Ahoj,
rád přijmu tipy na kavárny v okolí Prahy – ideálně jihovýchod.
Zlatý korálek v Jílovém je již klasika, nově vynikající třeba Café Charmé v Kunraticích.
Další tipy vítány. Díky.
(Honzo, očekávm smršť tipů) :-)
Ahoj,
rád přijmu tipy na kavárny v okolí Prahy – ideálně jihovýchod.
Zlatý korálek v Jílovém je již klasika, nově vynikající třeba Café Charmé v Kunraticích.
Další tipy vítány. Díky.
(Honzo, očekávm smršť tipů) :-)
La Fontana v Dobřichovicích.
Podle Treatta je pravě tohle TOP kavárna, tak jsem zvědavej.
ta je tak top, že jsem to nemohl bez ní vydržet a nechal se tam transportovat minulý týden autem :) až mi dovolí doktor zase jezdit, tak největší cíl je dojet těch 30km po rovině právě tam :)
ale teda já tam spíš jezdím na vínko a italské sýry. Deserty ke kávě jako bonus. Kromě kávy ale to je ve vyšších cenovkách. Za malou svačinku pár stovek…
Pokud někdo jezdí „za kvalitní obsluhou“ tady si zde také přijde na své jak po estetické tak řemeslné stránce.
Na ty rovinky rekonvalescenční se pak rád někdy přidám :-)
Estetika je nedílnou a neméně podstatnou součástí, proto třeba lze zkusit Café Charmé v Kunraticích uterý nebo pátek :-)
Ahoj, co mas pokazeneho? ja jsem 14 dni po operaci ( rekonstrukce retinacula v kotniku) a taky se ted necham vozit:) to je hrozna pakarna… ale uz doslapuju :)
kolo vidim tak nejdriv za 2 tydny…
navikulárku v chodidle. 6–8 sádra bez došlapu a pak se uvidí, zatím bez operace, pokud to půjde. mám to nejak blbě, navíc urvaný vazy z obou stran
Až pak budeš řešit rehab., tak se ozvi.
a *****, tak to mam teda asi pohodu oproti tobe…
krome toho poutka jsem mel kotnik naprosto netknuty, stalo se mi to pri lezeni pri zvedacce do vytoceneho kotniku… normalne jsem potom s tim mesic chodil az do operace, jen mi obcas preskocila slacha pres kotnik, coz ani nebolelo… kolo v pohode, akorat behani a podobne neslo…
tak at srostes co nejlip, cos vubec delal?
blbě došlápl při běhu po schodech :/
Auuu bolí mě kotník jen z toho popisu.
Asi bych tě měl někdy pozvat na pivo..
skoro kazdou nedeli se kona vyjizdka do Cafe Oliver v Podebradech
vyborny dortiky, kafe nepiju, ale ostatni si nestezuji, vyborne jidlo, kdyz clovek prijede na obed
Dík.
já už jsem si své kdysi téměř domácí vlákno „Víkendové silnice“ pročetl, ale pravda je, že pokud bych se teď přidal, musel bych si ke kávě dát i rakvičku s věnečkem, takže časem :-)
Kávu od Olivera treatt už někde hodnotil…
Ty tedy nejsi ani trochu pozitivni. Ja si na sve male espresso nestezuju. A je tam spouta jinych pozitiv, namatkou snidanova menu, kremove polevky, pomerance v pisoarech… Vyhled v zime z tepla ven prosklenou stenou je opravdu famozni.
Tak hlavni negativum pro Karlinera je, ze tam neni ono „pikolo expreso“.
bez toho se žádná coffee brake neobejde :)
na expreso je odborník Herr Zima :)
„pikolo expreso“ je zásadní termín pro hodnocení kvality kavárny :-)
Jo, tak zajdi do kavárny Slavie a říkám ti, že tě vodvezou :-)))
Tam jsem to fakt nečekal…
Co taky čekat od čehokoliv s názvem slávie, že…
:-)
:D
Ono je to tezke. Prijdes do podniku a nevis jestli vi ze pikolo neexistuje. A oni zas nevi jestli ty vis ze espresso neni velka rozpustna.
Zda se mi ze pomerne rychle k zadanemu cili vede objednavka „male espresso“.
A kruh se uzavírá, protože správný weltman si objedná pikolo expresso :-)
…ze směsi Dellmayr z Lýdlu ;)
No ta mi prijde obzvlast hnusna. S oblibou ji kupuje sekretarka :-(
Ydaho: doporučte kafe…
Blaf: kavárna dobrá, kafe nepiju, tak nevim…
karliner: kafe od Olivera někde treatt hodnotil..
Hroch: karliner není ani trochu pozitivní…
Kde přesně karliner není pozitivní (v tomto vlákně)?
Není z tebe cítit sluníčková nálada, jako ze mě.
Jednota, harmonie, vesmír v rovnováze, meditace, dech kapišto :-))
Ty – fotbal, útok, obrana, síla, křik.
Cítíš ten rozdíl? Takže ať už napíšeš cokoli, je to špatně, chá chááá.
a navíc ty jeho nabídky na kravaty :)
No jasan, to je uplně nejhorší :-)
A co ty jasne negativni tri tecky???
Ydaho: doporucte KAVARNU- (nenapadne ucelove prekrucovani faktu aby lepe vyhovovaly tvemu tvrzeni)
>Blaf: Oliver
>>Ydaho: Diky (ucelove vypusteno, ze tazatel je s odpovedi spokojen)
>>Kalrliner: Treat hodnotil kafe… (modri vedi, ze v pozoruhodnem reportu popsal krome mnoha prijemnych pozitku a dalsich nabidek, ze kafe bylo spise podprumerne).
:-)
zdá se mi to, nebo se rivalita přes Soldenem se posunuje i do vlákna o kávě :)
pro mě aktuálně jediný dostupný kafe je doma v kávovaru, ale se zájmem to tady sleduju
vidim to tak nejak podobne
Mein Gott. Negativní tři tečky…
Na Otztaleru bude solidní loktovačka :-)
Podle me jsou ty tve tri tecky jednoznacne negativni. Skoro by se chtelo rici, vypadaji jako obavana „Karlinerova trojtecka“.
kravata, trojtečka, loktovačka, je to drsoň, nechtěl bych mu zkřížit cestu
a to nic neni proti tomu kdyz se opravdu rozzlobi
není to jihovýchodně, ale spíš východně.
V Hradci Králové na náměstí je „Kafe na kole“
doporučuju ;)
tak když je tu to Královské město, tak bych dal lehce přednost Cona Caffe na S.K.Neumanna
Piji pravidelně Lysá nad Labem nebo Brandýs kousek pod náměstím směr cykloprodejna. Ani v Klánovicích v cukrárně nedělají špatné.
Kterou cukrárnu v Klánovicích myslíš? Já vím o jedné a tam dneska kafe nic moc a slečna nějaká podrážděná :-(
v Klánovicích, hlavně ve zdejším lesíku je teď prý poněkud horko..
Mi vykládej, projížděla jsem tím místem chvilku před tím.
to bylo kousek od cíle LOSTU před 3 lety ne?
jj
jj
?
Panejo.
Nenasral něčím janoucha?
tak už i v Úvalech máme kvalitní kávu, je to přízemí rodinného domku, jen pár míst, nicméně špičková mašina a když si řeknete o espresso tak se vás na „piccolo“ nikdo ptát nebude :) dokonce ho ani nenajdete v nápojovém lístku
dále vynikající čokoláda, veškeré nápoje i s sebou a několik domácích dortíků; sice omezenější výběr, ale zase všechno stojí opravdu za to
Diky. Tak to zrovna dneska navecer s Jitkou zkusime.
tak jak jste dopadli?
Maji nepochopitelne do 17h, takze jsme skoncili v Klanovicich, kde to tedy za moc nestalo.
Stará Boleslav u autobusového nádraží http://terezcinydomacidobroty.sweb.cz/uvod.html
Ruka na srdce. Kavu maji bidnou, ale dorty nejlepsi siroko daleko to zcela bezpecne vyvazuji.
Nějakou dobu jsem tam nebyl, ještě pořád je tam personál, který se tváří jako by vám daroval půl království ze svého, když si něco kupujete?
Jinak musím potvrdit, jejich dortíky neměly v širokém okolí konkurenci (nebo o ní nevím, no..).
Ten dortík za trošku té šikany stojí, hlavně když se dají konzumovat venku a člověk obsluhu nevidí.
Obsluha je tam ruzna. Nekdy ale fakt na ranu.
Ja bych z konkurence pripomnel cukrarnu ve Vsetatech a zmrzlinovnu v Brandyse.
Nejsem opravdovy café connouisseur, tak spis podniky ktere me zaujaly:
Modre dvere v Kostelci n.CL na namesti- dortiky, inspirativni stukova vyzdoba uvnitr. Thidneyho tip.
Zapadle Rodinne cukrarstvi v Doubravcicich v sobotu jsme projizdeli okolo, bohuzel nestihli zastavit, ale vypadalo to tam velmi lakave.
V Nymburce mi chutnalo espresso v pizzerii na namesti (spis nez v cukrarne tamtez). V Kourimi na namesti je cukrarna, ale zajimava spis polohou nez cim jinym.
V Celakovicich pry je dobra kava z boku CMC na namesti. Pokud si tedy radeji nedas Fenixe s pomerancem na zahradce vpredu, tak by to mel byt ten samy dum ze strany. Zatim jsem se ale pres fenixe nedostal.
Díky, tipy přesně tak, jak jsem si je představoval :-)
Tak za mě :
Jílové u Prahy, kavárna Korálek, káva dobrá a doporučuji belgický dort, ke konci je mi z té čokolády už blbě, ale nemůžu nikdy přestat :-) Doporučuji pečlivě hlídat kola.
Řevnice, Modrý domeček, káva dobrá, nikdy mě popravdě nezklamala, dobré je i pro milovníky mléčné pěny café olé, ale netvrdím, že Modrý domeček může espreso ultras zklamat, ale za mě spokojenost, jak s kávou tak s dortama, obsluhou.
V Radotíně hned u lávky kavárna Pelíšky, káva sice průměr, ale prostředí je příjemné.
Korálek jasan, ikdyž tam je No.1 jejich domácí štrúdl, ten bude i dnes :-)
Za Řevnice díky, zkusím v pátek.
v kolik tak vyrážíš?
Dnes jsem vyrazil v 16:30 h a bylo to fajn, poprvé jsem viděl na vlastní oči, jak si 150 kg dáma objednává samotnou šlehačku do skla :-)
V pátek počítám kolem poledne, abych byl zpět před provozem.
Tydle slečny si i rády dají hromadu dortíků a kolu bez cukru :-)
To je na mě pozdě, snažím se jezdit ráno, dokud není hic :-( a hlavně rovinky. Ale snad to někdy společně vyjde.
Přesně jak říkáš, navíc už tam na ní čekal dortíček. Taky čím jiným zajíst šlehačku ve skle :-)
To jsem prostě musel vyfotit. To už neuvidim nikdy.
Časově se dokážu přizpůsobit, tak dej klidně vědět, až budeš plánovat po ránu nějakou rovinku.
OK, prosím, pošli mi kontakt na email z profilu. Děkuji
No tuhle jsem jela z prace a u koralku stalo venku hafo luxus silnicek a vypadaly dost opustene :-) Btw nekomu se tam neco ztratilo? Zajima me to, jsem odtud :-)
Pravda je, že se tam kolem BUS zastávek pohybují sem tam různý existence.
Já si beru kolo dovnitř, není to tam problém. Extra milá a ochotná obsluha.
Jj, nevím jestli se tam něco ukradlo, ale když vidím okolo chodící cigoše a pobudy, tak bych tam kolo raděj nenechal
Zvlášť extrovní jsou brzké večery po horkém letním dni, kdy se třeba kolem páté šesté začínají potácet typy z protější hospody. To člověk občas vidí něco, co vidět opravdu nechtěl..
Obsluha je super milá, pokud je tam ta bývalá silničářka. Káva pořád standardně na výši, ale, pravda, Petra Veselá byla ještě trochu jiná liga. Ale jsem zatraceně rád, že tímhle směrem Korálek je..
Protože co se týče dalších tipů, je to slabota kamaráde. Jedna věc je, co třeba chuťově přesně sedne mně – takhle jsou podniky typu Mamacoffee, kde dělají výběrovou kávu a dle správných postupů, ale prostě mi jejich styl pražení a přípravy nesedí. Ale je to kvalita. Něco trochu podobného ovšem sehnat mimo matičku stověžatou je problém, velký problém. Ono něco napoví, když si zadáš na scuku filtr kaváren – vyjede jich spousta v Praze, pak v širokém okolí Prahy ovšem hic sunt leones – bílá místa bez šipek. Krom Doubleshot a podobně, kde jsou pražírny, ale na místě nemají kavárnu.
Takže sám uvítám nové tipy, protože skutečně dobrá káva je prozatím pro mne pouze Korálek a Fontana..
To mi ale úplně stačí. Na východě obraz krajiny koresponduje s kvalitou kávy a smysem pro humor tamních silničářů :-)
ted vubec nevim jak tvuj prispevek chapat, nezapomnel jsi trojtecku? potom by to bylo jasny…
Myslis ze diry v silnicich jsou vysledkem pokriveneho smyslu pro humor mistnich silnicaru?
Sorry, byl jsem pár let mimo.
Panuje něco jako drobná rivalita mezi jihovýchodní sekcí a karlinerem?
Co s člověk ve vlákně o kávě nedozví :-)
me prijde, ze panuje neco jako rivalita karliner vs zbytek BF
Kdepak rivalita. On ryje do nas a my ryjeme do nej v dokonale harmonii.
Kamaráde, do toho bych nešťoural, abys něco neslízl.. ;)
Nevím jakou mají kávu ale cukrárna v Malé Hraštici je docela fain.
odlehčený ruský styl :)
Masakr. A ja si rikal, ze takovy lehky starosvetsky punk maj holky ve Msene.
Tu jsem chtěl napsat také, ale káva je taková ta alá bar, takže si člověk nepošmákne, ale zákusky, dortíky jsou jedny z nej co jsem jedl, už i samotná rakvička je potěšení pro chuťové buňky, dorty určitě vynahradí kávu, tahle cukrárna je dobrý tip.
Sám bych to nenapsal líp, ale zapřemýšlím a doufám, že mne něco fotbalisticko-nesluníčkové napadne…
Jo, ta jo. A další provozovnu mají na Dobříši… (doufám, že Weissova trojtečka není tak agresivní jako ta Karlinerova…;-))
Myslíš u hlavní cesty mezi zámkem a náměstím? Tam jsem měl kafe loni v létě a teda žádná hitparáda.
Však jsem taky nehodnotil kafe, jen přidal něco málo k výše zmíněné hraštické cukrárně…
Už druhá Weissova trojtečka, začínám se obávat.
Neboj se nic, používám je roky a ještě žiju…;-)
Na první pohled vypadá mnohem méně agresivně, páč jinak by bdělý Hroch už úřadoval…
Tak tos mě uklidnil…;-)
24.6. Korálek, Jílové
Káva 9/10 (nechávám si rezervu)
Obsluha 10/10 (tady si nelze nechat rezervu)
Prostředí 9/10
Zákusek 8/10
Ceny 9/10
Nejsem si jistej, jestli Korálek je ta kavárna na náměstí – těsně pod bránou směr Davle, ale pokud ano, souhlasím se vším kromě položky prostředí 9/10. Čím si to hodnocení podle tebe zasloužili, vždyť to je úplně obyč bez jakéhokoliv genia loci?
Je to ona.
Pro mě za tu zadní – jeskynní část, kde bývají výstavy.
Tyjo, tak to je pro mne překvapení, tam jsem nikdy nebyl, vždy buď venku nebo v místnosti u pultu, na dohled carbonového miláčka. Pak tedy bezezbytku souhlasím i s hodnocením prostředí!
Jasný, proto má obsluha 10, protože vedle estetična a znalostí kávy ti i dovolej vzít si tam kolo. Většinou teda.
Jen musíš mít štěstí a nechytit tam výpravu maminek s dětma, který to rády pojímají jako dětskej koutek. Nic proti vřískajícím dětem v kavárně:-)
Sranda si pak něco objednat, když holky mají mazec s tím, aby připravily 35 zmrzlinových pohárů a 17 kapučínek s rakvičkama :)))
když nejede hromada zamkneš 2–3 kola v chodbičce a jdeš dozadu. Tak je to paráda
Tobě pomůže už jen začít meditovat na anděly milosrdenctví…
Tak majitelka je mistryní Evropy ve vaření kávy, tak k tomu mám docela vztah.
Já si myslím, že byla druhá :-)
Ale každopádně 11 x ČR vítěz.
Je stále majitelkou? Jsem ji tam potkal před docela dlouhým časem a od té doby již ne…ale perosnál jak píše Yadaho je moc fajn.
Není, prodala jí loni v červnu.
Jo, pak jsem si to uvědomila, že jsem něco takového slyšela. Ač místní, takové věci jdou mimo mně :)
Tak tak, prodala to už před časem..
2008 42. na MS baristů
Dnes je sama porotce na mistrovství světa a krom kurzů objíždí svět, hodnotí, dělá přednášky..celkem solidní řekl bych já ;)
A když jsme u těch ocenění, v Šálku v Karlíně dělá mistrině ČR 2010 Terka Balá..ale trochu ztratila své kouzlo poté, co už nemá svůj komixový, postpunkově laděný černobílý účes :))
Myslím, že baristika je něco podobného jako kickbox nebo muay-thai. V tom je také minimálně mistrem Evropy každý, kdo párkrát vlezl do ringu. Já těch mistryní Evropy znám (nebo jsem o nich slyšel) tolik, že by nestačily prsty na jejich spočítání. A to se pohybujeme v regionu Prahy a okolí, přičemž každou tuto mistryni Evropy strčí do kapsy kdejaká 70 letá bába z toho nejzaplivanějšího italského bistra.
Teď frčí MMA. Nechceš párkrát vlýzt do klece a vlítnout si k Hášovi (asi by ti zápas nechal, když už jste jakože kámoši a postoval jsi tu jeho fotku) do GCF pro pás?
v době titulů z Plzně se nediv…
Tahle holka je fakt jiná liga. Je považována za jednu z největších expertek na vaření kávy mezinárodně. Pravidelně zasedá v porotách na MS, atd.
Ona doporucuje na Twitteru Kafe Karlin, a ty se tady o ni nelichotive vyjadrujes.
To je tou Kalimerovou aurou :-)
Poslední dva měsíce moje osobní top, zvlášť, když je za barem Adam..
Jinak baristika je dneska dost rozšířená a prestižní. U nás už to není o pár lidech, na světové úrovni ale ani „za časů“ Petry Veselé..
Co tak pozoruji a ochutnávám, tak jediná věc týkající se baristiky ve které jsme v absolutní světové špičce je žvanění o ní a machrování, každá nová kavárna má baristu, kterej vyhrál nějaké mistrovství, obvykle tito „baristé a baristky“ kralují i v aroganci a ve výsledku i ty nejlepší české kavárny, včetně korálku, fontany a jmenovaných pražských s přehledem strčí do kapsy první bistro za rakousko-italskými hranicemi, kde espresso stojí euro…
Zdrcující, bohužel spoustu pravdy v tom..
mimochodem, Ty se furt navážíš do toho curlingu, jako že to je taky v podobném ranku..a já přitom vůbec nechápu proč, viz obr ;)
to by byla vrcholná soutěž pro Seržu :-)
:-DDD
Tam sa asi používa bowlingový úchop. Prostredník, prstenník a palec.
26.6. Café Charmé, Kunratice
Káva 9/10 (nechávám si rezervu)
Obsluha 10/10
Prostředí 8/10
Zákusek 10/10
Ceny 7/10
Další tip – Nádražní bufet Čelákovice
Chvíli jsem váhal jakou kávu zvolit, ale nakonec jsem dal legendární Espresso Picolo.
Kávu lze popsat jediným slovem – fantastická. Ale rozvedu to.
Cítil jsem chuť získanou ve vysokých nadmořských výškách (tipuju některý z kantonů v Costa Rice). Jednoznačně byl cítit vliv kyselých půd vyhaslých vulkánů a vlhkého podnebí, násobeném paprsky tropického slunce. Je ale docela možné, že pochází z rozlehlých národních parků v nekonečných savanách v okolí Kilimandžára, nejvyšší hory černého kontinentu s čepicí sněhu kolem vrcholu. Dokonalost, vyváženost, čistota a jemnost. Chuť je velmi bohatá a smetanová, ovocná vůně, decentní kyselost a velmi harmonický aftertaste.
:D
Hele, pokus dobrej!
Předpokládám, že od kapitána „Café conaisseurs“ už letí laso :-)))
Kapitán se blahosklonně usmívá ;)
:D
na kelimku vidim zbytek napisu … ISTA, predpokladam dobre, ze to je BARISTA? :)
Aha, a ke krajnímu kávovníku chodil čurat pes.
:-)
Nadmorska vyska sedi, ale podle toho v jake jsi forme, tak musi byt kolumbijska, pestovana jako zivy plot kolem kokovych policek
:)
tak to je to milikano ne? napul prazena kava a napul zelena koka :)
na to jezdi ta babicka z kolumbie?
:-))
:-)
Musel jsem bejt totálně prošitej, když mě dnes napadlo dát si kávu v cukrárně na Zbraslavi.
Hodnotit to nebudu :-)
V té na náměstí?
Tam jsem byl naposledy vloni na jaře s výsledkem 0–1/10 ve všech kritériích.
Přesně tam.
Kdes tam našel tu jedničku ? :-)
má to dveře – dá se zdrhat…
stalo se
A přitom stačilo jen vyjet kousek po hlavní nahoru do kavárny U stromečku:)
To je dobrý vědět.
Dík
…
Měl bych tip na severozápad od Prahy, ale protože to se nechce, tak nic nepíšu :-)
Sem s tím tipem :-)
Kavárna s kávou z vlastní pražírny – Espresso Longberry v Kralupech n. Vlt. na Komenského náměstí.
A přestože i v Longberry mají dobré zákusky, tak stojí za to se zastavit i cukrárně U Draka na druhé straně Vltavy – tam jsou mj. the best větrníky (s jahodami, malinami, vaječňákem nebo karamelem), káva zde nic moc.
The best větrník s ovocem? To bude oddíl…
Když větrník, tak jedině u Erharta. Jednou zkusíš a jinde si větrník už nedáš.
Erhart :-) njn, je to jako droga, jeste ze je zdrazili :-D
Co to znamená? Tak 2 měsíce jsem tam nebyl. A pro mě ho můžou zdražit na kolik chtěj, já si k němu cestu vždycky najdu, protože to je prostě Větrník;-)
Dřív stál 25–28 Kč, teď už 35 Kč (protože jim došlo, že lidi chodí do Erharta „jen“ na ně … a na ostatní drahé zákusky ne).
Mno, když ho budeš jíst pravidelně, myslím si, že tělo to zaregistruje, takže já to vítám … pamatuju si, že jeden týden jsem to nevydržel a měl ho jako obědové menu … Mám Erharta asi 20m od práce ;).
Tím, že je cena vyšší si ho dávám už jen tak 1–2× za měsíc, psychologicky jsem se přesvědčil. A na normální řezy tam moc nechodím, protože za něj člověk nechá 60–100 Kč dle váhy … za tu cenu mám obvykle oběd ;) …
Žrát sladký, není zdravé :D, takže mi tímhle pomohli ;) – ale chápu, pro někoho je to těžký ;) …
Snažím se prdět jak na kávu, tak na sladké, ale je to boj :) …
To je v poho. Cenovku dostali na úroveň těch ostatních dortů, no. Navíc ten větrník má snad 250–300 gr a hlavně nesnese srovnání s žádným jiným;-) Mít Erharta vedle kanclu bych tedy taky nemusel…
ano … je to velké lákadlo ;) … boží trest :D
Obsluhuje tam porad ta jezibaba ?
Vím já, který podnik myslíš ;) … já myslím ten u Orlické :), tam jsou samé milé mladé holky ;) …
Ja zil v domneni, ze Erhartova ne jen na Milade Horakove. Tam jsem mel velmi nemilou zkusenost s jednou clenkou obsluhy, snad ji koncem dubna upalili.
:-D to musel být silný zážitek.
To víš, jsou všude.
Pokud si to neochutnal, tak neřeš ;-) Erhartův vyzkouším, byť takovéhle profláklé cukrárny moc nemusím. Mám radši malé, co svým produktem mile překvapí :-)
Poreferuj!;-)
U Olivera v Poděbradech si vybere každý.
P.S. Samotné kafe hodnotit nebudu – trochu jsem se urazil jak se někteří posmívali mé minulé recenzi…
Škoda, chtěl jsem si tam udělat cestu, ale fakt ne. Uráží mě to … čekám dobrou kávu, ne piCColo! :-D
Myslim, ze delas chybu. Stoji to za to. Kavu neumim odborne posoudit (chutna mi tam), ale dorty a jidlo jsou prvotridni.
Podle me u toho proste jen malo chlastame.
:-)
slušnej pokus ve fotokrámu :)
baví mě to dost
Tentokrat jsem na to nehrab' :)
Nekecej! :)
asi tam budete muset zajet a presvedcit se sami
neco pro popirace picolocaustu
Kava Svet Sedlcany kousek pred namestim, no ja vim sirsi okoli Prahy. Tedy on je to obchod kavou spis nez kavarna, ale na nakopnuti pred Cunkovskym prahem dobre. Kava dobra, ac do kelimku, ale obsluha 9.5 (nechavam si rezervu). Aha ted koukam ze o vikendu jen v so dopo, hmm.
Breznice- Cukrarna- pekarstvi na namesti- dobry podnik na nastaveni skaly na spodnim konci. Misto maleho espressa jsem dostal velke praso asi ze zaludu, zakusky tak 2-. Never ever. Ale jeste je tam na namesti jedna cukrarna, v modrem dome, ta by mela byt lepsi (potreboval jsem videt na auto).
Obsluha 9,5 a ještě s rezervou ? hmmmm
V některejch kavárnách je potřeba obsluhu hlídat, co se týká Espressa. Obsah 25–35 ml a průtok max 30 sec se leckdy zvrhne na litr co teče půl dne :-)
Si představuju to „hlídání“ :-)))
Varianta 1: zpéruju a prozkouším obsluhu v neznámé kavárně ještě před před přípravou kávy.
Varianta 2: bedlivě pozoruji přípravu, odhaduji mocnost průtoku, samozřejmě se stopkami v rukou a pokud něco nesedí, vracím se k bodu jedna a obsluhu prozkouším, zpéruji a proškolím.
Varianta 3: vše je v pořádku.
Varianta karlineur: když je výsledek hnusný, dám po nějaké době kavárně ještě jednu šanci a když je hnusný znovu, už tam nechodím a každému to řeknu.
Jeník prudí i v pivovarech, známe ho ne :)
Jeník ví, co chce a neprudí zbytečně – takže kupříkladu v karlínkém Lokále od otevření jen a jen chválí ;) (i když, pravda, za ceny jídel člověk spíš jen ochutná, než že by se najedl, ale kvalita top)
Jenik ví co chce? Ehmm. Nope.
V ranku piva a kávy rozhodně! :-P
Ad 1 – ehm :-P
Co se týče směru jih, nejvíc můžu doporučit hotel La Rosa v Corvaře, viz foto..
Naopak jedna pizzerie pod Gardenou nás dost zaskočila nápisem zevnitř šálku, viz druhé foto! :)
Takže zítra ? :-)
Hele okamžitě! Pokud ses teda stal šťastným majitelem třeba takovéhle Agusty ;) Za hodinku a půl jsme v Dolomitech, dáme švih, kafíčko a hurá dom ;)
Co nějakej sever/severo-západ ? šáreckej mekáč při návratu domu už mě nabaví. Něco u Kralup, Okoře, Ruzyně, Roztok?
Tak po McD je to myslím úplně jedno a můžeš si s klidem dát kafíčko naprosto kdekoliv ;)
Teda, nevím, jestli ještě jsem Café connaisseur :-), ale produkce McCafé patří k českému nadprůměru. Tedy podle mne.
Takhle, nevím, jestli na Šárce je McCafé. Protože klasický Mek, to je ještě jiný příběh…
Že je to nadprůměr v ČR je hodně kruté konstatování a je fakt, že když si představím ten klasický vodnatý kýbl Lavazzy k dostání téměř po celé domovině, musím Ti dát zapravdu..
Na straně druhé jsem byl před časem opravdu hodně rozstřelený při cestě na chalupu, tak jsem na D11 vzal do auta kelímek flat whitu z McCafé. Neměl jsem žádný předsudek, nechtěl jsem nějakou kávovou nirvánu, prostě jen do těla dostat dávku kofeinu a probrat. Mno, usrkl jsem asi 2× a po příjezdu na místo vyhodil. Nestálo mi za to to do sebe tlačit – nevím, jestli to je standard, nebo to bylo nějak nepovedené zrovna to moje, ale přepálený hnus..
Co si tak pamatuji, tak běžný Mek ti prodá takové americano, jen do něj obvykle zapomenou dát kávu :-)
Ale na McCafé si stěžovat nemůžu. I „dolce“ je tam poživatelné až dobré..
Teď jsem se vrátil z mé první cesty z Itálie, takže si myslím, že jsem teď asi ten největší odborník na caffé na B-F.
Musím konstatovat, že se mi rozbil můj sen o kávě, živený pražskou ultras espresso juntou, no :-)
Kdes probůh byl? :)
Puglia. Káva dobrá, ale jen jsem si uvědomil, jaká se z kávy dělá u nás a hlavně v Praze věda. Skoro každá lepší kavárna má toho nej baristu, který vyhrál nějakou cenu, nej odrůdu kávy atd. Dal jsem si v Itálii kávu, v restauraci, bistru, kavárně, na nádraží a vždy byla dobrá. Nikdo tam z toho nedělá alchymii jako u nás, tam se káva dělá stejně jako se u nás točí desítka gambrinus. Možná to je tím, že tady stojí káva za … ve skoro každé hospodě, restauraci, nebo cukrárně a za lepší, nebo spíš za standardní kávou musíš do nějaké v uvozovkách lepší kavárny :-/
a nebyla tam i tráva zelenější?
Neříkej, že když si dáš kafe mimo v tomhle vlákně zmíněných kaváren, že si pak řekneš, že jsi měl dobrý kafe. Proto jsem přestal pít kafe po obědě v restauracích. Kapišto?
dost let jsem dělal v hotelnictví, od 4hvězd nahoru už se to dá pít téměř všude -samozřejmě pokud ojebává obsluha dokupem značky jihlavanka nebo popradská neuděláš nic. Minimálně mašiny se ale instalují schopné udělat kvalitní kávu a obsluha se na to školí i v českých hotelových řetězcích.
Lepší restaurace v Praze taky bez problémů, kavárny musíš probírat, to je ale dané tím, že jich je jako hub po dešti a část jsou zaměřené na low cost služby.
Samozřejmě kategorie pohostinství co má na lístku smažák a steak hawai nemůžeš brát vážně, těch je bohužel majorita a navštěvuje je majorita lidí – proto ten dojem.
Situace v podnicích kategorie malé město a vesnice nemá cenu z hlediska kávy hodnotit.
dojem, že není kam na kafe vzniká v tomto vlákně protože se bavíme o místech MIMO Prahu…
Víš co, nejsem světák, takže nemám zkušenosti s kávou z jiných zemí, znám hlavně Prahu a chodím řekněme do lepších kaváren, kde si kávu vychutnám. Netvrdím, že tam kde jsem byl je káva kávovější, než tady u nás, ale pouze to, že když jsem si ji dal na různých místech, tak nikdy nezklamala, neříkám že byla výtečná ale pouze to, že byla dobrá. Na podobných místech si u nás kávu nedám, protože mi přijde zbytečný platit za něco, co ani není dobrý.
To že spousta barů má super presovače a káva tam stojí za prd, je fakt, přesto, že příprava není žádná věda a ani nemusíš mít super kurzy a stačí ti cvik, proto jsem to zmiňoval.
Máš pravdu,že kdekoli v Itálii kafe nezklame,i v tom nejubožejším bistru u nádraží,jak jsem se třeba přesvědčil loni v Reggio di Calabria..Čím to asi může být? Lidma? Strojem? Vodou? A bez baristy? :-) A jakto že je pizza všude v Itálii lepší než u nás i když je z obyčejný elektrický pece,kterou kdejaký český pizza znalec zkritizuje jako naprosto nevhodnou a trapnou,že jedině pec na dřevo? Podle mého je to kvalitníma nešizenýma surovinama,takže lidma..:-) U nás jsou tyhle nový konzumační vlny dost směšný a křečovitý,proběhlo to začátkem devadesátek s whisky,kdy se fernetorumová veřejnost začala v hospodách domáhat „balantínek a džejmsnů“,případně „žita na led“ a znalecky u toho pomlaskávat,pokračovalo to rozněžňováním pivních strejců nad „pěknými víny“ a teď holt kafe..Jsem zvědavý,co zvídaví Češi objeví dál :-)
při boomu malých pivovarů si myslím že aktuálně pivo.
bohužel kafe jako něco víc pro masy sem myslím přinesl starbucks a podobný řetězce co prodávají sladký kýble. Ráno v centru to má v ruce každý druhá pipka
Ta parodie na kavárnu,Starbucks, je neuvěřitelná záležitost.Jednou jsem tam s dcerou zašel a trpce litoval.Za dvě kafe a dva zákusky – tuším že muffiny jsem nechal u nepříjemný fuchtle 350 Kč..To děleno 28 Kč dělá 12,5 Euro.Před týdnem jsem v příjemném bistru v Toskánsku dal za dvě skvělý espressa,dvoje panini a dva zákusky 8 Euro.Starbucks…a ještě když jsem hledal noviny,našel jsem jenom z minulýho dne!
Chceš srovnávat drahej sladkej kýbl (trefný označení:)) a dobrý espresso, který dostaneš v každým koutu Itálie za euro, max za euro pade?:))
když jsem jezdil kaprařit do Francie, tak jsem měl v oblibě jejich velké čerpačky podél hlavních tahů, tam bylo třeba 10 automatů na kávu vedle sebe a za euro dělaly naprosto výborné espresso z čerstvě namleté kávy
sice do kelímku, ale jinak pecka! z jiného automatu jsem zatím nikde jinde na nic aspoň blížícího se kvalitou nenarazil
To je pravda. Kafe z automatu u dálnice ve Francii spolehlivě, co do chuti, vydrtí výtvory většiny českých mistryň světa v baristice.
nakonec to začne vypadat, že nejhorší káva na světě je v čr a má k tomu každej titul z Plzně jak ji umí udělat :)
Kafe z německých dálničních raststation českému může směle konkurovat. Imho tam čeští baristé vidí etalon. Jaká břečka se dá prodat za 3+ éček :-)
tyhle automaty jsem někde zahlídnul i v čr od Lavazza, myslím bud v konferenčním centru nebo nákupním. utkvělo mi to v hlavě že to mlelo kávu, ale je to už doba.
Máme v práci Daymler, když je to dobře seřízeny, tak se to dá i celkem pít, ale většinou to není ono, přeslazený, kyselý, moc smetany atd.
Toto by se mohlo šiknout :-)))))
Já se pose*ru :-) a ještě ty stupně, to je jak kurzy rejky :-)
Na druhou stranu, chybí zcela zásadní informace, a to kolikanásobná mistryně a čeho z tebe udělá baristu.
Grammar nazi uvnitř říká „jak chtějí učit přípravy kávy, když neumí česky“? :))
Hezky jsi to napsal…
Souhlas, ale dám sem překvapivé upozornění. Sterzing (Vipiteno) – nádherný městečko pod Brennerem, asi už to je moc rakousko nebo co. Paneria+gelateria na hlavním korzu – musel jsem to zasypat cukrem, až mě zaskočilo, jak špatný kafe to bylo. Zkusili jsme si hned spravit chuť o kousek dál v solidně vypadající kavárně a byl to na Itálii takový nižší průměr..
Hele tady bych teda nesouhlasil. Poslední dobou můžu zmínit Divinis, Café Imperial, Hliněná bašta. Všechno podniky cenově hodně nahoře a kafe žbrďola na vyplivnutí..takže i v hodně drahém podniku u nás rozhodně nemáš záruku..
To potvrzuje,že je to prostě lidma..Neodolají a na přípravu kafe použijí nějakej levnej šmejd.To český pohostinství(fuj,to je hnusný název ale nic výstižnějšího mi nenapadlo)je tím prostě prolezlý a co hůř,že se to pak vůbec nedá odhadnout..V Český Lípě byla jídelna(možná ještě je),jejíž majitel byl na první pohled šílený typ,rozhalenka,kérky,zlatý řetězy a objednávky mečel do kuchyně stylem " jednou čičí" – pokud jsem si objednal čevapčiči..:-) Ale skvěle a poctivě vařili a strčili by možná Pohlraichy a podobný do kapsy.
A přitom jsou experti, kteří z levného šmejdu dokáží vyrobit chutnou kávu :-DDD
Asi reaguješ na mne a mojí oblíbenou kávu Dalmyer,kterou si kupuju na překapávanou kávu. Je mi úplně u ****** ,co si o tom myslíš a to kafe je pro moje účely úplně v pohodě.
Stejně jako z rozpustné, co? :)
Evidentně ti to úplně u ****** není ;-)
česká klasika – kafe z automatu pro zaměstnance a číšník to nosí za pade-kilo zákazníkům, falešnej účet a pěkný prachy doma. Takových kafí za den uděláš…
Tohle jsem neznal..pěkně. Pak se jeden diví, jak můžou servírovat ty přepálený srágory..
většinou nad tím taky otráveně mávnu rukou a neřeším to, asi by to chtělo jim tu hnusný kafe opravdu vracet…
a ať taky přihodím nějakou pozitivní zkušenost, dneska vynikající espresso v Benešově, dokonce mají na kávu i „denní“ nabídku co se původu týče
So a Ne na objednani, to neni podnik pro pracujici :-(
Jenže to je těžký, pak tam přijde někdo jako já a kafe, z vašeho pohledu hnusné, označím za velmi dobré :D …
Plho, o tom už tu dobrou čtvrthodinu hovoříme :-)
Když já chtěl k tomu taky něco říct :-) Jsem si právě na tebe na nádraží vzpomněl.
Ja bych nezatracoval ani Rakousko. Cerstva zkusenost, ne prvni, capuccino se slehackou v cukrarne-pekarne v jakesi zapadle vsi, to nebylo kaficko, to byla svacina!
To máš pravdu, že takový nápoj s kávou už nemá mnoho společného a musí to být vydatné jídlo :) Jen mi není jasné – to jako udělají klasické capuccino a ještě do toho naperou šlehajdu? :-O
Espresso Nazi!
Ani ti nevim, chtel jsem kapucino a zeptal se me jestli s mlekem nebo slehackou. Tak teda ani nevim co to vlastne bylo, ale chutnalo mi to. Mozna Viden spis. Kousek za Lincem, od Italie daleko.
spis totok, dole
To vypadá úplně jako pravá česká Vídeň.
To mozna vypada, ale prava ceska viden je na rozdil od te rakouske vhodna i pro vegany, vzhledem ke „slehacce“ ze spreje z rostlinnych tuku a TiO2.
Je vidět, že naše mistryně světa v baristice mají své tituly oprávněně a určují trendy.
TiO2 ve šlehačce? Kvůli barvě, nebo reologickým vlastnostem?
Barve, rekl bych. E171
si par vidnema opravis moratku ;-)
Je tam mekkafe, který je rozhodně lepší než hnědá břečka u Veselíků v údolí. Jak píšu, jestli víte o něčem lepšim, rád se poučim.
Máte nějaký tip v Kolíně?
Tak konečně jsem se tam dostal.
La Fontana Dobřichovice:
Káva: 10/10
Zákusek: –
Obložený talíř: 11/10, pecka
Obsluha: 10/10
Prostředí: 10/10
Ceny: na tu parádu přiměřeně :-) navíc voda neomezeně zdarma
Skromně bych podotkl, že jsem tam BF naučil jezdit já :-)))
Pak ti patří velký dík :-)
včera jsem si tam popojel za švihařema autem :)
ceny záleží -pro dost lidí myslím vysoký, jenže těžko srovnáš kvalitu, nic podobnýho jsem v čr zatím nepotkal-, za lehkou odpolední svačinu ve dvou sedm kil a to jsem si dal jen decku, jako řidič. Nerad bych dráždil případnou silniční kontrolu, úplně stačí zlomená noha :)
Já 249,– za vše co vidíš na stole. To mi přijde celkem dobrý. Šunka, sýry, 2 druhy oliv, cibulky, plněný papričky, sušený rajčata…
Čekal jsem to horší, zvlášť, když jsem si nevybíral nic sám, ale nechal vše na obsluze :-)
Tak je fakt, ze my jsme se o trochu vic rozezrali – decka vinka, aperol, talirek viz foto, 2× kava, tiramisu a riccota dort s boruvkama… Ale stalo to za to :-)
Kdyz kouknu na tu zed, futra a stul, tak prostredi echt Italie :)
Tak to si kuchař pěkně máknul :-D
Já tam ještě žádného kuchaře nikdy neviděl, na svíčkovou se šesti to chce jít jinam ;)
Po déletrvající snaze se mi podařilo navštívit Šťastnou kozu na náměstí v Berouně. Výborné espresso macchiato, káva většinou z produkce Doubleshotu, výborné i domácí zákusky a koláče. Kavárna je spojená s bioobchodem se spoustou zajímavých lokálních (nejen) produktů. Ještě se pokusím vychytat jejich specialtu kozaté což je macchiato z čerstvého kozího mléka, pak sem lípnu finální hodnocení. Zatím tedy z mého pohledu vše absolutně TOP, kromě otevírací doby – všední dny do 17:30, sobota do 12:00, neděle zavřeno :-(
je to jasný 7:30 Barandák v neděli na kávu, nečekáme a jedeme plnou podlahu?
seen somewhere…
Eastern style!
Tss! Na ohlasene se ceka a podlaha se jede az po kafi.
No, jak na koho :-)))
4 hodiny se na srazu neceka na nikoho, to je tedy fakt. :-)
Byl jsem tam v pátek v cca 17 a něco, ale slečna už měla umytý presovač :-/
Ještě jsem nebyl v La Fontaně, sice všichni chválí, ale odrazuje mě tam ten buzerantskej název, skoro jako pizzeria groseto…
Tak to by mě nenapadlo. No jakmile tam vlezeš a rozhlídneš se, ************ myšlenky tě v cukuletu opustěj :-)
Netrp předsudkama,grosseto negrosseto…Zajeď a uvidíš sám,že žádní hošani se tě tam nezmocní :-)Espresso,dva tři aperoly a jak se pak pojede domů…
Vyzkouším…jezdím okolo poměrně často, ale nikdy mi to z nějakého důvodu nevyšlo.
Snad leda kdyby tam posedával maník v růžovejch tretrách, tak se neboj nic. To jsem já :-)
růžových tretrách a dresu s duhou na podporu gay hnutí…
Jeden maník v růžovejch tretrách a dresu s duhou se mě ptal, jestl si tam s ním nedám v tejdnu po práci sraz, takže jsem asi v pěkným průseru, protože teď nemám šanci mu ujet :.-)
smyčka se stahuje..
:-)
Kdybyste náhodou někdy zabloudili až daleko na sever, tak vřele doporučuji Kavárnu Bez konceptu vedle TUL.
A kdyby zas kousek východněji, tak hlásím, že v Litomyšli jedině kavárna Kafíčko na náměstí. Tyhle modernější způsoby mléčných káv nezkoušet, zato espresso černé jako Etiopanka o půlnoci v tunelu, výběr z několika druhů, neskutečně mi chutnala Nikaragua..
Hlásím taky zčeknutou základnu Kafíčka v Míšeňské ulici u Karlova mostu..krom toho, že platí vše co o Litomyšli je tam taky moc pěkný interiér, tyhle části Prahy mají prostě hrozné kouzlo..
Jo, dneska taky Mezi zrnky – ale přiznávám, byla to vlastně ZNC (pro ty mladší znouzectnost), protože jsem mířil do Al cafetera, kde je do konce prázdnin zavřeno. A co říci? Mini podnik opravdu hlavně na to, dát si jednu dobrou kávu, dnes na mlýnku Doubleshot a můj neoblíbený letní Ten Dam, který je kvůli Etiopii dost kyselý, ale musím uznat, slovenská baristka udělala maximum, aby potlačila kyseliny, tak mi flat white sednul víc, než aktuálně v Šálku. Při cestě kolem tedy ok, dobrá adresa
Dnes dobrý presso u Benčíka :-)
Nechceš se zejtra urvat dřív z práce a zajet do Fontany?
To hnědý ve skleničce je cukr?
jj – pro mě nepotřebná surovina…
Tak to ani netuším kde může být a co je TUL
technická univerzita liberec ?
Cafe restaurant Pohoda, Dolní Břežany
Káva 9/10
Obsluha 7/10
Prostředí 7/10
Zákusek 8/10
Ceny 7/10
Takže nestavět :-)
Kafe fakt dobrý, to mě překvapilo. Takže se mrknou naproti u Lempla na žlutý Pinno za 250 000,– a pak káva :-)
Takže kontrolní oponentůra:
Káva 4/10 – zasluhuje více komentáře. Na české poměry to zas taková tragédie není. Kdybych to vzal z pohledu Café connaisseur, tak palce jednoznačně dolů. Na radu místního očumovatele zdejších zelených vdoviček vyzkoušeno capuccino, mléčná pěna přešlehaný dortík, odhaduji lacinější trvanlivé mléko, samotná káva žbrďolka. Dá se vypít, ale bez jakéhokoli požitku
Obsluha 3/10 – kladné body jen za to, že holčena byla celkem pohledná a nebyla drzá ani nepříjemná. Významně příjemná ale také ne, natož aktivní. Donést menu nebo udělat dvě věci zároveň viditelně nad možnosti a schopnosti
Prostředí 7/10 souhlas, příjemné, upravené a vonící sociální zařízení, podzimní slunce na předzahrádce velice příjemné
Zákusek nemohu soudit
Cena cirka 60 Czk za capuccino nevybočuje z řady, ale nestálo za to. Možná smůla na osobu, kdoví..
Po semilském fiasku se pořád cítíš jak „café connaisseur“? :-P
Mohu si svůj čichový poklesek (mně osobně nesedícího) zámeny překapávaného rozředěného asi v litru mlíka za rozpustné odečíst relativně slušnou reprezentací na Maratoně? :) Stejně jako Tebou potvrzený dočasný poklesek kvality espressa ve Fontáně?
Dobrá. Beru Tě zpět. Páč jinak bych tam zůstal asi sám :-)))
Za tu horni planou by sis mel dat vylouceni na pul roku :-)
Hele, v tom jsem nevinně. Leader zavelel, tak jsem musel :-)
Trochu z ruky, ale…
Caffe Četnická stanice Rabštejn nad Střelou
Káva 6/10 (hmmmm)
Obsluha 10/10, sci-fi
Prostředí 10/10
Zákusek 10/10, domácí borůvkový koláč
Ceny 10/10
Obsluha 10/10? Čím si to zasloužila?
Tak to mě také zajímá…
Plus pár dalších maličkostí.
hustý
Nešlo napsat něco jako: cool, bró! nebo: awesome, nigga? Nebo tak něco, prostě.
To nešlo, když je to hustý.
Lingvistika je tvůj velkej koníček, to já poznám hnedle z první! Ty se prostě vyznáš, kámo!
Pro vyvyen: atlíčno!
Ty si hustej pán! Celej Rytmus.
takze obsluha spise 100/10 :)
nejsem moc přes čísla, takže jsem tam dal „sci-fi“ :-)
Creperie Strakatý králík v Berouně.
Klady:
Zápory:
S obsluhou svatá pravda,já ten virtuální čaj v rámci předvánoční nálady radši zaplatil a stejně tak Greyhound to kafe..Ale to tam ty dvě poplety naúčtovaly na 99% navíc…
Do Berouna prostě radši v sobotu. Ale taky jsme mohli skončit u Štiky…:-)
Příjemný to je u koziček, ale mají snad otevřeno jen v týdnu. Recenzi už někdo dával.
Zkusil jsem La Fontanu, ale spíš niš nic než moc, čekal jsem víc, ale asi paní ujela ruka či co, byla sympatická, tak jim dám ještě jednu šanci :-)
Na čaj jsem čekal 10min, na jídlo zapomněly úplně, když jsem to umíraje hlady zjistil a objednal si aspoň rychlej záchrannej dort tak ten taky přinesly až za 20min. A ve finále jsem ještě platil hnusný kafe, který teda naštěstí nepiju, co naúčtovaly navíc :-O
Musel jsem se jít proto srovnat a ukončit podzimní pivní kampaň do Medvěda – tam sice okolí pivovaru hardcore army industriál, ale slečny za barem milé, čtrnáctku natočily hned a to za pouhých 25Kc :-)
Soukromníku..Ale my ve Fontáně taky nestrádali.Ovšem ceny vína nějak darebně povylezly,se nám zdálo..Asi přejdem na grappu,tam je cena za jedno načepování pevně daná :-) A to ti vzali u Medvěda kolo dovnitř?
Jsem to hlásil, že musím na jednoho Medvěda :-)
Kolo jsem si přivázal venku a dal rychlý na stojáka baru, ani jsem to s ním dovnitř nezkoušel.
Mne jsi se elegantně zbavil prohlášením, že jsi tam už stejně byl :-)
To si totiž jako správný café connaisseur musíš očíhnout obsluhu a hned Ti je jasné, že kávu jedině s ohřátým vaječňákem :) V takovým bombónu neucítíš, že je ta kávová příchuť špaténka ;)
Hele, víš dobře, že po Tvém komplotu s Hrochem jsem citlivý na spojení „café connaisseur“ a „treatt“ :-)
Vykopu z hlubin historie.
Sice daleko, ale porad ještě střední Čechy.
Příbram, Pražska v centru, okénko Kafirna. Káva i obsluha se blíží 10/10.
Příbram, Svatohorska kavárna nahoře, dortíky dobrý, káva prý by mi nechutnalo.
Dobříš náměstí, cukrarna- dortíky dobry kafe nezaujalo ale mmaji otevřeno skoro porad
Tamtéž o 2 domy dal v průjezdu velmi sympaticka kavarna s velbloudem,prostředí i obsluha příjemné, káva priste, zrnka prodávají dobrá.
To by měla být ta Dobříš…
http://thapsus.rajce.idnes.cz/…_-_Zbraslav/#…
http://thapsus.rajce.idnes.cz/…_-_Zbraslav/#…
Taky bych řek, že dobrý ;-)
Myslim ze ne, ta prvni je http://www.pizzakava.cz/…galerie.html
a ta druha
Aha, no tak to jsou tam 3 místečka ;-)
Pro poradek ta Pribramska Kaferna
Tak trochu to vypadá, že bys chtěl podat přihlášku do Café connaisseurs… Trochu tam ale hapruje to, že každej víkend jezdíš na šlichtu do Olivera ;-)
au au au… tohle mi chlapi nedělejte… víte jak mne pak bolí nohy, když si jen představím, kolik bych zase musel ujet kilometrů, abych si z toho mohl něco dát? :)))
mějte ohledy :)
musel bys ujet celych 65km :) to neni zase takova dalka ;)
Safra, jak ono se toto vlákno vlastně nazývá.
Hale vy kavovy znalci byste teda mohli vyzkouset Cafe society v Nymborough. Ale o vikendu maj az od 13h, to bude pro vas tak akorat.
Zajímavá otevírací doba v sobotu :-)))
Jinak za mne naprosto unreal – zhruba 120 km tím úplně nejotravnějším okolím Prahy ani omylem. Možná v létě..
Když už jsou tu tedy hodnotící odborníci, mrkněte se do Galerie Café v Čelákovicích, asi tak 200 metrů od nádraží. Ať si podle vašich hodnocení a názorů porovnám stupnici a posoudím, jaká kvalita je to, co jste dosud popsali. :-)
Necitim se jako teda jako odbornik. Byl jsem tam parkrat, a nejak me tam nic extra nezaujalo, takze uz jsem tam ted asi rok nebyl. Mam se tam vypravit? V CelEj chodim k Janovi do Karkade kvuli zmrzline :-)
Tak z hlediska kávy zase Karkadé zklamala mě, zákusky mi taky více sedí ty z Galerie (asi tím, že jsou trošku jiné, než v ostatních). Zmrzlinu mají super, to jo, jenže já nejsem moc zmrzlinář.
Na druhou stranu, pokud jsi tam nebyl rok, myslím, že změnu nepocítíš, za dva roky si myslím, že je to stále stejné a pro mě z čelákovických je prozatím nejlepší.
Spouští se nová super služba s kompletní nabídkou restaurací http://www.menumesto.cz/
Zavirovaná sračka.