Kliky GRX 600 dotahovací šroub

9 nepřečtených
  • Texasky.jezdec

Zdravím, na levé klice mám plastový šroub, který slouží k dotažení klik k sobě a pak se teprve klika utahuje dvěma imbusy. Můžu ho nějak poškodit když ho po stažení klik k sobě řádně nepovolim? Nebo je to fuk? Povolil jsem ho zpet asi jen 1/5 otáčky. Na videu na YT ho něco málo povolí ale nevím o kolik otáček s jestli to vůbec má cenu dělat. Asi špatný dotaz ale nerad bych něco zničil

0 0
    • novas752  

Nijak povolovat se to nemá, Stáhnout tak aby na ose nebyla vůle a dotáhnout objímku levý kliky. Toť vše.

0 0
    • MTBIKER doporučuje
      Truvativ osa Giga Pipe Team SL 108x68 ISIS Skladem > 2 ks

Akce -39% Truvativ osa Giga Pipe Team SL 108x68 ISIS

789 Kč -39% MOC 1 629 Kč

BUFF TRUCKER kšiltovka, Arius Blue Skladem 2 ks

Výprodej -32% BUFF TRUCKER kšiltovka, Arius Blue

399 Kč -32% MOC 659 Kč

BEAL Pro Work 45l Skladem 1 kus

Akce -23% BEAL Pro Work 45l

2 549 Kč -23% MOC 3 499 Kč

• tompca  

Když utáhneš šrouby na klice na správný moment (12–14Nm), tak ten plastový šroub snad ani nepovolíš, nepovoluje se, před stažením šroubů na klice se s ním vymezuje vůle ložisek.

0 0
    • Espen  

Já ho taky po stažení kliky povoluju.

0 0
      • tompca  

Proč, slyším to poprvé.

0 0
        • Espen  

Já to někde viděl v nějakém videu na YT. Tak to tak dělám. Žádné logické vysvětlení v tom asi není. Ono i kdybys vymezil vůli a tu matici vyšrouboval a pak dotáhl kliku, nic by se nestalo.

1 0
          • Singlespeed  

Ještě, že si youtuber nevkládal plastový šroub před montáží do konečníku, to by to pak taky někteří dělali :-) .

4 0
            • Espen  

To máš o té sociální skupině ve které se pohybuješ dost nízký mínění :-D

0 0
    • TK75  

Ten neres…spíš po pár jízdách nezapomeň lehce dotáhnout srouby.Nebo aspoň zkontrolovat

sedne si to

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.