Mám mžnost koupit toto kolo,jezdím tak 60% po zpevněných cestách,30% lehký terén a zbytek těžší.Zatím jezdím na HT a jde to,ale mám zájem jít do většího pohodlí,važím cca 90kg.Dík za každou radu.
Mám mžnost koupit toto kolo,jezdím tak 60% po zpevněných cestách,30% lehký terén a zbytek těžší.Zatím jezdím na HT a jde to,ale mám zájem jít do většího pohodlí,važím cca 90kg.Dík za každou radu.
Možná mě za můj výrok místní fullisti ubijou, ale podle toho jaký terén popsuješ, bych zůstal u HT. Nebo pokud máš akutní potřebu fulla, šel bych do menších zdvihů, 100/100 max. Dostaneš tím nejspíš lehčí, míň houpavé švihové kolo, které možná víc oceníš. Ale to musíš vědět ty :)
Sory ale s tím odkazem jsem se sek až ten funkční je OK.Co se týče zůstat u HT-v dubnu mi bude 48 a tak bych přece jenom lépe snášel delší vyjížďky.
Tak s tím Ghostem z druhého odkazu už souhlasím, určitě pro tebe bude vhodnější :)
Hmmm, takže jsme úplně stejně starý, moje doporučení na to, co jezdíš je 29" bike, zkus ,a uvidíš.Doufám, že mě fullisti neukamenujou, ale pohodlí je na 29" o dost větší, než na 26"(HT) a na silnici je to letadlo .-)
Já nevim, záleží, kvůli čemu jezdíš na kole. Jestli si těch 10 procent fakt užíváš, tak proč ne, jinak asi něco rychlejšího, lehčího
Jaký konkretně,jde o můj první full a v každé prodejně mi radí něco jiného.
Ještě takový Giant Anthem X2 by podle mě nemusel být špatná volba.
kdybych vybírál XC fulla, tak tohle je dnes jasná volba (pokud teda sednou geometrie a velikosti)
Plne súhlasím :-)
Ja ho mám /myslím tým ANTHEM X2/ a nedám na tento bike dopustiť :-)
Po úprave ľahší, super zrýchlenie a max spokojnosť s MAESTRO:-)
Ten vypadá dobře,asi se zkusím taky někde na něho posadit,jestli mi sedne geometrie.
Vůbec né špatná volba,ten se mi moc líbí,Giant děla pohodlnější geo. řekl bych takovou univerzální
Beru zpět, zaměnil jsem to za ERT 5700, který jsem měl kdysi v hledáčku. Tohle je jiná kategorie :-)
Já bych zůstal u té tvojí odpružené sedlovky :)
Je tu názor,že 100/100 je jen na přechodnou dobu a pak stejně příjde 120/120 a že bych to moh přeskočit a jít rovnou do vyžších zdvihů,jeden místní prodejce mi nabízí Haibike Q FS RX za 44tk.Víte někdo více o tom kole,pro mne celkem neznámá značka.
Čao. Mám GH AMR 5500 08, 120/120. Je to AM kolo. Pravda, že si občas dám i nějaký maratonek, ale jsem zaměřený spíše na těžší terén a opravdové XC. Takže na vyjížďkách ocením svých 120, ale na závodech bych zase více ocenil 100. Musíš vědět, co chceš… =)
Jezdím 120/100 a takhle mi to sedí,AM bych ani nechtěl,spíš jako třetí kolo mi sedí enduro
Enduro by na mě bylo si myslím už zase zbytečně moc… =) Je to holt dilema… .-)