Mame 172–175 cm… chceme neco na spolecne jizdy. Vyber bud Decathlone, nebo z nize uvedenych odkazu. Mensi servis zvladnu sam doma… Jsme zacatecnici co jezdili kdysi pred vice jak 10lety.
Mame 172–175 cm… chceme neco na spolecne jizdy. Vyber bud Decathlone, nebo z nize uvedenych odkazu. Mensi servis zvladnu sam doma… Jsme zacatecnici co jezdili kdysi pred vice jak 10lety.
Za 10K není z čeho vybírat, vše je stejné. Pokud máš Dekáč blízko domova, ber od nich a budeš mít vystaráno i s případným servisem.
Ten Leader Fox je hrůza, běž do Decathlonu a podívej se na tyhle
https://www.decathlon.cz/…_/R-p-335529?…
https://www.decathlon.cz/…_/R-p-311274?…
Pozor, mají tam ještě jiné kolo označené ST530 o tisíc levnější a to má jiné (horší) brzdy
Joo, tu 530 jsem mel asi pred 1.5 rokem pul roku. Prodal jsem kvuli kolenu a presedlal na ekolobezku za 50 000. Ta ted prodana. Mezi tim jsem zacal resit koleno a chci zacit jezdit rekreacne s pritelkyni a hlavne i syna navnadit na sport vice.
Tahle kola nemají se sportem nic společného. Prostě taková ta kola pro necyklisty.
JJ, vždycky si takhle vzpomenu na to rčení:
Kolo za 10 000? Moje přední :-))
To ses docela z levnyho kraje:)
Nojo, už je to docela fousatej BF vtip. :-).
Proto jsem ho poněkud zjednodušil. Původně tam bylo…dobré kolo za 10 000,– :-)
Jak se definuje sport?
Někdo by mohl říct, že to třeba hůř jede, ale to je přece právě ten sport :-)
Tak jestli máš něco s kolenem vem tu 540, má lehčí převody, nebudeš koleno tak trápit
Ne tyhle kola opravdu sportovní označit nelze, protože i lehkou sportovní zátěž nedají. Možná tak nevýkonností turistika a ještě ne moc daleko od civilizace/servisu.
Doporučuji si přečíst někde pod čarou na co ty kola vlastně jsou doporučována , vlastně tak akorát na rovnou silnici…
Jo jo to je správný přístup +1 ,nějak prostě musíš /te začît !:))
Mezi námi takové “lepší “kola dnes začínají cca 30–35k :(
Ale zas kolo jako takové je v dnešní splašené době ta nejlepší investice -aspoň já to tak vidím .
Ono to vyká vždy dobrá investice /silnička super investice :)
Clovek co najede ja nevim 2000km za rok opravdu nepotrebuje kolo za 30–35 tisic. Ze je 10 tisic malo o tom nema cenu spekulovat, ale za castku kolem 20 tisic uz poridi kolo, ktere bude pro jejich ucely dostacujici a hlavne bezpecne pri jizde v provozu…
A za kolik by měl mít člověk kolo, když najede 5000 km/rok? :-)))
A měla by se vytvořit komise co to kontroluje…aby někdo neměl třeba kolo na který nemá nárok a je pro něj zbytečně drahý
At si klidne Franta na jezdeni pro rohliky poridi s works kdyz na to ma. Ja to psal v souvyslosti s tim, ze chtel kola za 10 tisic. Mas pocit, ze clovek kterej nehledi na 10 tisic sem a 10 tam bude zakladat vlakno, kde se pta ktere kolo za 10 tisic ma koupit. Evidentne chce to nejlevnejsi co se da koupit. Ja napsal, ze za me nejlevnejsi kolo, ktere bude bezpecne i v provozu a pri jizde z kopce se da urcite poridit za castku do 20 tisic. Rozhodne nejsou nezbytne pevne osy, hydry a pod..
Když tohle je prostě otázka jak na mobilmanii, kde se někdo zeptá jaký telefon za 2k mu lidé doporučí.
Nejlepší odpověď bude prostě jít do obchodu, kouknout se co v dané cenovce mají (hlavně je v případě kola těžké) a koupit to. Na ježdění pro rohlíky to bude stačit, ale zákonitě se časem ukáží nějaké ty nevýhody.
souvyslosti ?
A co takhle třeba za starý medaile??Za ty dostanu co?
:-)
Za medaile si koupíš leda tak prd:).
To za obrázek dostaneš aspoň tři polívky.
Zas medajle dávají něco jiného !!!!
Ale prdlačky :))) dle mne otázka peněz a prestiže :)
Pokud borec prodal kolobku za 50k a ještě el .:))tak koka za 30k nebude problém ???
Např.kdybych já ty loffe měl tak si koupím colnago c64 na borách a campanolo Eps :)) nádherná mašina :)
Tahle kola jsou 1×10 a 1×9, to je blbé jak kvůli kolenu jak už naznačuje příspěvek vedle (menší rozsah převodů a tedy občas nemožnost zvolit si správné šlapání), tak kvůli tomu že zjevně jdeš po ceně – a kazeta a řetěz na 10s je násobně dražší než 7/8s co jsi posílal původně. Na druhou stranu tato kola mají zase kotoučové brzdy, takže v mokru to líp funguje a tolik se to nezničí a nebude z toho tolik bordelu.
A podle toho kde chceš jezdit tak si musíš vybrat jestli mtb nebo cross/trek.
A nebylo by lepší než koukat po novém kole za 10k vzít nějaké použité? I pět let staré kolo za 10k bude o několik úrovní lepší než ty krámy v obchodech. Koukl bych se třeba na bazos nebo https://www.cyklobazar.cz/
Bohům žel ses zeptal na něco, co je pod rozlišovací schopnost většiny zdejších uživatelů. Podle nich na kole za 10tis během prvních 10km zhyneš bídnou smrtí.
Ten Decathlon je v dané cenové úrovni vhodný.
Kubad poradí, tady se snad nemůže splést:-)))
Řeším podobné kolo pro kamarádku. Chtěla by s kolem začít, ale zatím si nechce kupovat nic dražšího, prostě jen něco do začátku a když jí to vydrží, třeba za rok si koupí lepší. Má ale cca 100 kg a nevím, jestli koupit mtb nebo trek kvůli pneumatikám a její váze. Jezdit bude převážně jen asfalt s občasným přejezdem polní cesty, proto by se spíš hodil trek s užšími pneumatikami víc než mtb s 2palcovými a hrubým vzorkem. Jde o to, aby ty užší nemusela mít nafoukané na maximum a kvůli tomu na kole nadskakovala jak koza. Řeším blbosti, je to jedno?
V Decathlonu jsem našel tahle dvě treková kola
Osobně bych zašel do toho dekač zkusil si výšku a posed a šel bych do toho kolo si můžeš půjčit na odzkoušení a jeto. .
Jediná rozumná volba je cyklobazar. Vše ostatní v této cenové je nesmysl…
Já bych vybral tady…na výlety
Přesně. Jak jsem se teď sám přesvědčil, i kvalitní 20 let stará paštika dokáže vykouzlit úsměv na dětské tváři. Na rozdíl od čehokoliv novýho za 10 k…
Ty vogo zajimavej web. Tam bych taky mozna vybral nejakou raketu do mesta. :D
Viď…tam člověk koupi…jezdí a když se to ojede, tak než kupovat drahou kazetu nebo řetěz tak si za 3tisice koupíš zase nové kolo :-)
Takový postup je na pikaču.
No jo..to byl jen takovej nápad
:-)
Ja mam 26 mtb stare asi 16 let ACstar a na to se kupovat nove komponenty fakt nevyplati. Ted jsem vyzebral v servisu starej retez co meli na vyhozeni a jezdim jen na jednom prevodu bo ostatni pastorky uz retez neudrzi. :D Ma to svoje kouzlo jezdit na tehle kolech. Skoda ze nejsem ten typ co je schopnej si skladat kola z ruznych bazar dilu. Bych si hned poskladal nejake nove 26 MTB a silnicku singlespeed za par korun.. :(
Tak to je mazec Ty fakt umíš překvapit :-)
Doplním protože souhlasím: koupíš starší do 4 000: a investice cca obrázek ale nemusí být.
Koupil bych tohle:
Akorát má zmatek ve velikosti. Píše L, prodává M …