• Kobes

Ahoj. Mám Edge 130 pro. Dobrý počítač. Jen jedna věc mě vytáčí. Dělám si vlasní trasy na Mapy.cz a ukládám je přes GPX soubor do počítače. Spustím navigaci a vidím pouze ubíhající černou čáru na prázdném displeji. Vím, že je to tak správně, ale velice často se stane, že přejedu odbočku. A ve městě, kde je spousta odboček, je prakticky nemožné jet správně, takže se pořád vracím :-))). Takže jsem uvažoval o změně. Edge 530 nebo 540. Koukal jsem, že mají mapu již v sobě, ale ta bude asi na prd. Takže dotaz. Jak vlastně vypadají v těchto počítačích vlastní trasy ze souboru GPX? Je to taky jen ubíhající čára na prázdném displeji, nebo je vidět i mapa se silnicema a odbočkama?

Dík za info.

0 4
    • milan.v  

Pane bože…

9 3
    • milan.v  

Co bys řekl?

https://www.garmin.com/cs-CZ/p/621224

0 0
    • jaja01  

Je vidět i mapa :-)

Pokud je pro tebe navigace primárním účelem zařízení, koukni se spíše na model Edge Explore 2.

1 0
    • Kouba_2005  

Jedině G1050, to je radost na to jen i koukat :-)

0 0
    • Hrabex1  

Odhad jsi to spravne, ta mapa nestoji za nic, je to neprehledny. Muzes pouzit z nekolika map nebo jezdit podle cary na mape.Ja jezdim jen podle ty cary a je to tak pro me lepsi.

0 1
    • BB  

je vidět „mapa se silnicema a odbočkama“. Je to založeno na projektu OSM, takže jde o celkem slušně přesnou a udržovanou mapu. Záleží také na tom, jak je místní komunita editorů aktivní a přesná. Zobrazení mapy na obrazovce má Garmin mnohem slabší než jsme zvyklí na mapy.cz. Přesto pokud jedeš po předem připravené trase, tak k orientaci na křižovatkách je Garmin mapa užitečná a plně dostačující. A na 540, 840, 1040, 1050 je mapa funkční i pro tvorbu trasy v samotném přístroji. To oceníš, když například potřebuješ navigovat zpět na trasu, nebo do cílového bodu.

0 0
    • Daf  

Pro navigaci po naplánované trase je podle mě E530 úplně v pohodě. V ostatních případech je většinou rychlejší vyndat mobil z kapsy ;)

1 1
      • orm  

540 ma oproti 530 jednu velkou vyhodu a to, ze jde konfigurovat pres mobil. Coz vzhledem k ovladani jen pres tlacitka je zasadni vlastnost.

0 0
        • keymaker  

A ještě můžeš udělat novou trasu a nahrát ji během probíhající aktivity. To 530 neumí a párkrát mě to celkem naštvalo :-)

1 0
          • milan.v  

Ano, celkově to je velký krok vpřed oproti generaci x30…

https://www.bike-forum.cz/…edge-540-840

0 1
          • orm  

Mas pravdu. Ja mel 830 a take me to stvalo, ikdyz to slo obejit pomoci udelatka, ktere se tu inzerovalo na BF. Jinak 530/830 nejsou spatna zarizeni. Jsou mensi nez 540/840, ale display maji stejne velky. Kdyz ale vezmu co ta rada x40 prinasi, tak bych uz do x30 nesel.

0 0
    • Redjuu  

Mapové podklady jsou kvalitní a na komunikacích jsem nikdy neměl problém se zorientovat. V lese už je to někdy slabší, ale nemůžeš chtít zázraky. Navíc ke koupi často dostaneš zdarma i topografické mapy, které obsahují i české turistické značení. I když někdy se mi zdají méně přehledné, než základní mapy Garmin.

Každopádně doporučuji vzít 840. Bez dotykového ovládání to musí být strašný opruz.

1 0
    • tomxxx  

Vzal bych 530 jako budget alternativu a nebo pak až 840, vše ostatní (kromě velké 10×x) mi nedává smysl. 540 není o tolik levnější než 840 a 830 je na dotyk už fakt stará a stále poměrně drahá.

Ty základní mapy jsou pro účely navigování na kole úplně dostačující.

1 0
      • J1RKA  

tak 1040 se da sehnat s mapama za 11500 tj fajn cena

0 0
        • tomxxx  

jo, tak pro někoho to není cesta kvůli velikosti. 840 a 1040 jsou asi identický, kromě velikosti, ne?

0 0
          • J1RKA  

No pokud hodne zalezi na navigaci, tak 1040 je lepsi, vydrz neskutecna. Naten velkej display

0 0
          • milan.v  

Ano, po SW stránce jsou to totožné přístroje, chovají se stejně…

1 0
        • Floydie  

A proto muze vzit Explore 2 za pulku.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.