Práci čest a rukám klid…
Na poli GPS jsem vcelku půda neoraná a až na nějaké drobné švindlování nokia mapama v autě mi doposavad stačilo hodit doma oko do mapy a vyrazit, případně nějaké obrázky map vmontovat do mobilu, čistě pro případ. Leč postupem věků, jak se trasy protahovaly a pamět slábla, nějaké dohledávání další trasy „za pochodu“ a stavění kvůli tomu na každý druhý křižovatce mi začalo dost lézt na nervy.
Tak sem chvíli dumal, pátral a přepínal a vyzkoušel mobilovou verzi TourNavigator 50 (mapy Shocart 1:50.000), což se mi velmi zalíbilo, překvapivě (pro mě) hlavně ta část, kde mi kompas ukazuje, kterým směrem se mám držet a za jak daleko a jakým směrem se trasa bude lámat. (umí tohle garmin?)
A jelikož mobil jako navigace na kolo stojí za starou belu (chabá výdrž, chabá vodo/odolnost, nečitelnej display na sluníčku), hodlám pořídit extra mašinku.
Hlavní účel je levná cyklo/turistická navigace podle předem naklikanejch tracků na PC (nebo staženejch z netu), routování tras bych bral asi cca spíš okrajově.
A do oka mi padly 2 přístroje – novinka eTrex 30 a Dakota 20
(o 30ce není v historii ani slovo, přísahám;)
Mě osobně se líbí víc ten eTrex – slušná výdrž na AA baterky (25h), podpora glonass+galileo, fotonavigace –
ale v základu nemá PRO mapy (nebo se zatím PRO verze neprodává).
Je to opravdu takový handicap nebo na cyklo/turistiku stačí obyč mapy?
(samozřejmě je možnost PRO mapy dokoupit)
Vyplatí se „lifetime“ verze map s doživotní aktualizací gratis?
Jakékoliv názory, postřehy a věcné připomínky vítány.. Díky
P.S. To fakt dělá navigace jenom Garmin?