Potřeboval bych poradit s nákupem silničního kola v hodnotě 100–150 tis.
Kolo mám pro radost, nebudu závodit, líbí se mi typ „aero“ s komplet integrovanými bovdeny a kabely. Dále bych chtěl ploché aero řidítka, kotoučové brzdy, wattmetr ovládaný bezdrátově z řidítek, karbonové ráfky ideálně 50mm.
Preferuji pohodlnou geometrii, tedy více vzpřímenou pozici těla, kolo spíše hotové od výrobce (ne montované), představec integrovaný do řidítek.
Nechci kolo na časovky (chci běžná řidítka).
Vyžaduji sadu shimano Di2 nebo SRAM RED ETAP, tedy pouze elektronické řazení.
Na co hledám odpověď:
- radši bych vyzkoušel SRAM RED ETAP, ale mám obavy poruchovosti a náchylnosti k poškození při běžném používání (kolo si kupuji, abych jezdil a ne ho leštil). Máte někdo praktické zkušenosti s používáním těchto sad (RED)?
- jaké kolo na základě těchto požadavků vybrat?
Zatím měl zaujal nejvíce:
- Canyon Aeroad CF SLX 8 Disc Di2 – to se mi libi nejvic, ale nelze koupit v běžném obchodě
- alternativa 1:Merida REACTO 8000-E (nejsou tam ale aero riditka)
- alternativa 2: Scott foil 10
- alternativa 3: Orbea ORCA M20iLTD
- alternativa 4:???
- pokud zvolím variantu Canyon, nebude problém se se servisem a poradenstvím? Potřebuji to nastavit, proškolit ohledně používání a ovládání a průběžně řešit údržbu a servis (tato značka nemá žádný přímý servis) :(
Je mi jasné, že spoustu mých požadavků je protichůdných a nesmyslných, ale vybírám si kolo pro radost (moje první silniční, zatím jsem jezdil jen XC). Nicméně rád si přečtu vaše názory.
- kolo budu používat převážně ke stoupání a k budování základní vytrvalostí
- moje výška 168 cm
- kolo plánuji jezdit minimálně 10 let