Zdravím všechny,
po delší době jsem se rozhodl vyměnit své staré kolo za něco novějšího, protože staré kolo je už pomalu na odpis a nechci investovat do dalších oprav.
Chtěl bych horské kolo, velikost rámu nejspíše L a velikost kol co jsem tak četl určitě 29”. Jezdím poměrně hodně na cyklostezce, ale občas jedu i nějaký mírný terén. Rozpočet mám 25000, pokud by se mi něco hodně zalíbilo, tak 30000, možná i 35000 Kč. Mám rád výhodné koupě, takže bych preferoval něco ve slevě nebo se nebráním i nějakému bazaru nebo objednání kola ze zahraničí, i když vím, že teď pro to není úplně ideální doba.
Celé forum už jsem samozřejmě plně několikrát projel a pročetl, ale nenašel jsem úplně odpověď na mou otázku. Každopádně z toho co jsem četl, jsem zatím vybral následující možnosti:
- Ze Španělska za 25 000 Kč Orbea Bike Alma H20, popřípadě něco jiného z této stránky, ve slevě toho mají celkem dost
- Už trochu dražší kola od značka BH: Je tam několik možností, ale třeba hliník za 29900 Kč, nebo carbon za 33 390 Kč
- KELLYS Gate 30 za 28 000 Kč
- Z Německa zkusit nějaký Radon nebo Cube, ale v L teď nic moc není
- Nechat si složit kolo někde na zakázku
- Díval jsem se na různé kola na bazaru, kdy někdo na kole jen párkrát jel nebo je kolo opravdu v super stavu
- Budu rád za jakýkoliv jiný tip na stránku nebo konkrétní kolo, které se za danou cenu vyplatí/je výhodné
Byl bych tedy rád a nesmírně vděčný, pokud byste věděli někde o něčem výhodném ve slevě nebo na bazaru, nebo mi doporučili nějaký model v mé cenové relaci (ideálně tedy do těch 25k, ale pokud by bylo nebo výhodného, tak není problém víc). Nebo pokud je momentálně třeba něco výhodného a levného na bazaru, co bych mohl koupit, abych pojezdil teď sezónu a pak hned prodal a koupil něco potom v posezónních slevách, tak by to taky nebyl problém. Opravdu se nebráním ničemu, jen se mi asi jako téměř všem tady nelibí vzhledově Decathlon, na který jsem se byl dívat.
Všem moc případně děkuji za veškeré tipy a rady.