Dobrý den,
mám nově navigaci na kolo Garmin eTrex 30×.
Jel jsem více než 800 km v kuse na kole po ČR a při mém výletu jsem zjistil několik problémů.
- Naplánoval jsem si trasu přes mapy.cz (cca 800 km) a poté exportoval ve formátu GPX na zařízení Garmin eTrex 30×.
Navigace funguje v základu výborně, naplánovaná trasa je vidět správně, ale vždy po cca 250 km ujeté jízdy se přestane zobrazovat čára trasy. Když jsem zkusil i připravit jiné trasy do jiných míst, tak vždy kolem 250 km se tato chyba stane při zobrazení v navigaci na kole.
Myslel jsem si, že to je příliš vysokým počtem trasových bodů, ale v mých dalších testech mám například jen 15 trasových bodů.
Nevíte, co limituje na eTrexu to zobrazení? Je to problém, že to plánuji přes mapy.cz nebo je tam jiná limitace?
- Během výletu jsem si ukládal na cyklonavigaci vlastní trasové body (modré vlajky), a podle toho jsem chtěl spojit pořízené fotografie s body na mapě. Jenže z navigace vyexportovaný záznam ve formátu GPX otevřu na mapy.cz nebo v programu Basecamp, ale žádné vlastní trasové body (modré vlajky) se mi tam nezobrazí. A u PC těch cca 120 vlastních trasových bodů překreslovat nechci. To by bylo na hodiny. V eTrexu je Waypoint manager a tam jsou všechny ty body uložené, ale jak je exportovat se záznamen jízdy v GPX?
Děkuji za informace a rady.