Zdarec … pokud to zde už někde prošlo, pak sorry a prosím o nasměrování …
Par dnů si hraji s novým Garminem edge 1000. Koupeno včetně Topo ČR Pro na kartě. Karta zasunuta do slotu, při domácím testování vše OK. Stejně tak po většinu času na vyjížďce … mapa je vidět, moje pozice na ní taky, tedy vše OK. Jenže, čas od času se mapa „ztratí“ .. jakoby by tam vůbec nebyla .. podotýkám, že všechny ostatní mapy (co jsou v Garminu standardně dodávané) mám vypnuté .. pouze Topo je ON. Takže najednou namísto mapového podkladu koukám na prázdnou obrazovku … někdy se to stane hned na začátku jízdy, ale občas se to přihodí i někdy kolem poloviny. Zpočátku jsem podezříval špatný kontakt karty ve slotu … třeba špinavé kontakty na kartě … zkoušel jsem kartu s mapou vyndat a znovu vložit (což se mi zpočátku zdálo, že pomohlo – že problém je někde v HW = v kontaktech).
Nicméně stále více se přikláním k názoru, že jde spíš o SW problém … protože věhem posledních tří dnů už ani kartu s mapou nevyndávám ale (většinou) stačí Garmina vypnout a znovu zapnout a najednou je vše opět OK – mapový podklad je, jak má být. Takhle to zablbne občas (někdy vůbec ne) .. a zbytek výletu je vše OK. Nepodařilo se mi vysledovat žádnou pravidelnost kdy a proč chyba nastane. Stejně tak jsem nezkoušel GPS s „chybějící mapou“ nechat být, zda se třeba časem nechytí … docela mě to „točí“, takže vždycky jsem zatím zastavil a nějak to pořešil …
… nemá někdo tucha, co je zde za problém ? Nějaké nastavení, kombinace parametrů, update frimware , atd .. atd .. jako není to nijak zásadní problém … vše ostatní funguje jak má, a „chybějící“ mapu jsem zatím vždy nějak resuscitoval, ale žiju v pocitu, že za 15K bych se s něčím podobným neměl vůbec zatěžovat ..