Toto je má velká otázka na rok 2009. Co vy na to?
Toto je má velká otázka na rok 2009. Co vy na to?
co ti na to máme říct ?
Fat Albert na XC kola? A 2,25? Dělaj v tom nějakej guláš…
a proč ne…někde vedle se dočtěš že XC je to samé jako EN:)
ale Fat Alberty byly opravdové Enduro pláště, tak aby to tak zůstalo, protože je mám v zorném poli, až mountainkingy 2.4 sjedu.
Mně se na nových Fat Albertech (které teď budou v šířce 2,4 a 2,25 a pro obě ty šířky tomu říkají Fat Albert) ten nový vzorek na první pohled líbí, mohly by držet ještě o malinko lépe.
A k tomu jsou nově také třísměsové, takže i slušně pojedou (dle měření je na ten vzorek valivý odpor parádní). Váhově jsou pořád o malinko těžší než NN, tak snad odolnost bude pořád také solidní.
A díky tomu, že opět už zase je přední a zadní samostatná verze, tak ten přední by mohl mít i výrazně měkčí směs.
ake boli tie Mountainkingy?Jazdim teraz Maxxis Highroller(ale obe v makkej zmesi) a je to riadne lepidlo,drzi super,ale nejde to pomaly ani dole…normalne rozmyslam nazut nazad Fat Alberta aspon na zadne…
ne tak široké, jak udává výrobce, ale dost vysoký vzorek, jsou pomalejší než NN 2,25, ale jen o trochu, jinak jsou s nimy srovnatelné – no asi o trochu víc drží, Bohužel nemám srovnání s NN 2,4. Pokud se nasadí na obě kola tak to moc nejede, takže to momentálně kombinuju s racekingem.
Na sypkém povrchu dost podkluzují, naopak vlhké kameny a šutry pohoda.
no asi s nimi jazdis xc..?Kazdopadne pojdu asi lepsie ako moje terajsie Highrollery…
len sa bojim,ci by drzali dost na endurko…
prostě normální brouzdání krajinou nahoru i dolů vlastní silou – jo někdo tomu říká XC :-)
Nasazeno na 120mm trailbiku. Jsem zvyklý kombinovat držák dopředu a rychlý plášť dozadu, protože netrpím nějakým nedostatkem záběru zadního kola – nepočítám samozřejmě extrémní podmínky.
mountainking vychází z xc pláštu, drží fakt dobře na všem co jezdim, dost rychle se sjíždí. Rychlost neřešim, ale co jsem viděl ty původní Fak Alberty, vzorek mi přišel hrubší a „odolnější“
Já tu mám dva Fat Alberty (08, tedy ty původní, šířka 2,35) vedle sebe (ty jsem jezdil jen pár set km a pak sundal) a dost dlouho jsem jezdil na předním Alberta (naprosto to samé jako ten Fat Albert, pouze šířka 2,25) a zase až tak mi ten vzorek hrubší a odolnější nepřijde.
Mě jo, ale nevim, co výdrž:
Při tomhle srovnání jistě. Já měl ale na mysli srovnání Fat Alberta staršího (kterého tam máš na té fotce) s novými Fat Alberty.
pánský modely moc ne (myslím v porovnání s letošní kolekcí), ale dámské jsou super – brousíme si zuby na Ghost Miss RT 5100
design super – hezčí než letošní, nově je to na kotoučích – no asi bych dal přednost V kvůli hmotnosti, jen vyměnit tlumič (vyšším model od X-F) a vytunit vidlici a je to ideální XC kolo pro holku.
Zítra jdeme vyzkoušet velikosti…
Paradiso… Mám letošní a spokojenost nejvyšší… =)
Tak jako kolečko je to pěkný,ne že ne.