Ahoj,
přestěhování do centra Prahy nese mnohá omezení, frekvence ježdění se drasticky snížila a začíná se vrbit redukce vozového parku. Už to odnesl gravel, teď zvažuju nahrazení trail biku a silničky jedním univerzálem.
Představuju si karbon XC HT se sportovní, ale uvolněnou geometrií. Něco na svižné vícedenní i dvouhodinové výlety trailem i asfaltem.
Nabídka zatím není široká, taky mám omezený výběr na značky, u kterých nejsem na pomezí dvou velikostí, což je bohužel zrovna můj oblíbený Canyon. Jejich Exceed CF 7 byl horký adept, ale radši bych za ty peníze našel něco s vhodnějším sizingem pro mých 181 cm.
Favorité jsou tedy španělské značky, hlavně Mondraker
V závěsu
sympatickou stavbu má Giant, fajn geo a určení, ale vzhled je nemastný a nevím co čekat od zápletů.
Chvíli jsem uvažoval o Specialized Epic , americký kola mi sedí, ale cenově je to nějaký +10–15 tis za profláklejší značku. Ve hře byl Superior nebo Ghost, ale velikosti jsou pro mě totálně nepoužitelný.
Koukám spíš po geometrii rámu a rád bych solidní záplety, další osazení nehraje takovou roli.
Nepotřebuju nutně konkrétní radu, kolo si určitě vyberu sám, zajímá mě hlavně diskuze o celé věci, spousta jezdců určitě absolvovala podobný vývoj a měla podobná dilemata – současně pořád přemýšlím nad tím, že dvě kola jsou prostě minimum. :) Jenže jezdím ještě krosovou koloběžku a té se nezbavím.