vozí někdo 11 kazetu sunrace 10–46 na gravelu shimano grx
jak to chodí?
teď mám 10–42 – sram ořech
vozí někdo 11 kazetu sunrace 10–46 na gravelu shimano grx
jak to chodí?
teď mám 10–42 – sram ořech
Vozim na klasickem HG orechu 11–46 a naprosto bez problemu… Takze pokud se otas na 46, tak to vezme v pohode
Že to chodí tobě bez problémů (a můžeme diskutovat, zda to leze na těch 46z tak úplně rychle a ideálně, jak by mělo) není úplně dogma.
Specifikace přehazky je daná (42z), takže je to přes a jak dobře nebo zdali vůbec to bude chodit na jiných kolech, je otázka mnoha faktorů – délka rámu, zadní stavby, velikost převodníku, ideální řetězová linka, délka patky, správná délka řetězu atd.
Prostě – že to bude chodit ideálně každýmu, kdo místo 42z kazety dá 46z kazetu bych se úplně neodvážil tvrdit.
mám stevens camino pro – myslím, že zadní stavba není úplně krátká
Což právě k funkci nemusí být úplně ideální :)
Ale jak opakuju – je tam mnoho faktorů a jde vždy o konrétní kolo.
Ta kazeta nestojí úplně bambilion, takže já bych to řešil tak, že bych jí koupil, vyzkoušel, zda a jak to chodí a pokud by se to nedalo nastavit a vyladit tak, abych byl spokojený, tak jí přinejhorším s malou ztrátou pošlu na bazar.
Nic horšího se stát nemůže :)
S velkou pravděpodobností to při správném nastavení chodit bude, s velkou pravděpodobností to může lézt na poslední pastorek trošku líněji (ale to asi vcelku problém není – neřadí se to zas tak často) a můžeš být spokojený. Z mojí zkušenosti (když používáš větší kazetu, než má hazka ve specifikaci) rovněž docela pomáhají větší kladky/větší a vícezubová kolečka.
Já bych to prostě zkusil a pak by se vidělo – takhle od stolu to jen nejde zaručit, že to na konkrétním kole bude ideálně fungovat.
Taky mám 11–46, dá se naladit, chodí to.
Varianta pak může být ještě biková přehazovačka plus Shiftmate nebo Tanpan
tak nic zjistil jsem že mám orech sram xdr a kazeta je na xd – když jsem dal kazetu byla tam vůle…zůstávám u 10–42
Xd kazeta na Xdr ořech pasuje, jen se tam musí dát podložka
Jj, klidně kovová podložka z HG ořechů
to bohužel nejde sunrace má jinší rozměry těch pastorků.....
co má jinší? pokud pasuje na XD tak když dáš podložku za kazetu bude pasovat i na XDR
.