Máte nějaké zkušenosti,zatím používám starou 970 ale trochu je to znát na hliníkovém ořechu.Případně dá se koupit ocelový(lépe titanový)ořech pro 240s.
Máte nějaké zkušenosti,zatím používám starou 970 ale trochu je to znát na hliníkovém ořechu.Případně dá se koupit ocelový(lépe titanový)ořech pro 240s.
na 240s-ke som mal 12000km ultegru 12–27 a orech nebol ani poskodeny takze by som odporucal ale myslim ze uz ju nevyrabaju a 27 zubov asi bude malo…ale urcite moj typ…
Pardon,mám ji MTB(11–32).
ved ja tiez myslim MTB :-)))
Mě jde spíš o to že se pastorky otlačují do ořechu jestli s tím někdo nemá zkušenosti abych nemusel každý rok měnit i ořech.Tak jakou kazetu s unašečem zvolit.980 má jen poslední 3 a XT nevím.
Jo vem kazetu s unašečem – XT,nebo vyší řady Sramu. Ale s 3-talířem bych klidně dal 9-kovou Ultegru 12–27 U všech sou poslední tři pastorky samostatně, ale ty už se ti nevymačkají – takovou sílu nemáš.
Ta ulterga je dobra a trojtalirem uplne bezproblemu jezditelna… vaha 233g foto muzu poslat…
Proste tam daj XT, ta by to otlacit nemala. Alebo nove XTR je tiez krasne, ked uz mas DT240 tak by k tomu pekne ladila. A 220g je tiez pekna hmotnost. Len ta cena…
980 má jen 3 největší na unašeči,jak je na tom XT?podle fotek na šopech nejde poznat.Po asi 500km s 970 jsou vidět otlaky na ořechu po všech pastorcích.Třeba někdo vozí deorko a má zkušenost že to na životnost ořechu nemá vliv.Podle toho co jsem vyčetl tak vyšší model kazety než LX nebo 970 je jen úspora na váze(i v peněžence) a ty unašeče.
odpověď hledej zde, záleží na počtu zubů… cycle.shimano-eu.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/CS/EV-CS-M760–2267_v1_m56577569830608773.pdf
hele u tý 970 jsou všechny pastorky pospojovaný? Já jsem na kazetách shimano měl mimo krajní (nejmenší) pastorky dohromady na pevno, na sramu(jezdím 850) jsou pastorky zvlášť a jednotlivej pastorek vždycky udělá větší paseku než celek, speciálně na hliníkovým ořechu
jsou pospojavaný, ale jdou to „jenom“ snejtovaný samostatný pastorky a podložky mezi, takže s ořechem jsou ve styku stejně jako by byly zvlášť…
Dohromady to drží jeden šroubek(spíš aby se to snadněji nasazovalo než aby drželo)tak 2mm.Shimano nevím proto tento theard.
XT nebo XTR
Hm, tak já mám jinou zkušenost…Mám 240s náby a kazetu XTR a ořech je pěkně vymačkanej…myslím, že bude každou sezónu potřeba vyměnit :-( Ořech je ale vymačkanej i na fotkách v originál manuálu od DT a píšou tam, že je to normální…asi to berou jako spotřební materiál…
XTR M970 rozložená www.netbike.cz/select_det.php?…
kamoš ma taky 240S ma ji už 3 roky, vystřídal spostu, kazet, trochu se to otlačilo u te první a pak už to bylo pořad stejné, zajímal se o to a pry se to trochu otlačí, ale nějak víc by se deformovat ořech neměl