Jedl někdo z vás na Lysé hoře?

102 nepřečtených
  • Jardááá

    Zdarec

    Včera jsem měl tu čest navštívit restaurci na Lysé hoře.Po celodenní „dřině“ jme se s přítulkou těšili na pořádnou večeři,bohužel větší hrůzu jsem asi nezažil.Výběr ze 2 jídel,které, jak se během 10 min. po objednávce zjistilo,stejně nemněli.Tak prej že jelení guláš a řízek.Guláš byla zahuštěná šedá fazolová polívka s houbama a 5 kousky vepř.masa. Řízek měl tak 50g,ale na přikrytí těch 10 hranolek (jediná příloha) to stačilo.

    Je to tam tak pořád,nebo měli špatnej den?

    0 0
    • Chiron  

      Byl sem tam ve čtvrtek. Já si dal smažený hermelín, ač si ho obvykle nekupuju. Dostal sem dva, takové ty už předsmažené polotovary, chuťově dobrý, hranolků mohlo být teda víc a tatarka k tomu byla dobrá. Z hospod sem většinou zvyklý, že dávají nějakou levnou která má dost otřesnou chuť. A pár koleček papriky. Kámoš si dal guláš, vypadal dobře, fazole v něm fakt nebyly, akorát prý tužší maso.

      V rámci možností fajn, ale člověk by tam i čekal nějakou slušnější hospodu. Asi jim tam chybí zdravá konkurence. Ale je fakt, že když musí stíhat hlavně o víkendech takové návaly turistů, tak to není zrovna jednoduché. Ale stejně, brzo se to bude bourat…

      0 0
    • Hynas  

      Moc to nedramatizuj. Lysá je v pohodě, narozdíl od jiných vrcholů (třeba sousední Smrk, tam dostaneš tak max čučoriedky…). Byl jsi v Šantánu nebo v „prasečáku“?

      0 0
      • Jardááá  

        Znám spoustu klasických „pajzlů“ kde vaří super.Toto je hrůza!

        0 0
      • Radez  

        Čemu říkáš prasečák? Tomu podniku na Budějárně?

        0 0
    • Vilém  

      A cos cekal? Interconti? Tamni stanek je v podstate bufac nejhrubsiho zrna.

      0 0
      • Normik  

        V ČR (čest vyjímkám!) se to s kvalitou jídla moc nehrotí…

        0 0
    • jackasss1  

      No upřímně s tebou souhlasím, vyšlápnu si to několikrát do roka jak na kole tak pěšourem a nejvyšší vrchol Beskyd by si opravdu zasloužil lepší jídlo a lepší prostředí než dvě polorozbořené šopy :-) Vyděržaaaaaaj, brzo se začne snad stavět nová pořádná chata. Apropo Smrku, ten je zase kouzelný tím, že tam nic není :-P

      0 0
      • raceman  

        a tim, ze se tam postavi dve nove velke chaty se lysa dokurvi jeste vice, nez je… :-/

        0 0
      • HROOLI  

        Tak tou novou chatou to pěkně po… Teď je to myslím v pohodě, zelňačku tam mají výbornou a celkově to tam působí ještě tak " polně" , prostě horsky. Až tam postaví novou chatu .. :/ A stejně nejlepší je ta malá hospůdka pod lysou- vedle ní nám na kotlíku uvařili gulášek.. Akorát jsem zapoměl název ( je tam ohrada s býky) .

        A U Zbuje je už klasika..

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Flegmatik  

      Zřejmě vám nabídli to nejlepší z moravskoslezské kuchyně :)

      0 0
      • unitak  

        Spíš si ho spletli s nějakým anti-moravoslezákem jako ty a chtěli se na něm vyřádit :-D

        0 0
        • Flegmatik  

          No to je možné. Jestli už při příchodu na ně řval: Já jsem Jardááá z Dřevohostic, valte nám jídlo! Tak se nedivím :-)))

          0 0
          • Jardááá  

            Neměl sem sílu ani mluvit ani chodit…

            A i kdyby ,myslím,že se umím chovat celkem slušně.Jak to řešíš ty,

            křupko,nevím…

            0 0
            • Martin  

              v klidu, to je místní troll :)

              0 0
    • weekend warrior  

      sis myslel, že seš v restauraci někde v rakousech? ;)

      0 0
    • witmar  

      Máš si dát polívku a neexperimento­vat…Zelňačku jsem tam měl minulý týden super..

      0 0
      • Flegmatik  

        To ale nevíš, že to předtím byl segedínský guláš ta tvoje polívka…

        0 0
        • witmar  

          tak to asi vítr… zeli bílé a polívka smetanová(tzn. taky bílá)

          0 0
        • Jardááá  

          Nejsi náhodou onen špičkový kuchař kouzelník z Lysé?

          0 0
          • Flegmatik  

            Osobně. Díky za reklamu. Přijďte zas! :-)

            Ne, dělám si srandu, já na Lysé snad nikdy nebyl, natož abych tam něco jedl :-D Jen tu rejpu, ale zároveň soucítím. Když si vzpomenu třeba na restaurace v horských chatách v Rakousku v 1800 a výše metrech nad mořem, tak se skepticky zasměju :-)

            0 0
            • scret  

              ty jedes..:))

              0 0
            • bluma  

              Na Lysé je to možná sranda, na Šeráku tvrdá realita :-)

              0 0
              • Flegmatik  

                No, na Šerák jsem jednou vyjel mastňácky lanovkou a jako borec jsem pak tu kamenitou cestu k chatě došel v pantloflích, tam nahoře mlha, zima a v té chatě jsme si dali čaj a jak mi tenkrát chutnal! :-D

                0 0
      • Joseph de Sax  

        akorát se stihnul tentokrát vyblít hned vedle hrnce, ale pokáždý se to nepodaří, tak dobrou chuť…

        0 0
    • o.t.  

      Já už si tam pár let nedávám nic. Lysá je gastronomická katastrofa a bohužel tam chodí takové davy lidí které si ty blafy stejně dají, že je nic nemůže donutit jít trochu do sebe a zlepšit se. Už mě párkrát napadlo, že kdyby si někam na vrchol někdo schopný postavil maringotku a dělal třeba jen poctivý dobrý guláš, tak by musel za sezónu vydělat majlant. Dole na Ostravici je to taky strašné, jako ostatně skoro všude v Beskydech (až na pár výjimek).

      0 0
      • gazman  

        Do Beskyd se jezdí bikovat, žrát jeď do taliánska, francie, thaiska atd. Podle chuti.

        0 0
        • weekend warrior  

          to napiš všem těmhle lidem, ty z tebe budou mít radost:))))

          0 0
        • Buf  

          ja teda žeru doma a v italii, francii jezdim a do thajska si myslim že se jezdi za něčím jiným. No a do Beskyd je nejlepši Tatranka a chutná stejně na Lyse i na Smrku…

          0 0
          • gazman  

            Italská, francouzská a hajská kuchyně jsou vyhlášené. Thaiské kurvy taky, tak jsem to myslel, jinak je samozřejmě tatranka nejvíc.

            0 0
      • weekend warrior  

        njn, je-li neustále poptávka, není třeba nic měnit:(

        0 0
      • PjSky  

        no jakpak by ne.. kdyz to nekdo zere, tak to nekdo prodava

        prasata

        nedelni obed

        zaslouzime si to, presne jak to porad opakuje Pohlreich.

        V sobotu obidek po jezdeni pod klinovce, v menu restosky plne cyklistu jen same fritezove zradla plus svickova a veproknedlozelo… hnus. typicky vesnicky nesvar hovno vyberu jidel. Fritezy bych vyhazel z oken restauraci.

        0 0
        • jIrI___  

          Cyklisté mají zakázáno jíst smažená jídlá nebo vepřo knedlo?

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • Kubiczech  

          Já jsem zase rád, že se někde ještě smaží smažák a fritují hranolky. Ve větších městech už Pohlreich smažák vyhubil a za to ho nesnáším (mimo to, že je už snad i na obalu od zubní pasty). Holt na něj mám občas chuť a z hospody je nej. (:

          0 0
          • Tommy_Lee  

            no nevim, v Brne teda smazak nikdo nevyhubil :-)

            0 0
          • obda  

            To by mne zajímalo, v kterém větším městě je vyhubený smažák. IMHO ho mají furt skoro všude.

            0 0
            • jIrI___  

              Naštestí. Smažák je jedna z mála věcí, u které má člověk jistotu, že bude všude chutnat ± stejně :)

              0 0
              • nox159  

                presne :)

                0 0
                • gazman  

                  Ha ha, kup si kus pořádného sýra a osmaž ho, zjistíš že ta hmota co si dáváš ve většině hospod je strašný, ale fakt hrozný ojeb. Doby poctivého smažáku v hospodách skončily v momentě co se objevily po padesáti kusech balené předem obalené a zamražené hovna z makra, které ti předhodí v 90% knajp.

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • Frostty  

                    To je kekel, není nad poctivé smažák.

                    0 0
              • Vilém  

                To bych netvrdil. Obzvlast dnes, kdy nevis zda to co dostanes vubec nekdy potkalo mliko, nebo je to jen nejaka nahrazka z rostlineho tuku a kdovi ceho.

                0 0
              • obda  

                Pekna kravina. Pokud nepocitam nejaky nahrazky, tak srovnani smazaku z nejlevnejsiho 30% eidamu a z nejakeho lepsiho syra je dost drsne. O polotovarech z makra ani nemluvim.

                0 0
                • jIrI___  

                  Není to kravina. Ve většině restaurací dělají smažák z polotovaru = chuťově vždycky hodně podobné. Doma si ho taky dělám z polotovaru, komu by se chtělo drbat s trojobalem, takže mě hospodský smažák může jedině příjemně překvapit :).

                  Nikde jsem nepsal to, že nepůjde poznat rozdíl mezi smažákem z polotovaru a smažákem z nějakého exkluzivního sýra, to by byla kravina.

                  0 0
              • JSt  

                …bohuzel :-))

                0 0
    • Joseph de Sax  

      vždycky, když se vaří ta polívka s masem, štěkají za boudou dva psi a večer je tam už jenom jeden…tak si raději beru vlastní guláš do bandasky od Wermachtu, než bych jedl nejlepšího přítele človeka na Lysé hoře…

      0 0
    • Bajka  

      komu se to tam nelíbí ať si nosí žrádlo na hřbetě nebo tam ani nechodí. taky možnost. aspoň ubyde lidí a my co máme Lysou rádi i bez vysoké gastronomie tam budeme chodit (jezdit) ještě radši ;)

      0 0
      • weekend warrior  

        no tak hovězí oháňku a brzlík s chřestem jemně posypaný lanýži tam dělat nemusej:), ale…i málo se dá udělat dobře

        0 0
      • Chiron  

        Já to beru třeba z toho pohledu, že když už si udělám nějaký takový výlet, tak bych si nahoře rád poseděl u dobrého jídla. Chápu že z hlediska návštěvnosti je taková vývařovna která to seká ve velkém za pár kaček nutnost. Ale docela bych ocenil vedle nějakou hospůdku, kde by vařili dobře a pořádné porce, byť za vyšší cenu. A mohl bych si pak vybrat, spěchám nebo nechci čekat, skočím do vývařovny na guláš a nebo si dám na čas a dostanu nějakou dobrou valašskou specialitu. Podobně to funguje třeba na Pustevnách. Určitě by se tam uživily obě hospody bez problémů.

        0 0
        • mxv  

          Co je na Pustevnach ta dobra hospudka a co vyvarovna? At vim, kam jit..

          0 0
          • jIrI___  

            Pokud na jídlo nechceš čekat hodinu, tak se vyhni všem občerstvovnám mimo bufetů (párek v rohlíku apod.) nebo tam jdi mimo hlavní tur. sezónu.

            0 0
            • mxv  

              to vim, dyt to tam mam kusek, me zajimala ta kvalita.. ja mam treba nekolikanasobnou spatnou zkusenost s Libusinem, ale znam lidi, co si ho chvali..

              0 0
          • Chiron  

            Mám trošku problém, že si moc nepamatuju ty názvy hospod. Ale třeba v tom hotelu Tanečnice vařili dobře, ale už je to pár let, takže fakt nevím jak to tam teď je. V Libušíně jsem byl 2×, poprvé sem si tam dal sladké knedlíky a fakt výborné, podruhé nějaký steak a docela mě zklamali. Pak sem byl v té hospodě co je hned zkraje když se přijíždí po silnici a jde se do patra, nevím jak se jmenuje, ale když sem tam byl, tak se to tvářilo jako nějaká restaurace, ale obsluha taková zvláštní a jídlo spíše podprůměrné, ale na nějakou rychlou kyselici fajn. A docela zvědavý sem na tu novou kolibu Valaška, ještě sem v ní nebyl a když už, tak by byl aspoň pěkný výhled z terasy… Hm asi bych si tam měl zase zajet.

            Pustevny sou v tomhle trochu jinde než Lysá, kde je jeden bufáč a přes cestu to samé jen ve větším. Navíc to zvenku působí dojmem, že se to každou chvíli rozpadne.

            0 0
    • goofy  

      Tvl… Sem si do ted myslel, ze na hory se jezdi/chodi kvuli horam a ne zradla… Njn. Asi sem moc konzervativni. Si vem tatranku a nejakou svacu, a nejaka jejich mistni kuchyne ti muze byt ukradena. Pivo a polivka tam dycky byly v cajku :o)

      0 0
      • gazman  

        Tak. Chleba s vuřtem a hořticou, hotove.

        0 0
      • maajkee  

        No a kvůli takovýmu přístupu u nás stojí většina hospod a restaurací za starou bačkoru. Lidi tady prostě nejsou zvyklý dobře se najíst a pustit korunu. Všichni chtěj jídlo za 50, za 60 korun a pak se divěj co dostanou :)

        0 0
        • jIrI___  

          VŠ menzy na vás, pak byste si chrochtali blahem v sebevětším pajzlu :-D

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • goofy  

          Ja nekde pisu, ze nemam rad kvalitni jidlo? Na jidle si naopak docela vybiram, kdyz za nim jdu.

          Jen proste pisu, ze v nejakem bufaci na Lyse nemuzes a ani nechci cekat interkontinental. Je to proste hospoda na vrcholku hory… Jsem rad za to, jak to tam ted vypada, a desim se stavu, jak tam pribudou dva hotely/chaty…

          0 0
        • nox159  

          jde o to ze tady v mistni nove jidelne se za 65,– najim dobre kdyz prijdu do restaurace dam 300,– za porci a dostanu neco podobneho jak tady v te jidelne tak v tomhle vidim ten problem… neni problem zaplatit za poradne jidlo… ale je problem zjistit kde cena jidla odpovida kvalite… ;-)

          0 0
    • Mjr.BlasterX  

      Vždycky co jsem tam jedl tak mi chutnalo, převážně zelnačka a česnečka. Je pravda, že to už jsou nějaké ty roky zpět, ale to nemění nic na tom,že by tam mohli vařit kvalitní jídla, přece jenom to je nejvyšší vrchol beskyd a turistů tam chodí taky dost. To je čistě jen můj názor, nikomu tady nic nenutím.Hlavně se tam chodí kvůli jiných věcí, příroda, výhled na tatry když se zadaří a už jen pro ten pocit, že člověk nedřepí doma a vyrazí do přírody.

      0 0
    • petrbw  

      Chodím/jezdím na Lysou celkem pravidelně.Nechodím tam ale kvůli jídlu nýbrž kvůli Lysé.Potom nejsem zklamaný protože TA mě nikdy nezklame.Jablko nebo sváču a termosku si nosím s sebou.Při frekvenci návštěv by mě ta drahota co chtějí za hnusné jídlo zrujnovala a nebo bych dostal žlučníkový záchvat.Tož tak…

      0 0
      • Mjr.BlasterX  

        Přesně moje řeč !

        0 0
      • weekend warrior  

        no a kdyby ta drahota stála za to, mohl bys tam jednou za čas něco kloudného pojíst. No a i kdyby ty nikdy ne, ostatní by nebyli nasraní:)

        Nejsem pro resty na každým vršku, ale když už to tam stojí?

        0 0
        • Mjr.BlasterX  

          Tak já jsem určitě pro, sníst něco dobrého. Ale dát majland za nějaký šunt ze kterého se tak akorát pos…, tak to děkuji. Nevím proč tam nevymyslí něco spešl co by měli jenom na Lysé, myslím, že mnoho lidí by tam zavítalo už kvůli toho, že si řeknou hmm tam dobře vaří, je tam krásně, uděláme si tam výlet. Nejsem nějaký pravidelný konzument na horských chatách, ale když už si jednou za čas něco dám, tak bych očekával i nějakou kvalitu, tímto samozřejmě nechcu házet nějakou špínu na Lysou horu co se jídla týče, ale popravdě to tam stojí za prd. Když vemu pro srovnání Jeseníky a jeho nejvyšší vrchol Praděd tak se ta kuchyně nedá vůbec srovnat.

          0 0
          • weekend warrior  

            njn, já bych tohle celé vlákno poslal provozovateli tamní HC, rozumněj Haute Couisine a hlavně nějak rozšířil do celého světa

            0 0
          • petrbw  

            Ale jo, kdyby to bylo jak říkáš, rád bych tam něco občas snědl.Když jedu do Těrchové tak si taky v místní salaši dám halušky nebo něco spešl.Ovšem tam to umí uvařit a nachystat tak, že to opravdu stojí za to.Naprosto nesrovnatelá úroveň a taky tam mají narváno a lidi se tam střídají jako na páse.Je to o přístupu.A ten na Lysé je hrozný.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.