Ahoj, jsem služebně v Olomouci i přes víkend. Kam se máme podívat na pivo (hodláme ho i pít)a jak se tam dostaneme, nejlépe MHD? Díky
Ahoj, jsem služebně v Olomouci i přes víkend. Kam se máme podívat na pivo (hodláme ho i pít)a jak se tam dostaneme, nejlépe MHD? Díky
ten clovek ma pravdu. jeste mam rad Menhir na Blazejskem namesti. pivo Serak
Šerák je, bohužel, klasický případ tkzv. eurobieru – bez chuti a bez zápachu, ale, prosím, nebrat osobně – pokud chutná, tak je vše naprosto o.k.
má pravdu ten chlapec :-)
Sakra, nekuřácká pivnice – jsem v ráji, či co???
To musím zkusit, přidávám se s poděkováním!!
Nekuřácká pivnice si nezaslouží označení pivnice :-X
proti gustu…
já jenom přivítám, když si můžu jít jednou za čas sednout na jedno a po návratu nesmrdím jak popelník
když si můžu jít jednou
Spíš vždycky :-) Bohužel tohle doma nevedou, takže chodím jen výjimečně.
já to pivo nějak moc neřeším. občas mě chytí slina, tak někoho vezmu a jdem pokecat k půllitru. ale spíš sporadicky
ale podnik, co nesmrdí, potěší
cigáro akorát mrší chuť piva tvrdím jako bývalý dlouholetý kuřák, do zakouřené hospy /ideálně v kombinaci s „vůní“ vyjetého friťáku z kuchyně / už nelezu
Moje slova.
Proč ne? Název „pivnice“ ještě přece neimplikuje nic ohledně kouření nebo nekouření.
Však to nenazývají pivnice ale hostinec/pivovar viz. http://www.hostinec-moritz.com/
Jinak myslím, že z hlediska toho jak je Moritz starý, tak si to označení i tak zaslouží více než kdejaké jiné novodobé pajzly. Také nemám rád, když mi týden páchne oblečení.
hele, co ta cyklistika? jezdíš tady nebo ne?
Hoj.
V listopadu jsem byl bez kola a teď po novém roce jsem ho ještě nedovezl, páč to asi nemá cenu – budem muset počkat na oblevu. V každém případě mám v plánu začít po Olympiádě – silniční lehké najíždění km. Do té doby hlavně podle počasí a podle toho, kdy se dokopu, abych na záložní silniční rám nahodil nějaké komponenty. Kosmika sem tahat nechci – ještě aby mi ho někdo na ubytovně ukradl…
No a abych nebyl jen offtopic: Když mě snesete i víc, tak bych i na to jedno někdy po švihu zašel.
Dobrá, dobrá;) Na pivo se můžem domluvit i mimo švih ;)
Ten chlapec má pravdu :)
Kuděj je klasika, navíc přidává k pivku pohled na šikovnou obsluhu v podobě příjemně vyvinutých studentek /zvlášť pro moje stárnoucí oko je to osvěžující/, momentálně však zájem pivuchtivých převyšuje kapacitu, což nemusí být vždycky dobře. Moritz lehce zpychnul /i podmíráka natočí bez mrknutí/, nejlíp jsem se tam cítil tak před dvěma roky, když si teprve budoval pozici. Plán B, nejmladší v rodině nekuřáckých hospod /kousek od Drápala je pro něj určitou konkurencí/ mě překvapil výbornou dvanáctkou Bernard /za 30/,přestože je jakýmsi zvláštním mixem mezi pivnicí, vinárnou a kavárnou. Líbíl se mi i ineriér – nečekaně vzdušný na to, že jsme ve sklepě, superčisté hajzlíky a solidní obsluha. Akorát mám dojem, že v případě náhlého hladu bych neuspěl.
chichi, před nedávnou dobou se do jedné příjemně vyvinuté obsluhy u kuděje zamiloval kamarád :-D – tam je opravdu na co koukat :-)
Snad né do paní Veroniky… :-)
tak to já prosím pěkně nevím, on nejmenoval, jenom se mi s tím svěřil :-D
Paní Veronika je ta vyvinutá blondýna. Co často nosila triko s UK vlajkou a má na rameni jizvu od očkování proti tetanu. :-)
Ale ta je moje :-))))
tož to je mi novinka, myslel jsem, že jsou tam zaměstnány svobodné slečny a šance, tak máme všichni. ostatně i u vdané může růžolící pivař zabodovat!
jdeš na lov? :-D
Já nemyslím moja jako moja :-) Teda ona je moja, ale asi o tom tak uplně neví :-D
takže máme šance? :-D
No pokud se tam nebudeš válet na baru, jako já, a ukecávat jí ještě o půl druhé ráno o panáka kmínky. Tak asi jo :-D
to si zapíšu za ouška a půjdu lovit :-DDDDD
No ten chleba ze sádlem fakt strašně zvědá picí schopnosti. Člověk od tama vychází po zavíračce a vubec se mu nechce dom. :-)))
Mi občas zajdem k Madoně maj tam kvasnicovího Rychtáře „zde“ :http://www.mapy.cz/…
A jšeště „tady“ :http://www.mapy.cz/… mívaj Poutníka, to se taky dá pít :-)
A ještě mě napadá pod kašnou je to taky docela fajn http://www.mapy.cz/…
to bude U vahaře né? na čepu Poutník Pelhřimov, kvasnicová dvanáctka za 26 by mohla být dobrá volba, ale už jsem tam nějakou dobu nebyl
JJ máš pravdu je to U Vahařa. Je to tam takový malinký zapadlý. Ale ten Poutník mi fakt leze. Ikdyž se tam taky dostanu tak jednou za rok. Je to trochu z ruky.
tak už jsme doma :)
Doporučuji Moritz-maj moc dobrou 11 nefiltrovaná-sami si ji vaří.
Určitě musíš zajít do Moritze. Vynikající kvasnicová piva, 10 11 i 12. Jo a dej si tam koleno, stoji za to:)
Kuděj se super hospoda, tam jsem prakticky furt:) Aktuální nabídka (včera): Moritz 10, Opat 12, Svijany 12, Krakonoš 12
Zde doporučuji ochutnat místní specialitu – Loštický polibek! Tvarůžky s povidly a šlehačkou:)
Tak u Drápala mají třeba výbornou Plzeň… =D
plzen u drapala parada, v patek jsem jich dal 6 :)
jinak ten moritz je dobrej, v Planu B jsem nebyl. taky uprednostnuju nekuracke hospody, uz by mohli koureni v hospodach zakazat.
Jó tak Plzeň v Drápalovi je famózní, o tom žádná. Ale pro mě je to hospoda bez duše. A navíc zakouřená.
za dvaatřicet peněz obsahem alkoholu jedenáctka? a famózní k tomu ? bejvávalo, když ještě Plzeň vařila klasicky, ale to už dávno není pravda
Samozřejmě myslel jsem že na Plzeň je famózní. Např. na mého oblíbeného Lipníka nemá, ale to je prostě jiná kategorie piva, to se nedá srovnávat. Mezi „europivy“ je Plzeň pořád ještě dobré pivo s charakterem. A někdy je na ni prostě chuť no.
A co třeba Litovelská třináctka u Kohouta?
ke Kohótovi moc nechodím /či spíš vůbec/, je to spíš restaurace jak pivnice, no a když už jsem tam vlezl s kamarádem na tatarák /ale, fuj, ta cena/, tak bylo před vánoci a litovel nebyla, tož jsem kopnul malou plzeň, jen na zapití a valili jsme jinam, o kousek dál ve stejné ulici je taky /litovel 13/- Na mlýně ??? /nevím, asi se to tak jmenuje/, ale hospa nemá dobré reference, nemám odvahu tam vkročit. V létě jsem ji občas mlasknul v Litovli U zeleného stromu, kde je ovšem relativně malá výtoč /místní nasávají jedenáctku/ a pivko trpí. Řeknu Ti, že mě to docela mrzí – je to špičkový mok, ale nikde se de facto netočí /jo, pozor, v DUBU !!/ a když už na něho narazíš, tak je na soutoči a dá si ho občas někdo a zase je to v řiti, protože většinou /jako na svinju/ chytneš to první zteplalý z trubek. Pro mě je pivo docela kultovní a srdeční záležitost, tak jsem ve svých letech náročný a všude vidím akorát splašky nadnárodních pivovarů a řekni mi , kde si třeba můžu dát v Olmíku výbornou dvanáctku z Litovle vzdálené cca 15 km ? odpověděl bych Ti a bylo by to sprostý slovo :-)) hospy se chovají ekonomicky a točí to, co je pro ně výhodné, zaplať majiteli a on ti naservíruje vychlazený /nebo klidně i teplý/ chcanky. P.S. Lipník má výkyvy, jednou jsem ho Kudějovi /jinde taky v OC snad ani není/ vrátil, ale když se povede, tak je to hodně , vlastně MOC dobrý!, to se mi pak nechce vstávat.
Návštěva Kohouta je pro mě vždy zážitek. člověk nikdy neví, co se mu tam přihodí. Jednou nám pan šéf například ohříval podchlazenou lahev červeného (za 350,–) v karafě na topení :) Nicméně ta Litovel tam byla vždy výborná. Snad bude i dnes večer :)
prosím o stručné vyhodnocení, á propos – jaká je momentálně cenová relace? že bych tam hodil kontrolní očičko, za fajnově připravený mok bych byl ochoten pustit Kohótovi max. 32, víc nedostane /pro ilustraci v Litovli u již vzpomínaného Zeleného stromu ještě v hlubokém podzimu za 21! i to je důvod proč se snažím jezdit za pivem mimo Olomouc/
Tak cena 31,– Pivo dle mého názoru čisté, bez kazu, dobře natočené. Moc nám chutnalo!
to je dobrá reference, jo ta druhá hospa, kde se třináctka v Lafajtce točí se jmenuje Kamenný mlýn, měl bych tam poslat průzkumáka /ale sejří mě kuřácké prostředí/
ve Mlejně je i nekuřácký salonek, ale netuším, jak to bývá s jeho obsazeností
jasně šest, sedm, žádný problém, z plzně se člověk neopije, 4,4% alkoholu je hodně vzdáleno běžné dvanáctce /např. litovel má 5%, Holba 12 5,2%/
me to staci :)
kvalitní hospa
no jo, ale pokud bych byl v OL na vikend, tak bych se nehnal nekam na periferii na pivo…
čím? co je tam teď na čepu ? bydlím kousek v Holici
Asi mimo vtomhle období.Rád chodím k Travisovi,dám flák masa a pár pivek:-)
No jo, zima zahrádkám nepřeje. V létě jsem tam měl pšeničné pivko Z pivovaru Primátor Náchod, byl jsem zvědavý jaké je, znal jsem ho akorát z flašky. Neurazilo, takové zpestření, ale za tradiční spodně kvašená piva bych neměnil
scully , tobě leze všechno co má pěnu i ten míchané nápoj jménem Gambrihnus :) jj Vahař ,U Kašny a Kuděj je to nejlepší co mužete v Ol. potkat . Ale blýská se na lepší času společne s obnovením Svatováclavského pivovaru u nám.Republiky :) otevřít by se měl na konci března …
co,co ? Svatováclavský hostinský pivovar přece byl v Riegrově ulici. vařil, dovařil a je z něho smradlavá herna, momentálně celkem humáč. U kašny jsem se zatím nezabydlel, možná je to i tím, že jsem se tam v létě cpal s kolem, což mi zvací dívčina u vchodu doporučila ,ale majitel uvnitř už tak kamarádský nebyl,žádný velký výstup nebyl, ale začátek to nebyl dobrej. piva samotná mají dobrý potenciál, ale to, jak jsou natočený /pěna jak z Jaru/ je degraduje. ale pozor byl jsem tam naposledy loni na podzim, možná už je všechno jinak
Čepuje se někde v Olomouci Dalešické pivo? Kamarád si ho dal tady v Brně, strašně mu zachutnalo a tvrdil mi, že tohle v Olomouci nikde nesežene. Moc se mi tomu nechce věřit :)
kamarád má, bohužel, pravdu, taky bych ho prubnul, ale v Olmíku není ani flaškový
Vzpomínám si když jsme kdysi jezdili vlakem z těch naších hor za technem do eska, potom do depa, nejdřív jsme se rozjížděli u dášenky, pak v ponorce a pak hurá za hudbou, ráno jsme vyspávali na nádraží a pak nekonečné návraty do jeseníku, ***** to bejvalo dobře
ponorka – hospoda s největším výskytem podmíráků v OL :-D
Lol, kolem tohohle chodím do menzy, nechce se mi věřit, že za těmi dveřmi opravdu něco je… :-D
představ si že fakt je. nicméně, podle mého je to děsnej putál :-D
ponorka je pojem, kdo jde za atmosférou /loni jsem tam vlez – hrála hudba, která mě stáhla dovnitř/, ten ji dostane až po rysku a je spokojený, kdo jde za pivním zážitkem /třeba já/, ten nemůže být z konfekčního Staropramenu nijak odvázaný, ostaně „podmírák“ je patronem hospod v Olomouci, občas se objeví i kritika v tisku, ale jede se dál – národ pije, lidi platí, tak co
Na vlakáči bejval luxusní jarošov do voskáče :D
na Jarošov už můžeme jenom zavzpomínat se skupinou Argema a jejich /snad jediným/ hitem „Jarošovský pivovar“
Zkusím oživit. Měl bych dotaz. Kromě Kuděje a Jazz Tibet Clubu – kam v Olomouci na ALE čili ‚ejl‘???
Nevíte náhodou někdo? Asi už nic jiného není, že?
(U Magora nepočítám, bo tam toho Melichárka aktuálně nemají a navíc to není hospoda, ale plynová komora.)
Nějaký ale točili v novém Chomoutovském pivovaru, ale tam je katastrofická obsluha. Hodinu sedíš u prázdného půllitru.
Takhle z hlavy mě napadá pouze Plan B, kde točí Bernarda, tam by ten jejich Ale mít mohli. Zkusil bych se podívat na týdenní nabídky jednotlivých hospod, to tam točí různá piva a snad i ten Ale.
Jo, Chomoutov znám, to je to stejný, co točí v Jazz Tibetu. Stejný majitel, stejné pivo. V Planu B je opravdu Bernard, pak myslím nějaká pšenice a ještě cosi. Ale právě o ten Bernardský ALE s koriandrem zájem nemám. Na týdenní nabídky se podívat můžu, ale právě to je to – kterých hospod??? :-)
Když tak vezmu zavděk tím Tibetem.
Asi bych se díval po menších pivovarech, U Kuděje, Moritz, Flóra (to sice není pivovar, ale taky tam občas něco mívají).
Díky. U Flory mají jen Svijany, Skalák a Krakonoš, sem tam něco jiného, ale nic moc piva. Moritz pokud vím se do svrchně kvašených piv zatím nepustil. Kuděje znám, to je má domovská hospoda. Jen mě tak napadlo, jestli někdo nemá tajný tip na něco dalšího s pivem ALE.
Naposled jsem měl něco ve Flóře dobrého, ale už nevím, co to bylo. :D
S ejlem zkušenosti nemám. Zatím jsem se k tomu nedostal. Ale jestli najdeš, dej vědět, rád vyzkouším. :)
No zatím právě vím o tom Jazz Tibetu – točí tam pravidelně ejl z Chomoutova, teď mají tuším APA – American Pale Ale. No a U Kuděje sem tam nepravidelně něco – nějaký ten ejl, ale nikdy se neví dopředu co a kdy a jestli vůbec a teď už dlouho žádný ejl nebyl.