• wendak

    Všechno má svá pravidla taky život okolo kola, každej ale trošku hřeší, zajímají mě hříchy kolem kola, ale i v normálním životě, jestli se někdo přizná :-)) Chlast za hřích nepovažuju, ten posiluje ducha a někdy je jediným způsobem jak vydržet ;)) Já teda hřešim nejvíc ve žrádle, mám rád hlavně sladký a je to sakra vidět…

    Anketa: Jaké máte hříchy

    40x
    89%
    2x
    4%
    0 0
    • Lister  

      víno, jídlo, ženy, zpěv – no to poslední už radši ani ne, ale když už, tak jedině silně posílen 2–3 litry toho prvního a s rukou kolem pasu nějakého hezkého exempláře toho třetího :oD

      0 0
    • roud  

      hele a co když mam všechny body jak mam hlasovat ?

      0 0
      • wendak  

        všechno – i ty slipy ??? ;-)

        0 0
      • wendak  

        všechno – i ty slipy ??? ;-)

        0 0
        • -Alan-  

          A co trenky pod „elasťákama“? Můj oblíbenej hřích do teplých čapáků v chladném počasí. A povezdte mi, sůdruh wendak, čo vy myslite tým slovom elasťáky?

          0 0
          • Twiggy Ramirez  

            Já nosím trenky pořád.

            0 0
          • wendak  

            hmm no, však ono je to jedno :))) … (elasťáky = slizáky nebo taky harapesky, jinak elastické cyklistické kalhoty)

            0 0
            • -Alan-  

              Nojo, není to dávno, co jsem samotné „elasťáky“ považoval za hřích. Dnes už si v tom naštěstí blbě nepřipadám a snad ani nebudu poté, co jsem přiznal takový těžký hřích. Otče, jaké mi můžete dát roz(h)řešení?

              0 0
          • wendak  

            červený s lampasem ?

            0 0
    • Thidney  

      láda láda čokoláda tu má každá bába ráda i když se ji třese brada láda láda čokoláda… medvídek Pú a jeho vztah k jídlu je mi vzorem, ale je hřích mít za vzor hrdinu dětské literatury? .-)

      0 0
    • Krys  

      Ja nehreším nijak. V podstate mám len jedinú zlú vlastnosť. A tou je prehnaná skromnosť. (#^.^#)

      0 0
      • wendak  

        skromnost je opravdu špatná vlastnost, tou ale naštěstí nestrádám :)))

        0 0
      • Blade  

        Když jsem byl malý, býval sem namyšlený…ale teď, teď už jsem úplně bez chyby ;-)

        0 0
    • elbi  

      Čokoláda s oříškama … :)

      0 0
    • pegas  

      sex…:-)

      0 0
      • Lister  

        to není hřích…nesexovat je hřích :oD

        0 0
      • Krys  

        S kým sexuješ preboha, že to pokladáš za hriech? :)))

        0 0
      • weekend warrior  

        On to sice myslel jako vtip, ale dalo by se to brát i vážně. Zrovna tenhle weekend se nám totiž s přítulkou povedlo: v sobotu slušné kolo, večer oslava(né moc alkoholu, ale docela dlouhá), neděle celodenní pochod. Dom jsme dorazili pozdě večer a nakonec to ale dopadlo tak, že jsme šli spát(opravdu spát) asi v půl čtvrté ráno. No a není to hřích, v neděli, když člověk vstává v 7 hodin do práce, kde by měl podat nějaký pracovní výkon?

        P.S.: Jdu spát. Sám.

        0 0
    • Stancek  

      Mas tu anketu pro me kratkou, krom tech slipu pod elastakama, si dopravam vsechno co te jenom muze napadnout, teda krom travy a podobnych drog. Ale k nicemu se nepriznam, co kdyby sem zabrousila moja ;-)

      0 0
    • Luka  

      jeje… bylo by jednodussi vyjmenovavat bohulibe ciny nez moje hrichy, ale jo, tak teda:

      1/zradlo – miluju jidlo, dobre jidlo v mnozstvi vetsinou prekracujici moznosti meho tela, takze vysledkem je ze se desne prejim, az je mi skoro spatne a pak spokojene travim, nejlepe v leze. 2/pivo – nepiju ho moc, ale o to pravidelneji. Takze spalovani toho mnozstvi sezranyho pochoutkova a vypityho piviva proste neco stoji 3/lenost stridajici se se zachvaty horecnate cinorodosti a aktivity 4/naladovost z nedostatku jidla 5/zachvaty majetnicke (kdyz se zblaznim, tak musim tu konkretni vec ziskat, nejlepe ihned) 6/zasadne kdyz prijedu z kola, jsem lina umejt kejml/flasku/kolo. Dycky to resim az tesne pred vyjetim na dalsi svih. sice me to stve, ale ja si proste nemuzu pomoct 7/vozim sebou nefungujici nytovac… nic se s nim snytovat ani roznytovat neda, ale tak nejak pro dobrej pocit, ze ho aspon mam ho proste mam :) 8/vymlouvani… vymlouvam se, proc brzdim, proc nejedu rychlejc, proc nejedu neco technictejsiho, proc, proc, proc… 9/bikeforum je mym hrichem v pracovnim zivote, ale je tolerovano 10/a nejcharakteris­tictejsi rys: ukecanost. Nekdy si rikam, ze kdybych drzela hubu, udelam lip. Ale ja si proste nemuzu pomoct. 11/moc se upinam na lidi. U nekterych lidi si namlouvam ze je v nich vic pratelstvi ke me, nez je skutecnost, a v posledni dobe me velmi mile prekvapuji lidi, kteri jsou na prvni pohled nepristupni, ale pak se z nich vyklubou docela dobri frikulini.

      a vubec, toho by bylo… :)

      0 0
      • Krys  

        Medzi nami je len jeden rozdiel. Môj nitovač funguje.

        0 0
        • Luka  

          no, jestli vymamim z Habiba to naradi co vyhral v tombole na drtici, tak budu mit taky funkcni nytovat..ale von mi to asi neda… :´-((

          nema tu nekdo takovou tu tycku co patri keklasickymu nytovaci? Mam totiz nytovac jeste jeden, skvelej, ale nemam tu „paku“ kterou se to krouti…

          0 0
      • Volf  

        to není seznam hříchů, ale naprostá přirozenost:-)))

        k bodu č. 4: jednou jsem viděl / jestli se rozlobíme budeme zlí ???? / film kde se říká: Když nežeru tak neseru a když neseru tak jsem zlej…

        Omlouvám se za slovník, ale je to přesná reprodukce…

        0 0
    • kudlanka32  

      obcas se svezu na jinym kole…ale jen na chvili

      0 0
    • kudlanka32  

      obcas se svezu na jinym kole…ale jen na chvili

      0 0
    • Haryk  

      Čokoláda – všechny druhy. Mimo té, co jsou v ní nadrcený nějaký sojový sračky…ale kdyby bylo nejhůř, ani ta by neodolala. A Coca – Cola. To nikdo z mýho okolí nechápe. Tu by mně mohli dávat jako transfuzi. Mňam.

      0 0
      • Luka  

        www.splachovac.cz/index.php?…
        neco tematickeho ke kokakole :D

        0 0
        • kudlanka32  

          ale to je na pepsi.....copak nevis ze coca-cola je lepsi, i kdyz koncentrace kyseliny fosforecny bude dost podobna:)))

          0 0
          • Luka  

            ale jo, vim jaky jsou obe dve svinstva. ale taky si nekdy dopreju… na druhou stranu mi to pripomina jedno tvrzeni o mcD hamburgerech. Jeden jejich hambac je stejna zatez pro jatra a ledviny jako stamprle tvrdyho. Takze si dycky rikam, ze lepsi jedna zdravotni šťopička nez jednen nezdravej hambosh. Takze i pred kolou u me vitezi pivo

            0 0
            • kudlanka32  

              no ja se klidne priznam ze na nej obcas dostanu i chut…ale chutna mi jen jeden jediny:) ty jo asli hambac je takova naloz co teprve hovezi steak s americkyma bramborama:))

              0 0
              • Krys  

                Americké brambory su náhodou celkom zdravé jedlo. Nedaj sa pomýliť názvom. ;)

                0 0
              • Luka  

                taky mi tam chutnaji ty veci, ale je mi po nich spatne. A dycky v pulce uz si rikam kurna, kdybych si misto toho dala poradny jidlo.

                to jak poskozuji organismus bylo v jedne studii, a tykalo se to konkretne hamburgru od meka. Totiz z dost veliky casti je to chemie, ktera ma jen vyvolat pocit uspokojeni chutovych bunek, ale v realu nezasytit, takze mas mit porad pocit, ze toho snis cim dal vic. Ta studie mela poukazat predevsim na to, ze na tohle jidlo se vodi deti za odmenu, to je jako kdybys je vodil na pivo (nebo spis na neco tvrdsiho)…

                hovezi steak je porad jedno z tech lepsich jidel… veprovy je tucnejsi a kureci ma v sobe tolik hormonu a genetickych uprav, ze je skoro lepsi schroupat igelitak nez kureco maso… (zastavil se nekdy nekdo nad tim, jak je mozny, ze 3mesicni kure ma statne „dvojky“? (prehanim, ale je to desne neumerny. Jsem zvedava, kdy zacnou pestovat kurata co budou mit prsa i na zadech a minimalne 6 stehynek a 6 kridel…)

                ale masu se nebranim. jen prilisne chemii (i kdyz se priznavam, ze ji obcas proste neodolam)

                0 0
                • kudlanka32  

                  ja jim u McBastarda jen McCountryho…ten je dle nazvu prirodni…hehe

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  Hormonů snad už kuřata nemají. Chovy jsou kontrolovaný, jateční maso taky. Samozřejmě se může v obchodě něco fuj fuj objevit. Ale spíš to bude salát plný Listerií než hormonokužátko.

                  A co se týče genetiky… to je nic, u našeho masa zatím na úrovni jen prostého křížení. Netýká se to jen kuřat. Viděla si někdy nějaké zástupce masných plemen krav? U některých ras je nutný porod císařákem, jak mají extrémně vyvinutou svalovinu stehen a pánve nemá mládě šanci se probojovat ven. Prasata taktéž.

                  Ostatně i brambory a ostatní zelenina je jen a jen genetika. A dobře tak. Nerada bych k obědu loupala pro jednu porci desítky pidibrambůrek. :-)

                  0 0
                  • Luka  

                    nekde najdu to o tom hormooonu… ale dneska uz nstiham.. slibuju, ze to vyhrabu :)

                    0 0
                  • kajulka2  

                    No u kužátek už se možná růstový hormony nepoužívaj, zato jsou pod trvalou antibiotickou clonou. Genetika se běžně dostupných brambor zatím netýká, tam se jenom kříží. Genetika je věcí hlavně soji a poslední dobou kukuřice, a to hlavně jako ochrana proti škůdcům, na který přestává stačit chemie. Na takovýho zavíječe v kukuřici toho z chemikálíí moc neplatí a on dokáže natropit 100% škody(nepoživa­telnost kvůli následnýmu napadení porostu plísněmi,snětí,fu­sariosy. Jinak já hřeším čekunduládou ;)

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Po dobrání veškerých léků následuje ochranné období během kterého nesmí být zvířata poražena. Dále se u masa provádí různé testy, i na rezidua léků. Křížení je genetická úprava. I když ne laboratorní. Ve výsledku je to to samé, jen to trvá dýl. Samozřejmě když neberu v úvahu extrémy jako geny medůzy v prasatach apod. Rostlina s laboratorní úpravou (v rámci druhu) genů není nebezpečnější než rostlina s úpravou genů dosaženou křížením. Proto jsou i brambory geneticky upravený, a to právě křížením. Čokoláda je nej. A taky arašídová pomazánka od Orionu. :-)

                      0 0
                      • kajulka2  

                        Nojo, ta ochranná lhůta po vysazení medikace krmiv se mi tam nějak nedostala ;) To že je křížení vlastně taky druhem genetický modifikace sem nevěděl, děkuji za doplnění mých vědomostí. Vedle čekundulády není špatnej ani Lipánek duo ;)

                        0 0
                        • kámen úrazu1  

                          Ono úplně zdravý není nic, ve všem je svinstvo, od masa přes zeleninu až po Lipánka. :-) Možná na tom bude nejhůř zelenina…? Ale je dobrá, proto ji jím, i když se bude za pět let tvrdit, jak je ta z obchodů nezdravá, obsahuje to a ono a málo vitamínů, a že máme radši jíst prasátka a kravičky. :-)

                          0 0
                          • kajulka2  

                            Asi nejzdravější potravinou je mlíko, tolik požadavků na kvalitu a přísný kontroly na dodržování stanovených parametrů má máloco. Teda mluvim o vysoce pasterovaným s trvanlivostí max 21 dní, trvanlivý mlíko jako takový nemá s tím co teče z krávy nic společnýho.

                            0 0
                        • Krys  

                          Lipánek Duo Maxi je best of very best. madeta.cz/cz/pro­dukty/nase-produkty?c=395&p=1­8741

                          0 0
        • Krys  

          To je úplne v poriadku. Keďže žalúdočný enzým pepsin (rozklad bielkovín) potrebuje silne kyslé prostredie (pH okolo 1,5), sú kolové nápoje celkom príjemné pri prežieraní sa. To čo máme bežne v žalúdku nie je žiadna čistá vodička ale celkom silná žieravina. Okrem iného je tam kys.chlórovodíková.

          0 0
          • Luka  

            je pravda, ze kdyz je mi spatne od zaludku, kola to napravi…

            0 0
          • kudlanka32  

            ale je zredena…a to hodne, pac pH 1.5 na chlorovodici je dost vysoky..... ale urcite je cola dobrej stavebni material na DNA :) sposta energie a fosforecnou se to slepuje…

            0 0
        • Haryk  

          Tak Ti dík…ještě vyhrab něco na čokoládu a nebudu mít pro co žít…

          0 0
    • rock  

      Jak hřešíte ?

      Často a s rozkoší …

      0 0
    • Thidney  

      vzhledem k poctu lidi kteri povazuji zradlo za hrich…boha jeho co to mate za sileny nabozenstvi? tak vse omlouvajici formulka: Má se dáreček boží zkazit, nebo se bříško roztáhne?

      0 0
    • starla  

      IMO, slipy jsou hrich i pod cemkoli jinym.

      0 0
      • Mamut  

        Slipy sa nenosia pod niecim ale na niecom :-) V slipoch to tolko neskace. Chod behat s 3-kami a pochopis, ze podprsenka a slipy nie su len kvoli tomu, aby clovek nemal zasrane nohavice.

        0 0
        • Luka  

          ze si bez podprsenky poseres nohavice, to nejak nechapu ;)

          0 0
          • wroum  

            no ale jsou i zeny, ktery by si mohly ****** ty kozy :-D

            0 0
    • MITY  

      Táta je obchodním ředitelem Kosteleckejch uzenin. A tak nějak mám přehled o tom co do toho cpou. Ty dražší salámy jsou kvalitní a obsahujou jen základní chemii na trvanlivost. Jediný čeho se straním /i když občas zhřeším/ jsou ty levný salámy a buřty…to je swinstvo

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Joo, lenvý salámečky nejčastěji z hypermarketů. Krásně nabarvená mouka s vodou a trochou čehosi, co na zvířatech sice kdysi bylo, ale masem se to neoznačovalo.

        0 0
      • medved.m  

        Jee, nedaji se tatinci smenovat? Tvyho bych si pujcil hned :-) Od naseho dodavatele masnych vyrobku jsem slysel – cislo nemusi byt presne – ze pokud to ma nakupku rekneme pod 65 korun, NEMUZE v tom proste byt maso vubec zadne. Jen odpad a chemie. BTW kdyz jsem byl onehdy v Albertovi, kde meli u uzenin jakesi zakladni udaje o slozeni, koukal jsem jak tele na sunku – „obsahuje 6% zivocisne bilkoviny“. (Pak jsem koupil „super extra vyberovou“, ktera mela tech procent 13.) Zda se, ze se tu nekteri vyznate, tak CO JE DO PR*ELE (damy prominou mou francouzstinu) TEN ZBYTEK? Nejakou vodu, sacharidy, soli… pochopim, ale fakt 94%? :-)

        0 0
        • Krys  

          Ešte to môže obsahovať živočíšne tuky.

          0 0
        • Jane  

          Beskydská šunka: Vepřové maso (min. 55%), voda, sůl, bramborový škrob, zahušťovadla cukry, stabilizátory (trifosforečnany a polyfosforečnany), antioxidant (askorban sodný), konzervační látka (dusitan sodný), želírující látka (guma euchema, chlorid draselný), koření, přírodní aroma. Obsah tuku do: 15 %. Obsah ČSB min.: 10% Obsah živin (tuku, bílkovin, sacharidů) bude dán právě tím vepřovým masem. Nějaké vepřové prorostlé má tyto hodnoty: B 15g, S 0g, T 29g, kcal 324 na 100g

          0 0
        • pelhrimov  

          těch 6–13% bílkoviny v šunce jsou známá čísla, ale myslím si, že je to počítáno AŽ ZE ŠUŠINY. Jinak se používají asi hodně škroby, které absorbují daleko více vody než maso. I na tucích se bude šetřit a v těch nejlacinějších výrobcích jich také moc nebude, tuky konzervují v trvanlivých salámech (Poličan, Herkules, …) Fascinuje mne taková ta na omak hladká šunka, která krásně péruje, to je velice zajímavý materiál :)

          0 0
    • kámen úrazu1  

      Ničím vyjmenovaným nehřeším a na jiné si momentálně nevzpomínám. :-) Rozhodně není pro mě hříchem jídlo, a to jakýkoliv v jakýmkoliv množství. Hřích to může být maximálně pro ty, kteří drží dietu. Ti/Ty můžou cítit vinu, když se nají mňamky. Já držela dietu zatím jen při nemoci nebo nedobrovolně po úrazu. Jídlo je přede potěšení a ne hřích tak proč si ho upírat.

      0 0
    • hribik A1  

      najvacsim hriechom proti cyklistike je to ze jazdim na hajtre. no a inac…lakomstvo, pycha, zavist, hnev, smilstvo, obzerstvo, lenivost, to je moja strucna charakteristika

      0 0
    • dancing dog  

      žrádlo, přesněji sladký- čoko + sušenky atd. Je to na prd, člověk aby se furt někde trmácel a plahočil do kopců, aby neměl moc nad metrák…

      Jinak taky hřeším porušováním asi několika přikázání desatera…

      doufám, ale že nikdy nedojde na nejhorší hřích…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.