Dostal jsem Marfuši 66 RCV a potřeboval bych poradit s výběrem pevného rámu. Přeci jen 180mm na HT je dost, a tak jsem se chtěl zeptat, jestli tu máte někdo zkušenosti s tímto zdvihem na HT.
Dostal jsem Marfuši 66 RCV a potřeboval bych poradit s výběrem pevného rámu. Přeci jen 180mm na HT je dost, a tak jsem se chtěl zeptat, jestli tu máte někdo zkušenosti s tímto zdvihem na HT.
To budeš mít asi dost zůžený výběr pokud vůbec nějaký. Změř rozměr od osy pevné osy po vrch korunky – tam kde dosedá spodní ložisko rámu. Pokud to bude nějakých 550mm tak bych možná ještě uvažoval o RB MONSTER HT. Jinak ta MZ by měla jít snížit přehozením takových plastových zmrdů, které jsou součástí vidlice a to o 20mm.
Výška vidle je 560mm. Zajímalo by mě to snížení zdvihu jak popisuješ. Googlil jsem, ale nic podrobnějšího jsem nenašel. Zkusím ještě pohledat tady na foru. Kdyby to šlo lehce snížit o dva cáky, tak by to snad na tom rámu nevypadalo tak legračně.
Podívej se do mého profilu – mám tam RB se 150mm vidlí co má délku min 530(spíš ke 540) a jezdím na tom i uphill po Beskydech. Pokud to budeš mít jen z kopce dolů a ta vidlice bude mít SAG jak má mít – min. kolem těch 40mm tak bych do toho i šel.
Tyto stroje me vzdycky na Dkey pobavi, nejlip s monstrem:)
Proč pobaví? Některý vypadají dost pěkně, a pravděpodobně jsou i funkční, pokud je teda použit rám, kterej takovou vidli snese…
…no prave ze ve vetsine pripadu ne:)
–
Norco Manik..
No tak asi by se nechalo i něco svařit (franta, RB…) jen nějak nevim k čemu bude taková konfigurace dobrá (kromě pózování)
Já bych bral klidně bazarový celopéro nebo vidli snížil tak na 150–160…
To snížení mě zajímá, ale předpokládám, že doma na koleni to nepůjde.
Banshee Morphine, Norco Rampage, DW Necromancer nebo jak už bylo řečeno RB Monster HT. 160 mm zdvihu by bylo ale lepší.
Napadá mě ještě v dřívějších dobách na DK docela často zmiňovaná caprnka, ale nejsu si teď jistej, jestli to náhodou není jenom název prototypu dnešního DevilWork – neznám historii těch rámů…
Caprnka je neco jinyho. Jsou to levny CrMo ramy. Zda ma vicero geometrii to netusim.
Jj občas se ještě teď na DK nějaká objeví, ale nešel bych do toho už jen kvůli názvu :-)
měl jsem frantu se starým monsterem a byla to paráda :-) jen teda chtěl vyšší vidli, jinak se to maličko zavíralo (blbě jsem odhad hlavový úhel, s 66 a 24" v zadu to byla dokonalost :-)). jak všichni říkají, že to je kravina, tak mi ani nepřijde.. na nějaké fr/dh je to akorát, dopady se pokládají hezky na předek, vidle to smslne a člověk jede příjemně dál bez nějaké větší rány.. ale na fulla to nemá, to je jasné
dozadu 29" ? teda pokud s tim nebudes jezdit moc z kopce.
jo,chce rám na vidlici se zdvihem 180mm a bude s tím jezdit hlavně dokopce…
Na druhou stranu nad kolem s 29" kolem vzadu by se každej zastavil :-))