Jaké MTB 29 elektrokolo - 60 - 75 000

51 nepřečtených
  • jiboy

Mám kolo asi 5 let. Dříve na starém jsem jezdil i 1500 km ročně. Nyní už řadu let po koupi svého kola viz. můj profil jsem líný a roční nájezd je 400 + nyní 5 × 200 km ročně. Na kole jsem tedy najel za 6 let asi 1400 km – jednou měnil řetěz.

Jedu na vyjíždku 20 km pak se mi třeba týden nechce a raději hraji 5 x týdně stolní tenis – závodně.

Bydlím na Vysočině, kde jsou všude v lesích kopce. Nikdy jsem kopec netlačil, ale již mě kopce za své nebaví.

Poprosím zdržte se rad, že elektrokolo nepotřebuji. Je to určitý druh zábavy a chci prostě jezdit delší trasy a ne jen 20 km.

Své kolo chci prodat a koupit si elektrokolo, na kterém hodlám opět jezdit cca 1500 km ročně – výlety tak 50 – 60 km – třeba 1 – 2 x týdně. V případě Kellysu bych možná koupil kola hned 2 ks i pro manželku Tayen R50 – také za 60. Ta jezdí ráda jen na kolínsku roviny, na Vysočině loni ani nevyjela – kopec jede krokem občas i tlačí – má podobné kolo jako já. Rádi bychom začali jezdit na víkendové výlety i tam kde jsou kopce a užili si výlety.

Je mi 48 let, mám určitě zdravotní problémy. Výška 183 cm, váha 116 kg – nyní 107 kg a cílová je 97–99 kg – snad na jaře.

Manželka 53 let, 174/62

Zvažuji dva kandidáty Cube Reaction Hybrid Race 750 – na akumo.cz za 75 000 Kč

https://www.akumo.cz/…etal_z31061/

a nebo stačí i tento Kellys za nižší cenu – v akci se dá koupit i za 60 000 Kč – 65 000

KELLYS Tygon R50 P Steel Blue 29

https://www.kolaglaser.cz/…3829126.html

https://www.kolaglaser.cz/…3821458.html

Je ten Kellys o tolik horší kolo, nebo je jedno, které z těchto dvou pořídit ?

Díky za případné odpovědi od Vás co e-kolo již máte a nebo jste měnili starší modely z horšími bateriemi 500 apod co byli pár let zpět.

0 3
    • miki  

Podíval bych se v bazaru a koupil tam o dost levněji. S tím nájezdem není potřeba mít nový kola.

2 0
    • jiboy  

Ahoj díky. Mrknu i na bazar. To by ale muselo být nějaké třeba půl roku staré, v záruce. Vyloženě do starsiho bazaroveho bych nikdy nešel jak zde píšete ve vlaknech. Drahé opravy motoru, draha baterie atd.

Ten KELLYS za 60 (v podstatě 1–2 výplaty) ,kdyby byl se mi docela líbí. 100 km týdně by snad dal. Vedle ve vláknu jsem četl že ten motor Panasonic ma nějakou vůli 1 mm, zřejmě vlastnost. Tak nevím zda ten Cube není lepší. Asi koupím jen jedno kolo a pak dle zkušenosti druhé časem. Uvidíme v lednu po vánocích mrtvý měsíc zda nějaký prodejce ještě dá nějaké slevy.

0 0
    • jiboy  

Tak nevím víc se mi líbí to Cube – má lepší brzdy, asi i lepší pohon, display Kiox a cena 75 000 Kč, když prodám svoje kolo možná za 15 tak bude za krásných 60

Jen nevím jakou zvolit velikost – 183 cm, rozkrok cca 76 cm.

Někde jak to tady pročítám jsem narazil, že jste v nějakém jiném vláknu doporučovali XL.

0 0
    • jiboy  

Rozkrok – od země po koule a ještě malinko nad -))).

Jak se měří celé nohy ?

Co ten Cube je o dost lepší než Kellys ?

Líbí se mi obě stejně, Cube asi víc, kdyby byl za 70 tak ho asi vezmu -))) Kellys je za 65 – rozdíl 5000 Kč

0 0
    • jiboy  

OK, pokud je rozdíl jen 5 tak asi je fakt lepší to Cube a Bosch, zajet do Mělníku v lednu a ozkoušet obě velikosti a vybrat.

1 0
    • jiboy  

Mohu ještě dotaz to kolo Cube je to tedy dobré kolo – takový základ třeba na 2000 km ročně – teď najedu tak 200 -)) a rád bych jezdil 2 – 3 x týdně jako 8 let zpět. Díky

0 0
      • Tatut  

Hele nejakou starší generaci toho cube s Bosch motorem mají rodiče. Najeto uz přes 10 000 km, Itálie, toskansko atd.

Kola fungují perfektně mění jen řetězy/brzdové destičky.

0 0
    • jiboy  

Tak jsem to měřil jiným metrem a vnitřní délka nohy je tedy 87 cm možná o cm víc – omlouvám se. Současné kolo Force mám rám 20 palců a myslím, že by ještě mohl být o fous větší, sedlovku mám docela vytaženou viz. foto.

0 0
      • Hrabex1  

poprve nameris 76, podruhy 87 a je to tim, ze si meril blbym metrem, to si delas prdel? Zuj se, postav se zady ke zdi a pouzij uhelnik. Na zed si udelej rysku a zmer jeji vysku od podlahy.Chyba mereni muze byt ± 2 mm.

0 0
    • jiboy  

Jj proto jsem dal foto svého 20 ti palcového rámu, kde bych řekl, že bych mohl mít o fous větší, protože to sedlo mám dost vysoko. Objednám rám XL

0 0
      • Janes  

Zajeď na Mělník a vyber si na místě, nechají Tě tam projet.

0 0
    • roman 3D  

Za ty peníze se dá sehnat slušné elektrokolo ve slevě

0 0
    • jiboy  

Jj vždy Cube je ve slevě a parametry má docela dobré.

Ještě si musím přečíst něco o těch baterkách. Kde je máte třeba přes zimu. Nerad bych vyhořel. Nabíjet budu v pergole v létě dál od domu.

0 0
      • Kouba_2005  

Nabíjet ideálně u Penny :-D https://cnn.iprima.cz/…lionu-453141

Neměl bys baterku nabíjet v prostorách pod bodem mrazu. Jestli přes zimu nejezdíš, tak baterku vyndat a mít ji doma třeba v nějakém plechovém boxu a občas mrknout, jak je nabitá. Neskladovat plně nabitou baterii. Vyvarovat se podivných výrobců baterií, vsadit na „značkové“ výrobce, kteří mají management baterie ošéfovaný a zahoření baterie je velmi nepravděpodobné.

0 0
      • miki  

Nabíjím baterie doma v koupelně na dlažbě a vždy jsem doma. Jinak jsou v komoře. A v zimě na 80% nabytí.

0 0
    • jiboy  

OK koupím tedy to Cube s Bosch baterií. Samozřejmě budu postupovat dle návodu. V zimě jí vyndám a budu skladovat na 70 % apod. a kontrola jednou měsíčně. V létě v dílně v suchu – je tam 15 – 20 stupnů přímo v kole. Jízda 2 – 3 x týdně tak po jízdě vždy dobiju v pergole a pak kolo přesunu celé do dílny. Díky za povzbuzení, že se snad není čeho bát.

0 0
      • Kouba_2005  

Značka ideál. Dobře vyber a ať slouží.

0 0
      • Jáchym 1  

Není nutno po každé jízdě dobíjet,pokud není úroveň příliš nízká.

0 0
      • michomin  

Zas neblbni, není to Krakatit ani nitroglycerin. Já baterii normálně nabíjím v obýváku. Samovybíjení dělá podle systému 1% měsíčně, takže bych neblbnul s hodnotami nabití při skladování přes zimu. To klesne tedy o max 10 %. Jestli tedy necháš nabití na 50 nebo 70 % je putna, nebezpečné vybití fakt nehrozí.

0 0
      • michomin  

.

0 0
    • jiboy  

Jj v pohodě jen jsem se ptal. Vystrašili mě články o požárech -))) Mám nový dům, vše vždy dělám jak se má a jak radí, nebudu to flákat tak požár tedy nehrozí. Díky

0 0
    • jiboy  

Tak dnes jsem tedy koupil své první elektrokolo – Cube Reaction Hybrid Race 750. Kolem prodejny jsem najel 1 km, vše super, vybral jsem velikost XL na výšku 183 cm. Za Kč 700 mi prodejce vyměnil Kiox 300 za Kiox 500. Race verze je základní, která již má 4 ampérovou nabíječku v základu tak jsem rád, že nebudu nabíjet 13 hodin, ale jenom 6. Jediný zápor, kolo prodáno pouze s nabitou baterií 25 %. Dotaz, když baterii nyní nabíjím, když po ní přejedu rukou vyzařuje jakoby magnetické pole, takové lehké vrnění do ruky, ale když ruku na baterii nechám už to nedělá, když se odpojí z nabíječky také ne. Nevím zda je to vlastnost ? Prostě při dotyku baterii při nabíjení cítím takovou sílu, nevím jak to popsat. Prodejce mi hned nastavil elektronický zámek kola, když sundám display a nebo nebudu mít u sebe mobil, motor nenaskočí. Kolo v akci za 75. Baterii nabiju na tři čárky – 60 % a jak začne blikat čtvrtá ukončím a šoupnu na dlažbu do jara. Nejdřív vyjedu v březnu. Kolo se mi zdá překvapivě oproti FULL tady u nás ve městě o dost lehčí. Mělo by mít 24,5 – tedy o 11 kg víc než staré.

2 0
      • cibi  

když vidím tu cenovku, tak mi to připomene jak jsem jako študák stál za někoho frontu na Škodu Favorit. Stála stejně :-)

ad „vyzařování“ baterie

možnosti mne napadají 2:

– při napojení na nabíjecku je uzemněná, tj tvoje statická elektřina, vzniklá z oděvu ze syntetiky resp třením plastového obalu

• druhá možnost… (ne , nedělám si srandu) nejsi senzibil? Zkoušel jsi to s virgulí? mohl by jsi se chytat na změnu el. pole. Obvykle se lidi kteří jsou „nevědomí senzibilové“ chytají na vodu a kovy, nicméně někteří i na el kabely.

na závěr: užij si to s novým kolem!

1 0
        • jiboy  

Tak prodám staré kolo a je za 55. To se už dnes nechá. Ale do dražšiho full bych zatím nešel. Toto mi bude stačit na vyblbnuti.

1 0
          • miki  

Tak záleží co bys sehnal ve slevách ale mám fulla a o víc jak 2 kg lehčí a zase nebyl o moc dražší než Tvoje kolo. Ale určitě si budeš užívat novýho kola.

0 0
            • jiboy  

Jj chtěl jsem kolo za pade. Až prodám na jaře staré bude toto za 57. Za mě spojenost. Full a asi koupím cca za 10–12 let k šedesátinam.

0 0
          • Lišák  

Pokud si myslíš, že toho starýho Force prodáš za 30 tisíc, tak sni dál.

0 0
            • michomin  

Za 20, ale i to je moc. Tak a má po radosti z toho jak ušetří.

0 0
      • Ondraj  

Mám stejné kolo, budeš spokojený. Jen doporučuji utěsnit o kroužky prostor středu kolem klik, gen4 má problém s pronikáním vody hlavně u strany převodníku a tím může dojít ke snížení životnosti motoru. A není to jen o způsobu mytí kola. Doporučuji nepodcenit, minimálně si o tom něco přečíst na zahraničních fórech, je to globální problém toho motoru, problém se může objevit už od cca 1 tis km nájezdu podle způsobu použití. Než jsem pochopil problém, myslel jsem, že mě se to týkat nebude.

0 0
        • jiboy  

Mohu poprosit o radu ohledně těch o-kroužků ? Odkaz, kde co jak změnit ? Pracuji ve VO, kde máme skladem tisíce o-kroužků a jsme jedni z největších prodejců. Tak není v práci cokoliv vybrat.

0 0
            • miki  

Koukal jsem na to video co jsi dával odkaz, no to je trošku patlal co to dělal. To byla jen prevence a vůbec neví jestli tam zatéká voda nebo ne. Kdyby tímto přístupem opravoval i něco jinýho než svoje kolo tak to raději nechci vidět.

0 0
              • Ondraj  

https://www.emtbforums.com/…34780/page-3

Mám pro vás ale trochu špatnou zprávu. Zaznamenávali jsme mnoho chyb s Gen 4 a neustále vyhodnocovali chyby, které vidíme. Nepodařilo se nám zjistit, proč levé ložisko klikového hřídele stále selhává a pravá ruka ne (no, stejně moc ne).

Ukázalo se, že voda protéká kolem plastové podložky, která je umístěna pod pravým pojistným kroužkem mezi nosičem řetězového kola a klikovým hřídelem. Jakmile se dostanete do této oblasti, voda teče podél klikového hřídele a do zadní části levého ložiska. Levé ložisko nemá na továrním ložisku těsnění, pouze kovový štít. Tudíž ani v nejmenším není voděodolná.

0 0
                • miki  

Joo to chápu, kouknu ženě na motor jestli na tom není stejně. Jen jsem četl že se povoluje vpravo matka a klíč si nechají hezky zaplatit jako všechno spec.nářadí.

0 0
              • Ondraj  

foto

První příznaky jsou, že přestane cvakat volnoběžka.

Jak je voda, vlhko v motoru, začne destrukce na elektronice, poté se objevují chybové kódy.

0 0
                • miki  

A to tvrdí že je Bosch bez problémů. Tak možná gen. 5 bude lepší. Nebo až 6,7 gen.?

0 0
                  • jiboy  

Nevím slyším o tomto problému poprvé. Ve vodě ani v zimě nejezdím. Toto asi nebudu řešit. Kolo je 2 roky v záruce. Při servisu ve 1200 km se o tom poradím s mechanikem, zda to nějak řeší nebo ne.

Naopak mě dnes zaujali ty Německé e-shopy

Toto kolo https://www.akumo.cz/…lack_z31019/ se dá koupit v Německu za 49 – no možná objednám manželce L velikost – má 173 cm a budeme moct jezdit spolu. Žena jezdí jen po rovině. Kopce nesnáší. Denně v práci nachodí 10 km, kolo má jak relax a ne se na něm dřít. Ještě černé totožné pneu asi za 350 a tyto dvoubarevné bych střelil. Ve videu od bahna vypadají ty bočnice děsně. U nás ve městě jsou 4 obchody Bosch servis, takže o servis se nebojím. Takto kolo do 50 koupit v DE by neměl být problém.

0 0
                    • Ondraj  

V dešti možná nejezdíš, ale já musel už několikrát v dešti domů dojet, ačkoliv jsem také v dešti nevyjížděl. Alarmovalo mě to, za jak krátkou dobu byly motory KO a v našich podmínkách to může vyjít hezky po záruce. Ta relativně malá úprava mi stáka za to, abych byl o trochu klidnější. Jak jsem psal, hodně mě překvapilo, kolik bordelu tam bylo po 300 km a to jezdilo pouze v suchu.

Taky se dej prosím pozor na plastový kryt na motoru s nápisem. Pod mím je nalepená bílá plomba a když to netěsní, tak je díra přímo do motoru. Někdo tam dokonce tu plombu ani neměl a pod krytku může natéct.

Jinak lockring jsem utáhl na větší moment 40 nm a zatím se mi nikdy nepovolil. Šrouby na klikách zajišťuji Loctite.

https://www.theguardian.com/…iling-motors

0 0
    • jiboy  

Tak na foru mi psali další účastníci že baterie po koupi 30 % je běžná. Baterie při nabíjení cítím tu sílu spíš po přejetí přes celou baterii, zřejmě nějaké magnetické pole při nabíjení. Nejvíc jsem rád za ten větší display, který mi prodejce vyměnil

0 0
      • pgnext  

Pěkně tě ti teoretici vyplašili. To vrnění cítím taky u všech baterek a všech nabíječek. Baterka od Bosche je bezpečná. A jinak, výběr dobrý, možno to chtělo hned full. Ať ti to slouží.

0 0
        • jiboy  

Díky já chtěl za 50, vyjde mě nakonec 57. Srovnatelný full je tak o 25 dražší. Samozřejmě dá se koupit Full i za 80 v Německu se základní horší výbavou a pomalou nabíječkou. Mám spoustu jiných výdajů tak si koupím Full časem – 5 – 10 let. V podstatě 50 je dnes 1 – 2 výplaty, takže si myslím, že kolo je dostupné pro každého. Baterie za hodinu nabitá na 60 % a už je zazimovaná ve 20 stupních. Méne doma nemáme.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.