Zdravím,prosím poraďte mi jaká značka a velikost by byli pro mě vhodné.Mé současné kolo Merida Matts Tfs,vel.22 se mě zdá na mě krátké.Měřím 190cm,délka dolní končetiny 84cm. Předem díky za názory.
Zdravím,prosím poraďte mi jaká značka a velikost by byli pro mě vhodné.Mé současné kolo Merida Matts Tfs,vel.22 se mě zdá na mě krátké.Měřím 190cm,délka dolní končetiny 84cm. Předem díky za názory.
Jsi si jistý délkou nohy? Je to spíš podprůměr.
tato výška ještě není extrém. Delší rámy jsou Superior, Cannondale, Trek, Canyon
bude ti v pohodě stačit velikost 20–21. Ale ne u Meridy TFS.
No právě,asi mám na mou postavu kratší nohy.
Omlouvám se,délka dolní končetiny měla být 87cm
tak to je docela v pohodě.
To ti bude stačit nějaká 21čka ±620mm a ještě docela normální představec 100–110mm
nevím jestli chceš měnit rám nebo kolo za kolik a jaké …
Asi tak jako mám já, teda můj bajk v profilu.
(jen by měl sedlovku o pár cm (2–3) výše).
Chci si pořídit nové tak okolo 30tis.,vím že to chce hlavně vyzkoušet,ale předem jsem chtěl vědět na jakou značku se zaměřit,aby byla na mou postavu vhodná.
Na Supy třebas. :))
mám 193cm/89cm d.k., rám trek 6300 má „effective top tube“ měřeno střed střed ve vel 21,5 cca 640mm. Ta délka mi přijde ideální (na chrcení), představec 120.
190cm a výše, no to je akurát na 650B.. :))
Souhlasím, ale svět to nechápe.
a pod 170cm je to uz na 24er :D a stejne ti lidi jezdi na klasice ;-)
A za 30tis., to bude přímo radost takové kolo stavět :-)
Tak ten rozpočet by se musel jistě trochu navýšit, ale já jen napsala, že by to bylo imho akurád. Což platí pro hodně takto stavěných bikerů, kteří uvažují o úplně novém kole.
Bohužel tomu nejsou (hvězdné) cesty příliš nakloněny.
vzpomínám si, že jsi mi před časem říkala, že je jasné, že na 190+ je 29 jasná volba že 27,5 je pro ±180 nebo tak nějak.
No ale já to chápu, když není vhodné vlákno, je třeba to naroubovat i do nevhodného :-)
Ale ta čísílka byla tak nějak v rozmezí myslím 185 až 195 pro 27,5" a 29" pro dvoumetrové. To přece neznamená, že se toho musí(me) držet. :) Ty zase a hned po ránu zlobíš. :(
no myslím, že ty čísla byli asi o 10cm níž ;-)
Ale máš pravdu autor by měl zvážit 29tku :-)))
29" je pro něj slepá ulička.. :DDDD
29 NEBRAT!!!!!!!!!!!!!!!!! jsou to těžký neobratný potvory, není to tuhý, v kopcu to vůbec nejede, v bahně se to okamžitě zahrabe, ve sjezdu je to taky pomalý, na rovině tomu ujede i děcko na tříkolce. nebrat. je to jenom marketingová masírka. nejlepší jsou 24" kola, ty mají spoustu výhod.
tak. 29 NEBRAT
Oh my god !
co potřebuješ?
..sprchu. :)
Díky, opravdu pěkné a vyplývají z teho všechny dosavadní dohady, ale chybí tam porovnání s 27,5". :(
Super, to mi docela překvapilo, že tam provedli i měření.
Nedá se to zevšeobecnit na libovolný typ trasy, ale jasně to ukazuje, že 29tka určitě nepotřebuju výkonné jezdce, když na určité trase může dokonce pro stejný čas potřebovat o chlup menší výkon (15W nebude moc velký rozdíl, při těch průměrech co tam jeli museli jet opravdu velký výkon, takže v procentech to nebude až tak moc).
Každopádně to je důkaz z praxe, že o výkonu jezdce to při volbě 26×29 rozhodně není.
Jo ale jenom na takové jezdívé XC trase.
Takže zároveň je tu spousta zatracovačů, a co si tak na některé vzpomínám, tak k přihlédnutí k jejich stylu a preferencím mají taky pravdu.
To je zvláštní, od mala mi cpou všici do hlavy, že pravda je jen jedna..
Však jo pravdu mám já.
Zlatko uvědomuješ si, že ničime vlákno?
Hmm neničíme, dělám-e osvětu, to moje jsou zcela zničená.
jistě, je to jenom o preferencích. mě terén na klasice vůbec nebavil, 29" mi sedí podstatně víc. jezdím kochačky, žádný prasárny a pro můj styl je 29 ideální.
problém u 29" haters je perspektivě. jsou naprosto neomylně přesvědčeni, že 29 nepatří ani do popelnice a nejsou schopni uznat, že jejich pohled na svět není univerzální.
mě tihle malí lidičkové děsně baví svou neschopností uznat, že 26 a 29 není o vytlačení jednoho nebo druhého, ale o možnosti volby
Každý to své a tak pevně doufám, že si i 650B najde cestu na svět v plné kráse a své příznivce.
Chtěla bych (přála bych si) MTB – 650B / 27,5" mezi dva základní tábory prostě vměstnat (tak jako hodně příznivců po celém světě již dávno přede mnou a nyní), aby již nikdy nevznikaly takové dohady (skoro války) a byla 100% možnost volby..
když uvážím tvou rétoriku v minulých tématech a tvou příslušnost k táboru 29 haters, tak se musím mírně usmívat
Jj usmívej se, šak já také při Tvém ovčím způsobu odporu.
Já se za většinu mých názorů nestydím a nebojím si přiznat, že jsem občas ulétla. Chybami se člověk učí a toleranci navíc.
Nebojím se také říci, že 29" není prostě pro mne a mám proto své důvody, které jsem snad v dostatečné míře uvedla a nemá cenu to rozpatlávat do zbytečných extrémů. Každý to své.
jsem rád, že tě bavím, ovečko :-)
ironie je příjemná věc
o čo ti furt ide?
ten divný rozmer sice skoro nikdo nechce, ale napriek tomu reálne existuje a dá sa všetko kúpit. takže možnost volby máš, ked to chceš tak si to kúp.
ked máš potrebu mat okolo seba stádečko podobne orientovaných jedincov, tak to bude asi pre teba velké sklamanie ale to sa nikdy nestane…
TO JE TĚŽCE ZMANIPULOVANÝ A KOUPENÝ TEST, lži, lži a zase lži. 29 nebrat
Že bych si šel obrousit kola na celopevňáka, ať jsou menší, když jsem kategorie ±180cm.
A měl bych brousit asi hodně, když jsem méně než 185cm, takže zřejmě nebude stačit ani obroušení na 650B :-)
A už to nestíhám, protože za chvíli vyrážím a zrovna na těch větších kolech a v plánu je 120km. To by mě zajímalo, jak to můžu vlastně ujet, když výkonnostě jsem na tom bídně.
lituju tě.
+1
jo, pane, jsi totálně v háji :-) nechápu, proč s tou svou velkou mrchou vůbec jezdíš po cestách a ne kanálama :-)
Tudíž nechybí Ti tam graficky znázorněný křížek přes ten obrázek ?
A přitom ostatní jedou na 26tkách. V reálu je to pak tak, že na tomhle kole ostatním, kteří jsou o chlup výkonnější stíhám ze všech kol co jsem kdy jezdil nejlépe. Trasa bude jezdivější, tedy full netřeba, ale nějaký terén tam bude. Na 26 celopevňáku bych se na takové trase už hodně trápil.
No nic, jdu se připravit a vyrážím.
tak jo :-)
Ale na tom co jsem napsal se nic nemění :-)
Prohlédni na netu geometrie toho co se ti líbí a porovnej délku rámů.
tvůj rám má délku 605mm což je na 22 tragédie.
např. namátkou sup 910 má 527 to je o dva cm víc. A to už je docela dost.
Hmm,to už je docela rozdíl,a co takový Scott Scale,taky docela dlouhá geometrie.
Scott Scale je taky spíš dlouhán.
Podle geometrie má 640mm ve velikosti 21. To je pro tebe imho dost dobré. Toho taky musím někdy zkusit :-)
Nechci ti do toho kecat, ale drobátko se ti tam popletly čísla. 527 mm nebude víc než 605 mm ;)
nojo. Když si klikneš na ten odkaz, tak uvidíš, že je to 627mm