Už se dají koupit nové hodinky Garmin Forerunner 745. Má je již někdo? Nějaké postřehy atd.
Už se dají koupit nové hodinky Garmin Forerunner 745. Má je již někdo? Nějaké postřehy atd.
Mrkni sem:
tady je recenze od Brunera – https://kobras.cz/…rerunner-745
Hodinky už mám doma. Zakoupené byly v T.S. Bohemia za 12.590,–Kč. Oproti Fénix 6, které jsem měl rok a teď jsem je prodal, jsou lehounké a sedí na mém úzkém zápěstí (17cm) perfektně. Ty Fénixy byly už velké a hlavně těžké, i když bytelné. Tyhle Forerunner 745 jsou prostě obyč plasťáky, ale vše co potřebuji ( kolo, běh, plavání) splní. Mapy já osobně nepotřebuji a kdyby chyběla i hudba s placením a byly by tudíž o něco levnější, tak by to byl ideál. Jinak k výdrži – při jízdě na kole mám zapnuté GPS + Galileo, tep měřím na zápěstí + mám přes Ant+ spárované senzory Garmin rychlosti, kadence a teploty. V tomhle módu hodinky „žerou“ 10% za hodinu, tudíž vydrží 10 hodin. Při mé průměrné rychlosti cca. 22,5km/h to stačí v klidu na 200km jízdu, což já nikdy na jeden zátah neujedu. Rekord mám 150km a normálně jezdím podle nálady a chuti 50až120km.
Při prvním cyklotestu byl čas pohybu 2hod. 6min. a celkový čas 2hod. 9min., kdy baterie měla na začátku 35% a na konci 15%, tudíž tedy cca. úbytek 10% za hodinu. Dnes jsem udělal druhý cyklotest a čas pohybu byl 4hod. 40min. a celkový čas 5hod. 13min., kdy baterie měla na začátku 98% a na konci 73%, tudíž úbytek cca. 5% za hodinu. Zapnuté jsem měl GPS+Galileo, tep v hodinkách na zápěstí a spárované senzory rychlosti, kadence a teploty. Buď se tedy baterie postupně zajíždí, nebo při plném nabití „žere“ méně a na konci pak více.
Pár fotek z Garmin connect.
Dnes čtyři hodiny na kole a úbytek baterie 24%, tudíž 6% za hodinu. Zapnuté GPS+Galileo a senzory Ant+ – rychlost, kadence, teplota a hrudní pás, takže nabité doplna vydrží těch cca. 16–17hodin. Bez senzorů a se zapnutým jen GPS bude výdrž určitě min. těch 20hodin.
Zdar, taky přemýšlím o 745.. ale, menší velikost to je proč bych je kupoval.. ale menší výdrž a to o dost… a cena srovnatelná s 945… takže budu jen opakovat co se tu píše… spíš 945…!!! kdyby byli o 2–3 litry aspoň lacinější…
Taky zvažuju náhradu za 910XT a narazil jsem na Coros Pace 2 – viz recenze na" rainmaker":https://www.dcrainmaker.com/…g-power.html
Za 200 dolarů, hmotnost 29 g.
https://www.pulsmetry.cz/…z-distribuce
A snad už není co řešit :-)
to fakt ne, do vlakna o 745 dat odkaz na 945
Jako asi někomu bude stát za zvážení, že 945 stojí o tísícovku víc a vydrží se záznamem GPS o 20 hodin víc (jestli jsem to teda pochopil správně) i kdyby mapy nevyužil. Ta 745 by měla jít IMHO s cenou dolů.
Asi si stačí vlákno trochu přečíst. Řada uživatelů váhá mezi 745 a 945 a toto je celkem řešení.
Tak jen pozor, ať Ti nepraskne žilka.
me zily jsou v pohode
z meho pohledu jsou to dva hodne odlisne strojky, pro hodne lidi je velikost dulezitejsi nez vydrz, ja bych nevahal, 745 jsou dle testu presnejsi
o tom, ze jejich fci vyhlazovani behu na ovalu tezko starsi modely dostanou, o tom se asi bavit nemusime, pokud 945, tak radeji za rok 955
mno, nechci do toho rýpat, ale nejsem si jist, kolik cyklistů z B-F běhá na oválech… upozornění na snížení ceny u nabušenějších hodinek (mapy atd.) je na místě.
me je to jedno, nemam potrebu se o tom tady hadat, oval je jen novinka, presnost gps je u nich lepsi obecne
at si dotycny 945 uzije, kdyz si je koupil, jsou to dobre hodinky
Reagoval jsem jen na tvůj, dle mého, nesmyslný výpad.
Určitě nemáš pravdu v tom, že se jedná o hodně odlišné hodinky. Naopak, funkčně jsou skoro shodné, 945 mají pár věcí navíc. Co se týče velikosti, rozdíl 47mm a 43,8mm je na zvážení každého soudruha, ve váze 47g a 50g je dle mého zanedbatelný.
Ta přesnost GPS je určitě ke zvážení a nepochybuji, že to spousta lidí chce/potřebuje. Já osobně s 945 nemám v přesnosti GPS žádný problém, ale pamatuji si, že zejména zpočátku problémy byly.
Ano, jsem spokojený uživatel 945, již rok a půl :-).
Každé zboží má svého kupce a věřím, že jsi se 745 max spokojený. A o tom to je! Tak ať to jezdí!
diky, ja 745 nemam, ma evoluce je F3HR, F5X+, F6X solar
Mám dotaz, dá se někde sehnat další aktivita na třetí kolo. Mám bajka silničku, ale zimáka jsem musel naladit v jiné aktivitě a v conectu a strave to pak musim předělávat na cyklistiku. Díky