Zdravím, chci si koupit helmu, tak do těch 1500 kč, kolem této hranice je jich všude celkem dost, tak kdyby někdo poradil nějakou, se kterou má dobré zkušenosti a pod.
Zdravím, chci si koupit helmu, tak do těch 1500 kč, kolem této hranice je jich všude celkem dost, tak kdyby někdo poradil nějakou, se kterou má dobré zkušenosti a pod.
bell děla hezky a levny helmy… (vozí jednu kámoš a je s ni max spokojenej) jinak ja sem kupoval bell sweep r za 2000kč třeba ji taky az tu cenu seženeš nebo aspon tu nižší
ja mam KED a nemuzu si stezovat…:) vyborne vetra a na hlave ji necitim..
Byt tebou bych se z pocatku vykaslal na penize a sel do obchodu (ne jen jednoho) a zkousel a zkousel a zkousel a ta ktera ti nejlepe sedne tu vem.. Pak na kole to ty i tvoje hlava hodne ocenis :) (pokud to teda nebude prilba za 5k :) )
Prilbu bez predchoziho vyzkouseni fakt nekupovat…proste to co sedi jednomu muze byt pro druheho des…
za 1500 teoreticky nemuzes koupit spatnou – zadnej objektivni test toho nejdulezitejsiho tj padu se udelat neda – dycky zalezi na co a jak spadnes, hlavne si nejak kup a at ti sedi :)
Vozim Uvex SuperHelix. Zkousel jsem nekolik helem, jak od Uvexu, tak od Gira a tahle mi sedla nejlip, prestoze to neni zadny top model. Vysla me asi na tech 1500 (nebo min, ted nevim)
jen tak orientačně, jaký je rozdíl mezi silniční a MTB helmou se sundaným štítkem?
štítek tam není v žádném případě jako nějaké stínítko, nebo ochrana proti dešti, ale plní svoji bezpečnostní funkci, a to při pádu čelem by měl zabránit styku obličeje a jeho částí s terénem. proto při poškození štítku by se měl okamžitě vyměnit.
V poslední době se mě zdá, že štítek mě chrání před větvemi, které jsem přehlédl a které bych ovšem včas viděl, kdybych štítek neměl.
:o)))
to je mi jasný, já se ptal na rozdíl mezi přilbama
No to by me zajimalo, jak ten plastovej stitek, kterej je navic vetsinou uchycenej tak, aby se lehce vycvakl (trema helmy MET maji suchej zip) zabrani kontaktu obliceje s vozovkou ;-)
Giro, model nevím, sedí good, pc kolem 1200, sítka proti hmyzu, ventilaček má taky dost.
helma