Zdravím milovníky cyklistiky,
po letech bez kola mi při nedávných vyjížďkách na svém starém kole došlo, proč jsem jako díte kolo tak miloval. Rád bych se tak k cyklistice opět vrátil a poradil se ohledně výběru nové hračky.
Hledám HT do 100 tisíc. 178 cm, 72 kg. Cyklostezky, lesní cesty, lehký terén, hodně stoupání.
Koukal jsem na fóru na podobná témata, většina je však v jiné cenové relaci. V nejužším výběru jsou tato kola (nebráním se doporučení jiných):
Snažil jsem se dostat do obrazu ohledně vybavení, nových technologií apod. a věřím, že v mém cenovém limitu kupuje člověk stále především rám, vidlici a kola? Merida mi přijde nejlíp vybavená snad po všech stránkách, jen nevím jak jsou na tom jejich rámy. U Spešlu asi nejsilnější stránky rám, vidlice, kola? To samé u Treku s IsoSpeedem. U Cannonu jde hádám především o vidlici – nemám s tím problém, technologické vychytávky mám rád. U Orbey bych potom předpokládal volbu Fox vidlice, lepších XT brzd – kola vypadají jako nejslabší článek. Pohon mi přijde nejsilnější u Meridy.
Nebráním se lehce jetému kolu z bazaru, znehodnocení je mrcha. Viz Scott jen se trochu bojím elektroniky na kole. Stejně tak bych se nebránil stavbě kola, jen nevím jaké jsou možnosti.
Předem díky za pomoc!