…0003-ML.html (určitě najdeš levněji, byl to první odkaz co jsem našel), díky jejich štelovaní sedne skoro každému.
Dík za tip v sobotu půjdu osobně vrátit Fox do treamsportu v Havířově. Tak tam pozkouším helmy
Budu zkoušet tyto:
Helma Bell STOKER Mat Retina Sears Velikost: L
Helma Fox Racing FLUX HELMET Acid Green Velikost: L/XL
Helma Giro FEATURE MIPS Mat Black Velikost: L
Helma Bell SUPER 2 Matte Black Velikost: L
Všechno jsou to fajn přilby. S ani jednou chybu neuděláš, tak hlavně aby ti sedly. Ještě můžeš přihodit Giro XEN nebo XAR… Otázkou je, jestli má cenu kupovat pološkopky ale Bell Super na ježdění po cyklostezce.
50/50 asfalt/terén možná i víc terén když budu jezdit sám. A myslíš že mí něco sedne když ta Fox je mi malá a je to 64cm a všechny ostatní jsou 63?
Rozměr není důležitý. Ten je jenom hodně orientační. Důležitý je tvar. Nakonec možná skončíš u úplně něčeho jiného. To se u výběru přilby holt stává. ;-)
No terén je fajn, ale záleží jaký terén…
No já nevím jaký terén zatím jezdím lehčí terén lesní cesty plné šutrů nevím kde jsou limity pevného rámu (HT)?
XEN ještě může být XAR už se drahá a nelíbí se mi
Stal se zázrak zmenšila se mi hlava a už mě Foxka netlačí ale i tak ji asi vrátím moc mi nesluší myslím že ta pološlupka mi bude slušet víc.
Nesluší… Bože ty jsi komik.
No co:D
Trošku mě ta Foxka odrazuje čím víc se na ní dívám tím víc mě odrazuje kvalita zpracování není nic extra na to že se prodává za 3 tis.
;-)
měl ses zeptat mámy, ty mají vždycky pravdu. Ta moje mi řekla, ze můj striker blembák vypadá jak hrnec od ceptru, takže jsem vlastně ušetřil :)
Těžký DH..uzij ji se svym typem ježdění?
Ano užijí.
Jako kosmonaut:-)
PRASE!!! :)