Ahoj,zajímalo by mne, kde se dá v Rakouských Alpách (kromě silnice na Grossglockner) vystoupat nad 2500 mnm? Máte nějaké dobré tipy? Myslím tím skutečně vyjet na kole, ne ho někam vynášet.Díky za tipy.
Ahoj,zajímalo by mne, kde se dá v Rakouských Alpách (kromě silnice na Grossglockner) vystoupat nad 2500 mnm? Máte nějaké dobré tipy? Myslím tím skutečně vyjet na kole, ne ho někam vynášet.Díky za tipy.
Pokud netrvas na klasickem prusmyku, tak jich je hodne. Pokud ano, tak co si tak z hlavy vybavuju treba Timmelshjoch.
Viz
http://en.wikipedia.org/…_of_the_Alps
a nebo vyborna web app na cele Alpy
aha sorry četla jsem 2000 :)
Kaunertal Gletscherstrasse (2750m), Ötztal Gletscherstrasse (2830m, ale dá se i výše, jen už není asfalt).
Lechce menší než Edelweisspitze(2571m) má Timmelsjoch(2474m) a Mölltaler Gletscherstrasse(2432m).
Zbytek už má kolem 2000 a méně. Pokud chceš vysoké passy, tak jeď spíše do Itálie nebo Francie.
Timmelsjoch je 2509, to si ***** dobře pamatuju :-)))
Nebo tak, ono se udává oboje. 2474 nebo 2509. Asi dle rozdílného refenčního bodu.
Popravdě, nevím, co se udává, ale na ceduli u silnice tam je 2509 :-)
Hehe… :-DD
Timmelsjoch (italsky Passo del Rombo) je významným alpským silničním sedlem (2.509 m n. m), nacházejícím se na hranicích Rakouska a Itálie (souřadnice GPS: 46.90517,11.09665). Silnice spojuje italskou obci Moos a rakouskou obci Hochgurgl. Vzdálenost z obce Moos do sedla je v délce 22,5 km a z obce Hochgurgl do sedla je v délce 7,9 km.
Timmelsjoch (Italian: Passo del Rombo), (elevation 2,474 m, 8,117 ft) is a high mountain pass that creates a link through the Ötztal Alps along the border between Austria and Italy.
kaunertal je fajn… spodek takovej user friendly a od jezera nahoru klasicka vrazda :)) moc se mi tam libilo a nejezdi tam moc aut v porovnani s Grosglocknerem nebo Stelviem…
Upřesňuji ještě, že mám horské kolo, tzn.výjezd nemusí být nutně po asfaltu.Ani tak již nic dalšího není?