Jedete nekdo? Vyhral jsem startovne, tak se chystam. Doporucte prosim nejake ubytovani za rozumnou cenu.
Nejake odkazy, kdyby to nekoho zaujalo:
Jedete nekdo? Vyhral jsem startovne, tak se chystam. Doporucte prosim nejake ubytovani za rozumnou cenu.
Nejake odkazy, kdyby to nekoho zaujalo:
http://www.bike-forum.cz/…un-apod.html
Osobně jsem byl minulý týden v Haus Imbachhorn a dobrý :)
http://www.ckpk.cz/…ex-ckpk.html?…
Jezdim sem super ubytko , ceskej delegat primo u chalupy… Urcite zustat dele a udelat si vylety
Blbý je, že to je na druhý straně kopce, než odkud se startuje a autem by to měl celkem mega objížďku…
Uvidim, kolik nas pojede. V nejhorsim to vezmu na otocku autem.
Dobrá rada :-))
Jako že by si ráno z hotelu na start švihnul Hochalpenstrasse z druhé strany :-DDD
Nebo cvaknul lidových 30E a přejel to autem…:) Pokud teda na závod nebude zavřená…:D
Bude to zavrene…
Hele docela by mě zajímalo, jaký povezeš převody…? Já to jel s klasikou 52/39 + 12–26 a ani na kašpárka jsem neměl nárok to utočit. Zařekl jsem se, že bez kompaktů mě tam už nikdo nedostane…:) Ale u tebe bych skoro tipl, že do toho půjdeš s klasikou…:D
53/39 + 12/25. Uz jsem na to jel horsi prusmyky se zavodnimi 160km a 3mi prusmyky v nohach a celkem v pohode. Proste shut up legs.
No jo, to si prostě z trošku jiné „planety“…:D
To je..
Pamatuji si, jak mne předjížděl, když jsem se drápal nahoru s 39/25, měl 500 km nonstop v nohách a radil mi, abych to tedy vyjel ve stoje :-DDD
No já to jel na 39/26 taky celé ze sedla, ale musel sem co kilometr zastavit a nechat nohy, aby si zanadávaly…:) Vedle mě jela přítelkyně s trojpilou, kašpárka 30/28 a divila se, že to nemůžu urvat…:D V sedě bych to neutočil ani náhodou. Prostě bez compactů už to nejedu…:P
Já si loni,když jsem tam jel 34–27 taky říkal, že už to nikdy na tak těžký převody nepojedu:-).
39/26 je do Alp vražda. V dobách nerozvážného mládí jsem taky Hochtor na tenhle převod zdolal, k tomu v silném protivětru, takže to vypadalo, jak popisuješ: celé ze sedla vražednou rychlostí 6 km/h :-).
Já předloni GC drápal s 34–28. V sedle, kadence (pocitově) lehce přes nulu :-D
No ještě je třeba podotknout, že jsem to jel na 11,5kg oceláku se supertěžkýma kolama jen 2×8sp…:)
A expediční kletr s ledovcovou výbavou na zádech nebyl?
nn, jen Camel s helmou, jídlem a teplým oblečením na sjezd…:)
Vsadim boty, že za tou brašnou je schovaná luxusní trojpila…:)
Nám vyšlo ideální počasí:)
Je, ale to kolo melo pres 30kg.
S pocasim je to loterie. Hnusne jsem mel dvakrat z cca osmi pokusu a vzdy jen na jedne strane kopce. Doufam, ze tentokrat to vyjde a projedu se za praziciho slunce mezi snehovyma barierama.
Zařadíš kašpárka, točíš nohama a u toho srkáš teplej čajík z termosky…:D
Tak takhle bych tam chtěl mít taky. Poprvé jsem zažil na severní straně takovou mlhu, že nebylo vidět na druhý okraj silnice, teplota na Hochtoru 6°C. Loni bez mlhy, ale chladněji. Na Fuschertorlu 3°C a drobně poletoval sníh. Blížící se vánici jsme ale stihli ujet :-). Jinak tu bývá skoro pravidlem, že na jižní straně je lepší počasí, než na severní.
Já spíše sázím na podzimní termíny, kdy je stabilnější počasí. Takové září – říjen mi přijde ideální i proto, že už tam není tolik turistů.
Tak presne takhle jsem mel hodnekrate. Pak je to opravdu krasny zazitek.
Dnes je ideální den na Gross-švih, ještě není hlavní sezóna, teplota příjemná, silnice prázdné. O víkendu jestli se ochladí tam může zase začít sněžit :)
hmmmm…dej sem link na tu kameru. Až se odhodlám k dalšímu výjezdu, tak na ní nejdřív mrknu. Posledně sem se těšil na panorámata a viděl sem jen mlíko všude kolem…:(
Po ránu sem línej hledat…:)
Byl jsem minuly tyden ve ctvrtek. Vyjezd z jizni strany, Heiligenblut 28°C, prenadherne slunecno, Hochtor 2°C, vetrno+churavo. Provoz naprosto minimalni. Sjezd do fusche slusna klepatura. Zpet pres Bad Gastein zeleznicnim tunelem do Malnitz. Pekny to bylo
Vypadá to romanticky
Můj první pokus, červenec 2007
Cestou nahoru teda teplo, sluníčko, luxusní výhledy, nahoře pak mlha s minimální viditelností :-)
Vyloženě červencová scenérie…:D
je fakt, že v sezoně když je hezky je to šílený a dost mě to otrávilo plazit se mezi stovkama aut
Kor když si z toho někteří idioti dělají závodní dráhu. Kolem nás furt lítali 2 angláni v Lotusech. Jezdili celý den nahoru a dolů. A pak s nima začal závodit ještě jeden blbec ve Phaetonu…bylo to trošku o strach…:(
největší zážitek byl když jsem musel bejt ve 12 na oběd zpátky. vyrážel jsem v 5 z zellu, dole v údolí kolem brucku se ještě válela mlha. ta silnice se taky otvírá myslím pozdějš, takže jsem jel dlouho úplně sám, nebe modrý a bez mráčku. rozhodně to zase zopakuju, pro ten klid cestou nahoru to vstávání stojí:)
Na večer je to taky dobrý. Po šesté hodině provoz prakticky ustává a k tomu ty nasvícené skály… :-).
Nebo za jasne letni noci. To je pak nadhera.
Letos jedu do Alp v září poprvé. Očekávám právě stabilnější, i když asi chladnější počasí a méně lidí, tak uvidíme.
Aby jsi nebyl zklamán. V září je ještě dost provoz a při troše štěstí může na kopcích nad 2.000 mnm zasněžit, ale také může být krásně slunečno. Herzlich Willkommen in Pinzgau ;)
To zalezi. Kdysi jsem jel koncem zari a pocasi bylo nadherne, jen rana chladna. Nohore na prusmyku jsme se opalovali.
Jedeme do Dolomit a ty mají mít v září nejstabilnější klima. Taky se budeme pohybovat ve výškách do 2300 metrů, tak by to mělo být OK… pokud teda nepřijde nějaká fronta. Jako nevýhodu tohoto termínu vidím v tom, že jsou už krátké dny a ráno bude dost zima. Na druhou stranu je to kompenzované ubytováním v apartmánech.
Ideální je ubytování pod kopcem. V Dolomitech to ani jinak nejde. To je naopak ranní zima výhodou, že se člověk nevypotí v prvním stoupání.
Budeme ve Valdaoře a Colfoscu, takže tady splněno. Já mám raději chladněji, ale bez deště. V tomto směru se spíš obávám červencového Švýcarska :-)
ono záleží na co jsi zvyklý. Já v kopcích na tempo točím 75–85 takže bych si na GG vzal rozhodně compact a nějakou velkou kazetu. Na krátkém závodě je jedno jakou točíš kadenci, tedy za předpokladu, že jsi na ní zvyklý a máš na ní nejlepší poměr výkon/tepy. Když je závod delší, je lepší točit nižší kadenci, proč to ti přesným důkazem nedoložím.
Včera po práci sem si dal jen výjezd na Maliník, poprvé s čidlem kadence. Na 39/26 sem točil mezi 65–75 rpm. Docela mě překvapilo, jaký je rozdíl mezi kruhovým a „normálním“ šlapáním. Budu muset to kruhový potrénovat…:)
Vzhledem k tomu, ze tam je 12% max a zavod je to cca na 90 min, tak si myslim, ze pri tom vykonu co jsem schopny dat po 90 min udrzim i celkem slusnou kadenci.
Hochtor uz jsem jel mockrat je to celkem temparsky kopec, zadne utahovani jako treba na Timmelsjochu.
hmm hmm zas se vic tesim na konec srpna :-/ :D
Sme tam loni byli taky na konci srpna…nebo spíš na přelomu srpen/září…
Hele Karos;) zrovna vcera rikal, ze ty vase silnicni vejlety do Alp jsou pokazde naplanovany o level tezsi;-)
Letos jsme to zkrouhli.
…tak to bude mit radost…zvlast ted po te nedobrovolne diete;)
Tam uz snad neni z ceho hubnout :-D
no prave, on uz bude brzo v minusu;D
antihmota :-D
…jako že kratší ale větší převýšení ,jo ? Tak to se těším :-)
V 10% budeš potřebovat kolem 305–310w na 65rpm na svůj nejlehčí převod. To dáš v klidu. Pro mě už by to bylo mimo obvyklou zonu.
Já doporučím apartnámy v Leogangu – majitelé jsou Moraváci. Do Fuschu je to asi 35km víceméně po rovině (takže na roztočení nohou celkem ok). Loni jsem jel Leogang – GGS – Leogang (115km / 1800m) a málem to byla moje smrt, ale to u tebe určitě nehrozí…:)
Ještě bych ti mohl dát kontakt na ubytování v Thumersbachu, kde jsme byli v zimě – odtamtud bys byl na startu tak za 20 minut kolmo…:)
Letos určitě nepojedu, i když mne to už dlouho láká, protože víkend předtím jedeme na Giro a dva víkendy po sobě v Alpách nezvládám :-(
kemp i ubytko naprostá pohoda, byl jsem tam uz nekolikrát, navíc je to jeden z posledních baráků ve Fuschu smer Glockner
Co se týče ubytování – mám zkušenost se skvěle fungujícím službou na stránkách Zell am See – zadal jsem datum, cenu a počet lidí a v podstatě okamžitě mi začaly chodit maily od hoteliérů, ale je to už asi 3 roky, takže nevím, jak to funguje teď..
jedeme, uz asi pocvrte v rade:)
ubytovani mame v osvedcenem apartmanovem baraku, ale uz je plno..tak tak sme se vesli (12 lidi). budem tam od stredy do pondeli.
To se uvidíme! Už se těším, snad vyjde počásko jako loni. Jinak na 39/23 se to nechá, ale při závodě dávám i kašpara 26/27, páč jsem už na mýtě drobet kyselej :D
.
Kdyby se tu objevil malamala: Jak to vidíš dneska na Glockner? Má to cenu jet? Nechceš jet s námi?:) Případně někdo další…:)